wannabe blonde
moja naravna barva je srednje-svetlo rjava, trenutno pa sem pobarvana na temno rjavo. Sploh nisem zadovoljna, ker mi barva ni več všeč. Imam dolge lase, do sredine hrbta. So sicer kar močni, negovani. Ponavadi se mi temnorjava barva (od barvanja) spere po približno 3 mesecih in skorajda ni sledu o njej. Zanima me, kako bi bilo, če bi se odločila za svetlenje. Ne želim si platinaste barve, mogoče le v posameznih pramenih, drugače pa naj bi osnova bila nekje v pepelnato blond barvi. Ko sem se v preteklosti barvala na blond mi je 6% peroksid kar dobro prijel in nisem bila skorajda nič rumena (na naraven las). Vsekakor pa si želim, da bi se izognila pretiranemu beljenju, saj imam s tem slabe izkušnje. Ali obstaja kakšna možnost, da bi mi barvo naredili z mešanjem drugih barv in ne peroksidom (peroksid le za svetlejše pramene). Lahko tudi postopno, le da bi bilo ok za lase. In še, ali bi lahko obdržala trenutno dolžino in ali je sploh možno izvajat blond odtenke na tako dolge lase?
hvala za odgovore.
Možno je marsikaj. Peroksid pa je oksidant, verjetno si imela v mislih belilo. Vidim, da dostikrat zamenjjejo ti dve besedi. Peroksid, hidrogen, oksidant..se dodaja vsaki barvi…
Postopoma je potrebno iti do blond odtenka, da se lasje ne uničijo preveč. Tvoja želja je kar pogosta, tako sem o teh variantah pisala že kar nekajkrat. Malo prosim če lahko prebrskaš med odgovori. Hvala.
lp alenka
Forum je zaprt za komentiranje.