Najdi forum

Pozdravljeni.

Ali si lahko naložim Windows XP prof. na malce starejši računalnik ki je setavljen iz AMD 1800+, 256 ram, 40 g HD
Prej sem imela Windows 2000 pro brez slovenščine.

Ali bo moj računalnik deloval z XP-ji isto kot zdaj ko imam Win.2000?
Nekje sem slišala, da so XP-ji bolj počasni?

LP

Xp-ji so počasni na slabšem računalniku, na zmogljivih računalnikih čisto dobro delajo. na to konfiguracijo lahko naložiš xp-je, saj ni tako slab.

Ni nujno, da bo šlo počasi. XPji imajo samo veliko razne šminke (ikonce takšne in drugačne, pomoč in nasveti za vsako figo, animacije, zaobljeni robovi, pa podprogrami in nadprogrami ….). Vse skupaj v nastavitvah lahko izklopiš (imaš možnosti “najboljši izgled” ali pa “najboljše delovanje”).
Če vklopiš še klasični meni si zmagala. Na hčerkinem Pentium 266 MMX (!) delajo čisto OK, pa veš da se afna z namizji in screensaverji. Na 1800+ bo delalo ko šus tudi z vsemi dodatki.

Wega ,tole (o hčerkini kišti) me zanima malce bolj podrobno:koliko ima RAM-a ,kakšna je grafična ,in kako hiter je HDD ?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Oh, saj veš, atu Wegi se je zaluštal malo boljši comp, pa je šel stari v otroško sobo. Vse, kar sem kupil novega je bil monitor, z očmi in glavobolom se ni za igrati.
Pisi v otroški sobi ima v drobovju
– Pentium 200 MMX navit na 266
– 8 (!) MB diska ( z dostopom do mreže in šeranih map na mojem disku se da preživet tudi to!)
– 256 rama
– ATI RAGE PRO se mi zdi
– kajvemkakšno (neintegrirano) zvočno

Od igric ji solidno tečejo vsi sim’si, Harry Pottter in vse starejše, (3D streljačine seveda ne), sicer pa računalnik pretežno uporabljata (obe hčerki) za internet, email, urejanje dokumentov v Wordu, urejanje HP v frontpageu, preprosta obdelava fotografij (ampak res preprosta) in podobno. Ker sem želel pisija povezati v mrežo sem na oba namestil XPje na obeh je tudi Office XP.
NE dela ogled filmov v divx formatu, poslušanje mp3jev v Mediaplayerju delovanje zelo upočasni, še posebno, če je vključena vizualizacija (k je pa tkoooo lepoo).
Zaenkrat (11 in 13 let) nimata večih potreb. Z klestejem posebnih učinkov XPjev se da doseči neko znosno delovanje, res pa je, da povprečni uporabnik, vajen hitrih mašin ne bi zdržal dolgo.
No, še tole v razmislek: moj Pisi ima v drobovju Athlona 1600+ in do pol leta nazaj sem čisto dobro shajal z duronom 1000 !! (Po neumnosti sem ga skuril, če ne bi ga imel še danes). Res pa je da ne igram kakih straaašnih igric, trpim pa tudi ne Zadnja Lara Croft z košarico št. 6 mi dela čisto dobro.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Sam nisem privrženec nekih hudih mašin ,sam imam tudi 1600 + in mi povsem zadostuje ,pa še enega starega Celerona 333 ,navitega na 419 ,ravno za tega sem spraševal.Za DivX pa si namesti RadLight -a ,verjetno ti bo vlekel.Kaj pa protivirusni program;je tudi na švoh mašini in če je ,kateri.Nortona verjetno ne vleče…ali pač?Drugače pa hvala za ekspeditiven odgovor.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Na mojem starem PC s Celeron 300 in 320 MB ram, grafična na matični plošči 8 MB XP čisto v redu delajo. Znajo celo sami preveriti PC ob instalaciji in po potrebi izklopiti okraske, ki bi upočasnili delo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close