Najdi forum

Imam pentium4, grafika ati radeon9600 z 256rama, WINxp+sp1, monitor pa samsung sync master 950p. Pri igrah mi računalnik vedno po nekaj minutah zmrzne – bolj natančno: računalnik sicer še ”melje”, slika pa stoji in ni zvoka, miška in tipkovnica ne reagirata. Isto je če spremenim resolucijo. Ko resetiram, javlja napako pri ”display driverju” – torej je problem monitor? Driver na cd-ju je sicer res samo za win 98/ME/2000, ampak ga je računalnik itak sam prepoznal. Ne najdem pa nobenega novejšega driverja. Pa še to: a mi lahko kdo opiše POPOLN postopek formatiranja diska (NTFS), torej iz windowsov ven.
Hvala.

potegn si z neta najnovejs drajver za graficno…

OK, hvala, ampak ena stvar mi pa ni jasna: a je normalno, da driverji tako zelo ne ustrezajo winxp-jem pri novem računalniku? In – ne vem, če to kaj pomeni, ampak igra je bila priložena driverju za grafično. Ne vem več, v čem je problem – v driverjih(a so res lahko tako neustrezni?), v Windowsih, ali v čem drugem? A bi bilo mogoče najboljše, da dam dol xp-je? Ampak žal ne znam formatirat diska, oz. ne znam prit v dos. Help!

Pa še to: a mi lahko kdo opiše POPOLN postopek formatiranja diska (NTFS), torej iz windowsov ven…

Torej bi rada formatirala disk če prav zastopim ?

Glede grafike pa: tebi je že prepoznal grafiko kot osnovno, samo ne verjamem da ti v specifikaciji piše da gre za radeona ampak za standard VGA ? Je tako ? Na netu si boš mogla potegnit dol driverje za xpja, pa bo.

Pomembno je tudi kako imaš naštimano grafiko v igri. Če maš do fula, monitor pa na 1024×768, zna bit tud to problem. Če pa menjaš resolucijo na ekranu, spremeni še herce monitorja ! Verjetno ti sam od sebe drugače ne zmrzuje ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close