vzorčki, mozolji …
Živjo!
imam nekaj vprašanj.
-kje bi lahko dobila vzorčke kozmetike Decleor? (niti v muellerju, niti v ypsilonu jih nimajo)
-katera krema je najboljša kot podlaga za puder. poznate mogoče puder znamke Bourjous? ne najdem nobene kreme, ki bi ustrezala za spodaj (puder se svaljka ali se ga pa sploh ne da razmazat, res grozno…probala sem že vichy thermal s1 in 2, pa eucerin hydro-balance… )
-ali so kreme z lifting učinkom v resnici slabe za kožo (mislim, ali delujejo samo dokler se mažeš, potem se pa spet vse povesi)?
–v dekolteju imam veliko podkožnih mozoljčkov oz. zamašenih por. s pilingom(vichy) ne grejo proč, v bistvu je še slabše… kaj naj torej storim? ali mislite, da bi pomagala kakšna maska? (glina na primer?)
hvala za odgovore in lep pozdrav!
Pozdravljena!
1.
Velikokrat se zgodi, da v trgovinah nimajo vzorčkov dekorativne ali negovalne kozmetike. Razlogov je lahko več in sicer: trgovine dobijo premalo testerjev, jih ni na zalogi ali pa jih nima dobavitelj blagovne znamke, ki jih posreduje trgovinam….
Poskusite v Decleorjevi trgovini, ki se nahaja na Nazorjevi v Ljublajni-v podhodu nasproti restavracije hotela Slon.
2.
Kar se tiče blagovne znamke Bourjous jo poznam, ampak nimam preizkušenih proizvodov razen lakov in maskare. Mogoče vam bodo lahko več svetovale ostale forumovke.
3.
Puder se vam lahko svaljka zaradi več razlog: puder vam ne odgovarja, izbrano imate napačno nego za obraz, povrhnjica se svaljka ( predvsem poleti, ko se koža lupi ). Napišite mi kateri puder uporabljate sedaj, katero kremo, katera čistilna sredstva za obraz…
4.
Kreme za lifting niso slabe. Posebno so primerne za kožo, ki nima čvrstega tonusa in je privržena k “povešenosti”. Izguba čvrstosti tonusa se najprej vidi na predelu brade in vratu. Uporabo krem svetujem po 30 letu starosti, uporaba pa je odvisan predvsem od strukture kože.
Še vedno pa pravim, da je bolje preventiva kot pa kurativa.
Nega ima podobne učinke kot vzdrževanje kondicije telesa. Če ne vzdržujete kondicijo telo oslabi, podobno je pri negi obraza.
5.
Priporočam vam, da obiščete kozmetični salon, kjer vam bodo profesionalno očistili ogrce na dekolteju. Žal vam sam peeling ne bo odstranil ogrce, pa tudi maska ne. Ogrci so verjetno že toliko zamašeni, da vsaj za začetek potrebujejo profesionalno nego, ki pa jo kasneje vzdržujete s peelingom in masko.
LP Nada
Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede kože na obrazu in sicer imam na predelu brade kar precej problemov s kožo. Imam polno mazoljev in se jih nikakor ne morem rešiti, saj če se namažem z kakšnim oljem (koža je namreč precej suha), se mi pojavijo novi mazolji, če pa nanesem kremo proti mozoljem, pa mi še bolj izsuši in se mi zopet pojavijo novi. Problem je tudi, ker moram za v službo mozolje napudrati (Vichy NormaDerm puder), vendar imam že po nekaj urah kožo čisto izsušeno in se tako suhost kože in nepravilnosti na bradi še bolj opazijo.
prosim če mi lahko svetujete, katero kremo oz. izdelek naj uporabim, do sedaj sem jih poskusila že kar precej saj imam že nekaj let podobne težave. poskusila sem od olja z vitaminom C do jojobinega olja, do raznih krem proti mozoljem do vlažilnih in hranilnih krem….skratka problem ostaja-kar koli nanesem na kožo, mi povzoči nastanek novih.
Hvala za odgovor!
NIna
Pozdravljena Nina,
nujno obiščite kozmetičarko,za kontakt kozmetičarke mi pišite na mail.
Ko vam bo kozmetičarka uredila težave s kožo,boste videla,da neboste imela težav s pudrom(podlago).
Lep pozdrav in lep vikend vam želim
Zdravo, bom še zvami podelil svojo izkušnjo kar se tiče mozoljev. Te kreme in ostali izdelki ki jih kupimo v drogerijah so eno navadno sranje. Polno alkohola ali vazelina, konzervansov….pa tudi če je kao 100% natur je notri vsaj 3 ali 4 stvari, ki jih v naravi ne najdemo…Res sem bil že skoraj obupan in probal sve i svašta, tko da sem vse sestavine z vseh izdelkov pregledal do potankosti in sem jezen ker sem nasedal reklamam in javnem zavajanju potrošnikov…kao full pomaga. Ni mi jasno, kako lahko krema ki vsebuje alkohol, navlaži kožo, če pa jo alkohol (in 100 drugih sestavin v kremi) izsušuje??!
V glavnem…
Imam 24 let, pred časom sem imel mozolj do mozolja, po celem obrazu, po hrbtu, po prsih…uporabljal sem pa od Nivea-aqua za vlaženje, nivea young tonic, nivea gel za umivanje obraza…kao prot mozoljem.
Kasneje sem uporabljal gel, tonic in kremo od Garnie….po parih mescih še vedno nič drugače.
V dm-u mi je prodajalka pokazala izdelke od Afrodite…čistilna pena, tonik za obraz in krema, pa še ene maske za obraz…pa sem jo vprašal a je to res dobro, ker sestavine so bile “#”#$%$&($#!—katastrofa! Alkohol do alkohola, konzervasi in ostale drobnarije in je rekla: “Sej mora bit alkohol notri, da mal razkuži”
No to cenjeno Afrodito sem uporabljal 5 mesecev….SPET nič.
No, pa dejmo probat Green line…spet polna vrečka kemije, po 3eh mesecih nič drugače.
Potem sem v lekarni naletel na prestavitev kozmetike Murad…38 eurou sem plačal vsaka 2 tedna za en komplet: gel za umivanje, vlažilno kremo,potem en serum al kaj je že, ki se samo namaže po umivanju na T predel in tam kjer so mozolji, pa še ena majhna tuba …torej skoraj 80 eurou na mesec in to kar 4 mesece. Muradova kozmetika naj bi bila kao full wau in oh in sploh, skratka eno navadno sranje, ki meni ni pomagalo čisto nič.
Po 4ih mesecih sem se odločil za tako opevani Vichy normaderm. Zopet gel, tonic, piling in kremo. To naj bi uporabljal vsaj 3 mesece…pa sem uporabljal 5 mesecev ker sem imel občutek da se mi stanje izboljšuje (verjetno zaradi obupa in močne želje po tem, ker stanje je bilo popolnoma isto).
Končno sem se odpravil do zdravnika, ki mi je predpisal Skinoren ter eno raztopino (pozabil sem ime) v glavnem s tisto raztopino naj bi se mazal zjutraj s Skinorenam pa zvečer in nikakor ne sočasno. Terapija naj bi trajala vsaj 3 mesece, prvi rezultati po 3eh tednih…. Prav smešno mi je že bilo, pravi fenomen, saj mi tudi to ni pomagalo. Kasneje sem probal še z Differinom pa spet nič.
No ko sem že skoraj obupal in en mesec ali dva nisem uporabljal popolnoma nič, mi je mami povedala za svojo sosedo, da izdeluje “čudežne kreme” Seveda sem bil skeptičen tudi tokrat, pa vseeno sem se odpravil na obisk k mami pa kasneje k njeni sosedi, ki je sicer starejša gospa in na prvi pogled zgleda prav kot čarovnice iz filma, ki živi sama in ima nekaj mačk pred hišo in sem se je kot otrok bal, zato sem bil še toliko bolj zadržan do obiska:)
No ta gospa ima na vrtu zelišča od A do Ž, pravijo da je pozdravila kar nekaj vaščanov s svojimi žavbami…pa vseeno, kdo pa še verjame vaškim čenčam? No, bom skrajšal in napisal bistvo:) Rekla mi je, da mi bo zmešala eno kremo, ki jo moram nanašat na obraz zvečer in eno zeliščno vodo, katero nakapam na vato in si s tem očistim obraz…lahko več krat na dan. No pa sem reku, ajmo še to probat….in sem res, čez 2 ali 3 dni je bila krema narejena in sem šel po njo. Dala mi jo je zastonj (verjetno sem se ji zasmilil…komu se pa nebi:) ) No pa je šel en teden mimo…nič, 2 tedna…nič, 3 tedni…rahla sprememba, mozoljev ni bilo manj, je bila pa koža bolj mehka in prožna in dejansko mi je bila všeč na pogled in tudi na dotik. No, ko mi je zmanjkalo sem poklical in naročil mazilo in vodico še za en mesec. No in tako 3, 4 mesece in še danes uporabljam isto kremo in to vodico oziroma tonik za obraz. Oboje skupaj plačam 20eur, pa mam za celi mesec mir in vsaj vem da sigurno ni kemije notri. Kaj pa mozolji….no verjetno si bo marsikdo mislil da si zmišljujem in nakladam..pa mi je čisto vseeno, ampak mozolji so popolnoma izginili. Sem pa tja se mi kak naredi, ampak nič drastičnega.
Čist tko da vam podam eno primerjavo…v naravi so vsa zdravila in kemija in sintetični izdelki, se kljub reklami in visokim cenam nemorejo primerjati!
Upam da tudi vi najedete rešitev za vašo kožo!
@mina: glede tvojih vprašanj imam sam en odgovor: poskusi s kremo od juvene in sicer je v beli škatlici gor pa piše Swiss Basics, jst ne kupim nobene druge več 🙂 je pa 50ml, okrot 20 evru v mullerju. meni res paše.
@nina25: jaz sem uporabljala čistilo od italijanske firme, precej je znana…sam zdaj se ne bom spomnila kako se kliče, v glavnem je rumene barve in full lepo diši, v mullerju jo zihr majo. poleg tega se moraš prej namazat s kvalitetno kremo preden naneseš puder.
@cordon: tudi jst sem imela skinoren…in glej ga zlomka..NI POMAGAL 🙂 dokler nisem zatežila zdravnici, da meni to pač ne pomaga in dobila recept za differin gel (dobi se ga sam v tujini, ker ga pri nas ne prodajajo več) in je ODLIČEN 🙂
še zmeri ga uporabljam zvečer, zjutraj pa uporabm to vlažilno kremo od juvene in nimam mozoljčkov več.
je pa res, da je pri vsaki koži malo drugače. Vsem svetujem da gredo k dermatologu in ne h kozmetičarkam (včasih kozmetičarke še bolj za j… kožo).
p.s. Brez zamere moderatorki
Bunkica,se strinjam z vami,glede kozmetičarke.Je pa res,da z rednim obiskom dobre in strokovne kozmetičarke se dajo težave odpraviti.Seveda,pri zelo aknasti koži tudi sama svetujem obisk dermatologa.
Lep pozdrav
Živjo!
Tudi sama imam podobne težave kot cordon. sicer nimam mozoljev po hrbtu in prsih, vendar jih imam pa zelo veliko po obrazu. težave so se mi začele že skoraj na začetku osnovne šole (4. razred), kar je za normalne otroke neobičajno, pa so mi vsi govorili: ah do srednje šole bo že izginilo. pa nič. na koncu srednje šole imam še vedno polno mozoljev (po čelu in po licih – tisti mejhni mozoljčki), pomojem da tudi akne (nevem točno razlike – v glavnem tak rdeče je okoli, na sredi pa belo in ful boli na otip, potem pa ko gre gnoj že ven, tisto rdeče sigurno ne izgine še 2 meseca) -.-
od kozmetike sem tudi poskusila že veliko: od balee, od nivee, od garniera pa svašta.. potem mi je pa ena frendica povedala za francosko la roche-posay (baje da ful pomaga in neki) – effaclar linija za čiščenje mastne in problematične kože (dobi se samo v lekarni pa dosti drago je). gel effaclar uporabljam že več kot eno leto. sicer dobro očisti, vendar se mi stanje sploh ne izboljšuje (po enem letu bi verjetno moglo bit že kaj napredka?!), imela sem tudi tonik effaclar (uporabljala sem ga samo nekaj časa, pa je bilo samo slabše) in kremo effaclar (pa tud ni blo boljše, ker je bila koža samo še bolj mastna).. kakšne 4 mesece sem uporabljala na effaclar gel tonik od garniera (za mešano kožo) in sem imela občutek, da je malo boljše, vendar sem imela potem zelo izsušeno kožo. zdej mi je kozmetičarka predlagala od afrodite tonik acnestop – in je res obup! in zdej res nevem več, al bi prešla iz effaclarja na kkšn drug gel, pa nevem če bi mi sploh kaj pomagalo.. kaj pa od loreala negovalna linija pure zone?? – al je to spet isto sranje drugo pakovanje? :/
pa še to me zanima če je dobro sploh mešati firme, da imaš čistilni gel od nekje, tonik pa spet od drugje.. pol pa še krema, za katero pa tud sploh nevem al naj jo uporabljam al ne (ker imam občutek, da katera koli krema, da mi samo naredi bolj mastno kožo)..
pri dermatologu sicer še nism bla, pa me zanima če se res splača, da bi pač ful plačala in če bi blo kej drugače pol?? kaj ti sploh naredi – ti predpiše kreme (verjetno kej na to foro, kar zdej uporabljam pa mi tkoaltko nebo pomagalo) al kaj? kozmetičarke majo tisto čiščenje, pa mi je povedala sošolka da je nekaj časa hodila na to, da je samo drago plačala, naslednji dan je imela ful rdečo kožo, potem pa kakšne par dni v redu, potem pa spet kot prej (ni bilo nekega učinka)
@bunkica – kakšen je pa kej tist differin gel (proti kakšni koži ti je pomagal?)
@cordon – v kolikem času pa je tebi ta krema pomagala? pa kaj je vse zmešano noter? sicer se mi res grozno sliši, vendar nisi edini od katerega sem slišala da te naravne žaube res pomagajo. more bit pa že kej na tem. sam je problem k js ne poznam nobene “stare čarovnice” 😀 ki bi mešala take kreme.. a se to da še kje drugje dobit mogoče??
Pozdravljeni,
Imam puder Vichy Dermablend odtenek 15 (najsvetlejši). Ko se namažem, je v redu. Čez čas se mi pa na določeni svetlobi tako čudno sveti, da sem kar bela v obraz.Baje naj bi bilo to zaradi titanovega oksida. Po parih urah se mi tudi lupi po nosu. Dobila sem nasvet, da naj poskusim puder od Avene Couvrance. Samo ne vem, če se dobi v vseh lekarnah vzorčke. Ali pa če mogoče veste, kateri bu bil zame primeren Porcelan ali Natural odtenek, ta od Vichy se ujema s tenom kože, samo kaj ko tako bel postane čez čas.
http://www.lekarnar.com/izdelki/avene-couvrance-tekoci-puder-01-porcelain
Hvala, LP
Forum je zaprt za komentiranje.