Windows are not genuine
Še enkrat jaz:
Kaj naj naredim, ker mi skoz meče ven obvestilo: Your sistem may be at risk. This copy of Windows is not genuine…in tako naprej.Potem mi da dve možnosti.. Resolve later ali pa now in če pritisnem now, mi odpre stran, na kateri piše, da lahko kupim winse za ne vem cca. 170 evrov( mislim da je neki takega)..
evo resitev ampak ker sem len bom samo pastal link na katerem si preberta za kaj se gre 🙂
http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2670486
To je zato, k maš nelicenčne Winse, pa si potegnu dol popravek, s kerim te je bil gejts zafrknu. Eto, zato 🙂
Drugač pa – če že maš piratske windowse, tega vsaj ne razglašaj na internetu …
Nič novega. Malo je takih, ki zraven kište kupijo še licenčna okna, vsaj kar se tiče zasebnih. Tudi v tujini ni drugače. Res pa je programska oprema zunaj bistveno cenejša in ljudem laže dosegljiva tudi zaradi višjega standarda. V firmah se je stanje izboljšalo na račun visokih kazni in kasnejših pogostejših pregledov inšpekcije.
Sicer pa: zakaj bi si zastiskali oči? Dokler se na netu najde vse, kar si srce poželi, je pač tako kot je – in kot kaže bo ta trend težko zaustaviti.
Torej, kaj moram narediti? Nič mi niste povedali :)) Naj kupim winse ali kaj? Ma nimam dnarja :)).
Res, plis povejte, kaj mi je za storiti? Kje si lahk potegnem popravek?
Tisti link ki ga je dal Roger sem že probala.. sam kaj moram tam naredit? PRosim prosim za malo strpnosti- nisem ekspert na računalniku.. Tam piše download free…kaj ?????? Kaj moram naredit, da se znebim tega sporočila?
res bom hvaležna vsakemu, ki mi bo pomagal..
Hvala hvala
Ja, pa – sej ti vse piše!
Roger ti je dal link na Klemenov post, kjer imaš
navodila:
program:
Klikneš download, nekaj se ti bo naložilo nekam, sklepam, da je programček, ga poženeš in to je to.
Če ne znaš, naj ti pa naredi tisti, k ti je Winse inštaliral, saj, če si tko zlo v temi za računalnikom najbrž nisi sama tega delala … ??
Ja downloadala sem, sam kam se pa to shrani?= OZ. kje lahk zaženem ta program?
Upam,da ti ni odveč mouse..:)) veš kaj: tud taki moramo živet, ki mamo računalnike za takšne bolj nujne stvari.. pač nimamo pojma o programih in podobnem…
No,upam da nisem preveč sitna in bom naletela na odgovor, ki mi bo pomagal..
Hvala ti ,mouse
Včasih se je treba tudi malo potruditi, pa se vsak s tem tudi nekaj novega nauči. Vprašanja, kot so: ne vem, kam sem posnela, kar sem snela – kažejo na pomanjkljivo osnovno znanje o uporabi računalnika. Delo z datotekami, nihovo brisanje, kopiranje na drugo lokacijo, ustvarjanje novih map ipd. je namreč osnova, ki bi jo moral vsak uporabnik dobro obvladati. Poznam magistra, ki se po več letih tega še vedno ni naučil. Enostavno zato ne, ker vedno išče pomoč drugje.
Taet napisal:
> veš kaj: tud taki moramo živet,
> ki mamo računalnike za takšne bolj nujne stvari.. pač nimamo
> pojma o programih in podobnem…
Od 12 letnega smrkavca, ki ima računalnik samo za igrice, noben ne pričakuje, da bo znal nekaj z neta sklatit in celo vedel, kam se je to shranilo (čeprav taki ponavadi to znajo, pa bi bilo boljše, če ne bi 😉
Od nekoga, ki trdi, da ima računalnik za nujne stvari, pa bi človek že pričakoval, da se malo bolj znajde. Mislim, kaj pa so te “nujne stvari”?? Pisanje v Wordu??
Forum je zaprt za komentiranje.