Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija windows installer – virus?

windows installer – virus?

Hmmm, še eno vprašanje bi mel zate, če maš še kaj časa?
Hijack je urejen, norton zbrisan (hvala lady l za link)pa me vseeno še nekaj bega.
Bi vedel kaj je to, da ko sem prej hotu kopirat hijack log v word, se
med odpiranjem worda ali powerpointa ali … prikaže okno
“windows installer – preparing to install” (kr se prej ni nikoli in kaj ima sploh za instalirat) in nato kr zgine?Word se sicer do konca odpre, a imam vseeno en čuden feeling.To se mi tudi zgodi preden recimo mail zaženem. Sigurno ima to tudi kakšno povezavo s tem, da mi diske (audio & video, nič ne najde.)noče več zaznat oziroma najprej odpre, potem so pa kao prazni mediji. Zvok medtem se pa slišikot da bi bi floppy iskal disk.
Pred kratkim sem sicer na forumu dobil odgovor da je verjetno kaj
s hardware-om, a je kišta še čist mlada, tako da mislim da je mogoče le
kaj drugega(glede na to kako se obnaša). Bi ti mogoče vedu kaj se dogaja, ker ne morm verjet da bi mel ne vem kolk sesut računalnik, če stvari na harddisku v redu delajo,
živce mam pa že ne vem več kje.

Hvala v naprej
uživaj

opa, sorry, si me že prehitel.
Samo malo da probam tvojo varjanto, pa sporočim kaj bo novega.

thanx še enkrat za trud 🙂

kvajzdej, to okno ki se ti prikaže je nekaj čisto normalnega. Sklepam da imaš nameščen Office. To okno je rutinsko zagnano in sicer da preveri ali je Office CD v pogonu, iz katerega potem lahko inštaliraš dodatne funkcije za vsakega izmed Office programov. Torej to okno, samo preverja ali je CD v pogonu.

To, da ti diskov ne zazna, je verjetno posledica slabega CD/DVD pogona. Priporočam, da nabaviš novega oz. se pozanimaš za popravilo.

Torej, kvajzdej, lahko se pomiriš, s tvojim računalnikom ni nič narobe glede tega. To okno je čisto normalno, glede CD/DVD pogona pa le porihtaj 😉

Lep pozdrav,
mladen

ciao Mladen,

najprej hvala za odgovor.
Čudno se mi zdi samo to, da se prej to okno ni nikoli pojavilo, zdaj pa pri vsaki stvari ki jo hočem odpreti (word, powerpoint, mail…).
Istočasno mi je pa cdrom začel nagajat.Pa še to, da recimo search funkcija
v start-meniju ne dela več. Samo kuža se prikaže,maha z repom, in to je
to. V Edit Viewer-ju (še enkrat thanx to hmmm, vsak dan se kaj novega naučimo) sem najdel nekaj warning-ov in error-jev(joj ta anglo slovenščina),
ki sem jih poslal na forum “virus – prosim čimprejšnjo pomoč”.
Sam sem že pomislil da je kaj z gonilnikom, štos je v tem da imam problem
na novo naložit, ker rabim zato disc, ta pa ne dela.
Lahko bi šel k prodajalcu (garancija je še), samo nočem izpast glup, ker
mam pač tak občutek da je samo kakšna nastavitev ali pa ena druga fora.

Lep pozdrav & uživaj

Mladen se je verjetno le malo pohecal, ker to okno ni čisto nič rutinsko in se ne pojavlja kar tako malo, da bi čekiral, ali je cd v pogonu ali ne.

Kot sem ti že rekel, instaler bi rad namestil eno izmed office komponent ampak mu zaradi nedelujočega cd pogona nekaj zašteka in se vsa stvar prekine. Ob naslednjem odprtju pa jovo na novo. Ko boš uštimal cd, se boš rešil tudi te nadloge.

Glede cdja…cd/dvd pogon v windowsih ne potrebuje nobenih gonilnikov, tudi kakih hudih nastavitev zanj ni. Preveri najprej, če ti v biosu pravilno prepozna ta pogon. Lahko tudi probaš, če ti pogon deluje iz dosa. Naredi boot disketo s temle , zaženi računalo iz diskete in poglej če lahko prideš do datotek na pogonu.

Če ne dela tudi tu, potem bo skoraj sigurno nekaj hardwarskega.
Najprej preveri kable, če so vsi lepo v svojih luknjicah. Si dodajal kak nov disk, cd, dvd, pekač?
Če še to ne bo, potem je verjetno res fuč pogon in ga bo treba odnest na servis.

hmmm, v mislih sem imel, da se okno rutinsko pojavi da preveri ali je Office CD v pogonu in če je, omogoči nameščanje komponent, če pa ni CD-ja v pogonu pa se program pač dalje izvaja.

kvajzdej, tebi pa svetujem isto kot je hmmm že napisal, torej da preveriš ali ti bios pravilno prepozna ta pogon.

Bios prepozna pogon, tako da je res že malce čudno vse skupaj.
Kišta je pa še pod garancijo, tako da ni pene.
Hvala pa vseeno še enkrat za čas in trud.

Uživajte maksimum
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close