Windows XP – sprememba jezika menijev
Pozdravljeni,
mogoče mi zna kdo svetovati, kako zamenjati jezik menijev in vsega v Win XP. Pri tem ne mislim menjavo jezika tipkovnice, ampak jezik celotnih winsov.
V mojem konkretnem primeru bi želel prednaložene win XP home edition (angleške oziroma italijanske) zamenjati za španske oziroma portugalske. Seveda si pri tej “menjavi” ne želim povzročiti kakšne dodatne “škode” v obliki stroškov za servis, ker bi si želel v enem poceni Netbook-u zamenjati uporabniški jezik pa me zanima kako?
Menda naj bi šlo z “doinštalacijo” preko Microsoftove strani? Mogoče kdo kaj ve o tem?
Kako pa je s ponovno inštalacijo winsov preko starih? Imam sicer možnost dobiti instalacijski CD v španščini, vendar se mi to zdi neumno, ker bi tako šel z uradno naloženih winsov na “domačo” kopijo.
Vsak nasvet dobrodošel predno grem v to “predelavo”.
Namestiš le “language pack”. Če ti “genuine” ne bo delal težav, je morda rešitev kar Microsoftova stran : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=8f33bbec-8fc8-4271-817c-62880f29c970&DisplayLang=en&displaylang=en
Drugače bi pa sprejelo tudi cd od prjatla… je na posebnem cdju, ne na inštalacijskem xp.
Za celo okno pritisni tipko Print screen
odpreš urejevalnik teksta (npr.) in izbereš opcijo: Prilepi
Za del okna pritisni tipki Alt in Print screen
odpreš urejevalnik teksta (npr.) in izbereš opcijo: Prilepi
Sicer pa uporabiš kakšne za te namene napisane programe – poišči
na google npr. capture screen in podobno.
Forum je zaprt za komentiranje.