Najdi forum

Windows registracija??

Pozdravljeni!
Pred 6 meseci sem kupil Windows XP, sedaj pa je nastal problem, ko vpišem ključ (25mestno št.) mi napiše: Presegli ste število aktiviranj programa Windows, ki jih lahko opravite s tem ključem izdelka. Vnesite drug ključ…
Jz sm mislu s tem ko kupim windowse da jih lahko uporabljam v nedogled ali kako je to, od kdaj pa je omejeno število registracij?? Kr ne morm vrjet. A to je pri vsakemu tako, in ali sedaj spet moram PLAČATI da jih bom lahko uporabljal???

Na istem računalniku z minimalnimi modifikacijami strojne opreme
lahko uporabljaš isti ključ vsakokrat, v kolikor si to instaliral
še prijatlom in doma po svojih mašinah – potem si pač presegel
število licenc..

Saj veš – ena mašina eni windows-i licenčni.

Linux je brezplačen – ni registracije, just use it.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

klemenxx linux je res brezplačen, samo ima pa takšno podporo za programe, da ni za nikamor. mogoče si linux freak in lahko sam vidiš, kaj od tega, ko deluje na windowsu lahko instaliraš na linux. edina prednost linuxa je v tem, da ti ne vsako minuto poskuša trojanc zlest v windowse

Sir – Yes – Sir.

Zato se pa naučiš logike računalništva in omrežja 🙂
Ker moraš kar nekaj prebrati, pa kar nekaj razumeti, vendar ko postaviš
dela in (skoraj) pozabiš.
V Windows okolju je podobno, pa vendar uporabiku bolj prijazno.

Klik, klik – Next – Next vse dela.
Klik – klik – Next – Next kva pa zdej – a bo spet treba formatirati,
pa ravno prejšnji teden sem jih formatiral :))

Klik – Klik – Next – Next – Kva je zdej to – filmčkov ne kaže…hmmmmm,
ja nič bomo pač formatirali – saj je konec tedna, pa dež pada.
Aja pa antivirusno zaščito moram gor instalirati..
Klik – Klik – Next – Next – le zakaj mi piše spodaj desno
Windows NOT Geniune – pa ena modra zvezdica gori – saj še ni Novo leto
Klik – Klik – Next – Next – Formati C:

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

No niso produkti malega mehkega čisto zanič.
Se pa strinjam s klemenom.
Me prav zanima, koliko uporabnikov windowsov ima najprej originalen OS in originalno programsko opremo. Po moje zelo majhen odstotek.
Je pa res, pri linuxu se moraš malce pomujat, da se naučiš rahlo drugačne logike. Ampak, tudi da voziš avto, si se moral pomujat in narest izpit, ne?

Še moja izkušnja:
NEC laptop, letnik 2006.
Najprej naložim windoze. Svašta, nobenih gonilnikov razen za mrežo, torej moram še celo popoldne iskat, nalagat,…
Naložim ubuntu. Glej ga zlomka, 20 minut instalacije in 10 minut upgrejda in ves hardver dela iz prve. Da ne omenim, da pride zdraven en kupd drugega must-have softvera.

Linux ni popoln. Daleč od tega. Dejstvo je zgolj to, da smo vsi windowsov nekako navajeni. Ampak, če bi morali vsi plačevati vso programsko opremo, ki jo imamo naloženo, opa, takrat bi se pa mišljenje spremenilo.

Koliko domačih uporabnikov pa uporablja programe, kjer ni alternative na linuxu. Mogoče par odstotkov. Office je, za poslušat muziko, gledat filme je, za risat slikice in urejat fotografije je, za chatat in pečt cdje je.
Edini feler so igre, ampak če imaš 50€ za igro, potem verjamem da ni težko dat 130€ za windows. Razen če je to spet leva roka, desni žep. Pol smo pa spet na začetku.

Pa sj ni problem če ti Windowsi zajebajo.. Uporabiš Acronis True Image, ta probram res priporočam VSEM, ko instaliraš Windowse samo sliko nardiš, in ko se ti čez čas pri Windowsih kaj zatakne samo to sliko zaženeš in imaš v 5TIH MINUTAH Windowse na novo naložene! Ni bolšega!!!

Samo, jaz sm mislu da če KUPIŠ Windowse jih maš do konca živlena… mi je pa računalnik shodu sm novga kupu in kaj mi je napisal da ključ ne dela??! Nisem jih pa nikomur posojal ali karkoli podobnega!

To glede Acronisa pa res priporočam vsakmu, uporablam že 3 leta in nikoli me ni nič razočaral pa še v 5tih minutah je vse popravljeno in na novo gor dano, tudi če se ti Windowsi nočjo več zagnat lahkov v boot modusu zaženeš Acronis in ti sliko naloži.

Če si kupil OEM verzijo (zdraven novega računalnika) potem v pogodbi piše, da je ključ veljaven izključno za ta računalnik (mislim, da so možne neke minimalne menjave hardwera). In ta verzija je tam nekje nekaj čez 100€.
Če bi kupil polno verzijo, bi jo lahko instaliral tudi na drug računalnik. Je pa še enkrat dražja.

Mimogrede, če me spomin ne vara, tudi acronis ni brezplačen. Je pa FOG http://sourceforge.net/projects/freeghost/

Kar pravzaprav želim povedati, da je MicroSoft zelo omejujoč kar je sicer dobro opisano v licenci, pa je žal nihče ne prebere.

Kupila računalnik leta 2004, prodajalec naložil Windowse xp in delal do pred nedavnim. Računalnik zablokiral, odnesli smo ga na popravilo in ok. Računalnik delal cca 2 meseca, včeraj pa ko ga odprem je kompletno zablokiran in prosi registracijo. Pri tem prosi tudi številko certifikata 25 mestno številko, ki pa je nikjer ne najdem, ne na računalniku, ne na dokumentaciji. Kaj naj sedaj naredim? Kako odblokiram računalnik, da pridem vsaj do interneta, da se lahko povežem z nekom, ki mi bo pomagal.
Vem, da sem za vas strokovnjake napisla nerazumljivo, mogoče me bo vseeno kdo razumel?
Hvala.

Kupi nove Winse.

Ali veš kakšna je cena za nove winse?

http://www.anni.si/sl/Programska_oprema_1/Licencni__Windows_XP_Home_edition_1.html?sort=r,asc&#i26444

Za tole sicer ne piše, da je DSP verzija (le-ta se prodaja zgolj ob nakupu novega računalnika).

Če si študent zami prek MSDNAA, bo zastojn.

V znanju je moč. To je znano že dolgo. Naj vam zaupam, da sem kupila nove Winse, pa spet narobe. Prodali so mi Winse za xp home, jaz pa imam računalnik xp profesional. Zraven sem dobila tudi ključ, ker pa ključ ni delal sem poklicala na Microsoft, kjer so mi povedali, da ta ključ ni za moj računalnik. Kupljen CD sem hotela vrniti v trgovino, ker pa sem ga vzela iz vrečke, ga niso hoteli vzeti nazaj. Tako sem ob 100 EUR. Računalnik mi je popravil računalničar, ki mi ga je prodal, seveda je spet sigurno piratska verzija!!1

Ne razumem.
Saj pa ne obstajajo računalniki, ki bi bili narejeni le za en operacijski sistem.

Kako imaš rač. XP prof. ?

Glej, še ena?. Nisi stran vrgla gnarja. Dejstvo pa je (kakor sem napisal v eni temi malce nižje) da serijske številke NISO kompatibilne med različnimi verzijami Windows. Torej svoja serijska za home, in spet druga za pro verzijo (v kolikor se omejimo na XPje).
Edino, kar bo sedaj treba (ali pa ti je to naredil prodajalec), na novo postaviti operacijski sistem – Widows.

Ne morem pa mimo tega, da ne bi dodal malce svojega mišljenja (pa ni kritiziranje tebe še ena?, ker si bila pridna in si kupila legalno verzijo). Tudi sam se ukvarjam s temi rečmi. Nikoli, ampak res nikoli ne bi svoji stranki instaliral piratskih windowsev in ji to (četudi po nižji ceni) zaračunal. Tudi zaradi takih težav.
Kljub vsemu, da so mnenja o tem deljena, je to kraja. Ja, vem mali mehki (microsoft) ne bo obubožal zaradi tega. Ampak, kot je bilo že napisano zgoraj: kaj za vraga je narobe z alternativo, ki je poleg vsega še popolnoma brezplačna?!

To je nekaj takega, kot bi šel jest v štacuno po štruco kruha, zdraven pa bi še sunil nož. Jah, kako naj pa drugače režem kruh?

Včeraj sem dobila trojana preko triere in danes mi je zablokiral rač se pravi da se ne naložijo. sama sem brez ideje, windowsi so bili ob nakupu na prenosnik že naloženi xp. Kaj naj naredim? Prosim za prvo pomoč! Hvala!

Imaš možnost priti v SAfe mode ?

Če na začetku, pred nalaganjem winsow klikneš F8 ?

ja, f8 gre sem tu, kjer ponuja safe mode….kaj zdaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close