Whiter.F, huh
Žal update ne bo preprečil okužbe pri tistih uporabnikih, ki ne bodo odslej izjemno previdni pri odpiranju sumljivih priponk, pri sprejemanju nepreverjenih datotek prek P2P programja, prek Messengerja ipd. Po okužbi novi trojanec izbriše vse, kar je na trdem disku.
Preventiva: reden update AV programov, redna izdelava varnostnih kopij pomembnih osebnih datotek in podatkov, previdnejše delo s pošto in drugimi prejetimi datotekami.
Sedaj bo lahko en ENTER tudi zadnji ENTER pred formatiranjem. Good luck!
Ja saj vem, nooo :)) Ejga, ne se razburjat, škodi lepoti (čeprav si moški).
V preteklosti je že bilo govora (rekla-kazala ipd) o takih virusih, vendar se je izkazalo, da vse skupaj ni bilo res. Sedaj pa, ko so SF čenče postale resničnost, je treba to podkrepit tudi z linkom ene resne strani – SIOL si ne bi privoščil potegavščine.
Grem stavit, da se še vedno najde kdo, ki temu ne verjame…
A “mi” pa nismo resna stran? :))
Sicer je pa takih in podobnih virusov kar veliko, bili so zelo popularni nekaj let nazaj, zdaj se pa zgleda spet malo prebujajo. Mogoče samo niso tako zelo znani, ker se pač ne širijo tako bliskovito, kot se zadnje čase nekateri najbolj znani. To pa iz preprostega razloga, ker tako destruktiven virus uniči tudi samega sebe, nedestruktiven pa ima precej več časa, da se razmnožuje naokoli.
> A “mi” pa nismo resna stran? :))
Seveda smo! Je kdo rekel, da nismo – jaz naprimer? Nič ne vem o tem. :))
Vse kar si napisal, je res. Ampak nekateri pač ne reagirajo prej, kakor takrat, ko je na žalost že prepozno.
Nejevernih Tomažev (pa nepismenih tudi) je še vedno ogromno! Firbec je hudičeva stvar, ker nekateri kjub opozorilom še vedno morajo kliknit na vse…
Forum je zaprt za komentiranje.