Najdi forum

Nekateri mi pravijo, naj ne kupujem win Vista, ker lahko brezplačno dobim testno različico na internetu. Prosim za pojasnilo.

Testno različico boš uporabljala 30 dni, kupljeno pa neomejeno…

Hvala Snezko. Me veseli, da je zapadlo dovolj snega, da si lahko nastal. 😉

Kaj pa XP-jem manjka?

Kaj pa W2K manjka?

Aero.

Tako pravi tudi moja sošolka. In še vedno uporablja win95. :))

Glavno, da dela in zadovolji njene potrebe.

Sem zagovornik novosti in sprememb, ki pomagajo uporabnikom k prijetnejšemu delu z računalniki. Vista to zaenkrat še daleč ni. Ocenjujem jo podobno kot 64-bitne XP-je, skratka, povsem nepotrebna instalacija – večina se po nekaj dneh ali takoj vrne na dobre stare XP-je – kljub množici popravkov M$.

Se vrne na dobre stare XP, he he he če tu nebi bilo LINUX! Dobro premislite in pol povejte oz.napište!

Lep večer

Kdo pa je omenjal linux tule??

Igor, daj, dobro razmisli in potem napiši, kaj bi npr. Jadrnica lahko počela z linuxom? Linux vendar ni za rajo.

“Linux vendar ni za rajo.”
Zgodovinska izjava, ki nikakor ne drži več.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Kakor se vzame, Pero. Večina uporabnikov je tako ali drugače vezana na Microsoftova orodja, če ne zaradi drugega zaradi kompatibilnosti. Programi v Linux okolju še vedno ne morejo popolnoma nadomestiti najpogosteje uporabljanih programov. To, da lahko nekaj kucaš, pregleduješ slike, surfaš, pošiljaš in sprejemaš pošto – žal še ne zadošča. Poleg tega večina še Oken ne zna prav dobro uporabljati in spreminjati nastavitev, kaj šele linux, ki je uporabniško dosti manj ‘friendly’.

He he he pol si pa zelo slabo seznanjen in bi te prosu, da prej preveriš kot pišeš.
Kakšna Microsoftova orodja prosim? Office – OOo, surfaš – firefox, opera, konqueror ,za zvok maš vsaj 10 programov vključeno v sam Linux, za video 8, za grafiko 20! Res ne razumem ljudi, ki zavajajo! Povej konretno orodje, prosim!

Pa lep pozdrav Pero!

Se opravičujem Pero, Grrr je mišljen!

No, prav. Se posipam s pepelom. Navali narode na linux, vsi na linux. Igor in Pero pa bosta tukaj postala glavna help majstora na številna vprašanja, ki se bodo usula s strani novopečenih uporabnikov os linux.
Morda poznata kolikšno je danes v svetu razmerje med uporabniki os Windows in linux?
Normalno, da množica linux programov danes že omogoča kompatibilnost oz. odpiranje posameznih vrst datotek. Do dejanske združljivosti pa je še daleč. Kar poskusi odpreti malce bolj kompleksno datoteko, izdelano v Wordu 2007 z wordom 2000… še pri Microsoftovih orodjih se rado kaj zalomi.
Jadrnico zanima prehod na Visto, vi bi ji pa uturili kar linux. Ne mi tukaj lapat, da je dandanes linux že takšen, da ga lahko povprečen uporabnik kar čez noč zamenja za Okna. Morda zgledam s svojimi opažanji malo za luno, a praksa je le praksa. Zato se ne morem strinjati z vama Pero in Igor. Žal, nista me prepričala – no, saj tega niti poskušala nista.

Ja, v tem je problem; prepričat se mora vsak sam. S tem, da se zalomi celo datotekam, ki so narejene na MS orodjih, pa si itak povedal vse.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Saj ne lapam, sem povedal samo svoje mnenj, ne se razburjat ker to škodi zdravju in to seveda nočeš. Gre za preprosto stvar ni mi logični zakaj bi moral za operacijski sitem plačevati ogromne vsote (po možnosti se ti pol sesuje vsake tolo časa) če pa lahko dobim zelo soliden operacijski sitem (Linux) gratis. Samo to sem hotel povedat – odloči se pa naj vsakdo sam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close