Windows Vista menda v sedmih različicah
seveda če se na spletu pojavljajo pravilna ugibanja.
Namreč bilo naj bi nekako takole:
Starter Edition: podpirala bo samo osnovne omrežne povezave, zaganjali bomo pa lahko samo aplikacije naenkrat. Praktično se ne bo dalo igrati nobene igrice.
Home Basic Edition: Naj bi bila nekaj takega kot je danes Windows XP home
Home Premium Edition: bo malce bolj napredna od zgoraj napisane in bo podpirala tudi nekaj več večpredstavnosti DVD ripping z Windows DRM, DVD, HDTV. Podobna bo današnji Windows XP Professional za domačo uporabo.
Windows Vista Professional: bo namenjena bolj kot ne za uporabo v podjetjih, čeprav ne bo nekaterih funkcij, katere so namenjene za domačo uporabo, bo pa imela podporo za non-Microsoft networking protocols in Domain podporo.
Microsoft planira tudi (bom kar naredil cut&paste) Microsoft is also planning both a Small Business Edition and an Enterprise Edition, which build upon pro by adding (seemingly minor) features aimed at appealing to each market. SBE, for instance, includes a networked backup solution, while EE will include things like Virtual PC integration, and the ability to encrypt an entire volume of information.
Zadnja – je pa Ultimate Edition: katera bo imela vse od prej zgoraj naštetih
različic in bo namenjena (kako smešno) najzahtevnejšim igralcem igric, uporabnikom, za najzahtevnejšo digitalno uporabo. Bo pa vsebovala vse kar vsebuje Home in Professional različica.
Sicer lahko kar takoj sumim, da boste vsi kupili Ultimate različico :)))
ps. še kako leto pa bo Windows različic približno toliko, kot je Linux različic :))
Sama uporabljam vsako različico Win – če mi le približno ugaja – tako dolgo, kot je le možno. Dolgoletne izkušnje – he, nisem več rosno mlada – so mi pokazale, da ne gre grabiti po vsaki novi različici Win takoj, ko se pojavi … In še potem, ko se vendarle odločim za menjavo, mi je marsikdaj žal. Tako sem še nedavno zadovoljno delala z Win 98, XP Professional pa občasno še vedno preklinjam. Do zdaj sem bila še najbolj zadovoljna z Win 98, je pa res, da številnih opcij, ki jih ponujajo različna Okna, niti ne uporabljam.
No, ampak človek se vsega navadi, tudi vedno novih Windowsov 🙂
Klemenxx:
“Sicer lahko kar takoj sumim, da boste vsi kupili Ultimate različico :)))”
Jaz bom še nekaj časa ostal pri abakusu. V zadnjih petdesetih letih so se mi samo enkrat kroglice usule po tleh, drugače pa ni bilo še nikoli nobenih težav. Še kadar zmanjka elektrike on kar računa naprej. Pa še očem nič ne škoduje, celo manj kot LCD monitorji.
Zakaj bi me povozil čas, pač nekateri programi so pač v novejših verzijah postali megalomanski, odpirajo se kot stare mame, uporabljaš pa le 5% njegovih zmožnosti. ACDSee uporabljam zgolj in le za pregledovanje slik in za to je verziaj 3.1 čez glavo zadosti. Tudi Winamp recimo uporabljam čisto samo za poslušanje mp3 komadov in zato na moji mašinci prav tako teče verzija 2.81.
Forum je zaprt za komentiranje.