Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Wales, Chester in Liverpool

Wales, Chester in Liverpool

Konec aprila se odpravljam v Wales. Ali je bil kdo tam oz. ima kdo kaj informacij o Walesu? Npr, kaj je res vredno ogleda, najboljši način potovanja (razmišljam o najemu vozila), kako se obnese avtoštop v teh predelih itd.

Zdi se mi, da je to zanimiv del sveta, kamor se (še) ne hodi veliko, saj se v glavnem vsi odpravijo na Škotsko ali Irsko.

Dobrodošle bi mi bile tudi informacije za mesti Chester in Liverpool.

LP

bil sem tam cca 1 teden. Če sem čisto odkrit, se mi od celotnega Wallesa ni nič posebej vtisnilo v spomin. Malo severneje je Lake District, to je must če greš v tisti konec, zahodnejje pa Iron Bridge. To je muzej na prostem, kjer imajo stavbe zgrajene v stilu iz 16, 167.,,, stoletja, tako soooblečeni tudi ljudje, skratka zanimivo. Potrebuješ pa cca celo popoldne da se sprehodiš.

Sam Wales pa, kot rečeno, se mi ni zdel nič psoebnega.

lp

bv

Bojanv, hvala za odgovor. O Lake Districtu sem že slišal, da je vreden ogleda. Morda pa res Wales -1 dan na račun Lake Districta!

S katerim prevoznim sredstvom pa si potoval?

s svojim avtomobilom. c angliji sem bil 1 mesec, največja napaka mi je bila, da sem bil 1 teden na irskem. raje bi bil kakšen dan več na severnem škotskem – severno od invernesa. v tiste kraje sem se zaljubil.

lp

bv

Pozdrav!

Se strinjam z bojanovom (bojanov: imava pa podobne destinacije …), da Wales ni pretirano zanimiv… mi smo bili tam cca. 5 dni, prav tako kot bojanov s svojim avtom.

Zanimiv je bil Pembrooke castle, recimo, da se to splaca pogledat… bili smo v Cardiffu, znanem kot mesto parkov, ampak ni “must see” …

Kar se tice pa omenjenih mest… v Liverpoolu nismo bili… ogledali pa smo si Chester… mestece je simpaticno… okrog mesta je obzidje, tako da se lahko sprehodis po njem… Chester je vreden ogleda!

LP in uzivajte…

vvi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close