Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Vzel sem si 3 dni dopusta preveč…

Vzel sem si 3 dni dopusta preveč…

Živ
Upam, da bo to razumljivo napisano.
V mesecu juliju sem obiskal šefa in dogovorila sva za dopust v avgustu. Vzel sem ga deset (10) dni.

Danes se s šefom srečava in mi pravi, da sem si ga vzel preveč, kot mi je bilo upravičeno. Upravičen sem bil le do sedem (7) dni dopusta, jaz pa sem si ga – po njegovih besedah – vzel kar štirinajst!
Res je, v tem obdobju sem bil skupno prost 14 dni, vendar ostalih štiri dni je on odčitno prostovoljno dodal in obravnaval kot dopust.

Med tem časom so mi falabogu podaljšali pogodbo (za določen čas) in odgovoril sem mu, naj mi te dni enostavno “trgajo” od trenutne pogodbe.

Kaj menite? Je to velik prekršek – tudi iz moje strani?

Če sobote in nedelje niso delovne, imaš dopusta 10 delovnih dni, si pa resda prost 14 dni s sobotami in nedeljami skupaj.

Vam šef nič ne podpiše dovolilnice, predno greste na dopust? Če si kršil dogovor o številu dni, ki jih je odobril in si ti potem vzel zraven še kakšen dan dopusta, je to prekršek iz tvoje strani. Drugače pa da ne, če je šef pozabil.

Mi lahko prosim poveste, ali ste si sami izračunali število preostalih dni dopusta ali so Vam dali podatek v kadrovski službi ?

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close