vzdevki
… ali nadimki
Prvič sem se srečala na lastni koži z vzdevkom v osnovni šoli. Pravzaprav takrat nisem čist dobro razumela, čemu se imam zahvalit za vzdevek, ko pa jih večina drugih sošolcev ni imela. Pravzaprav smo si vzdevek prislužili le trije v razredu. Pa tukaj z vzdevki ne mislim kakšnih ljubkovalno skrajšanih imen, ampak tisto, kar z eno besedo opiše človeka. In ne glede na to, kako mi je šel takrat na živce, moram zdaj priznati, da je bil odlično ciljan.
No, potem me je ta isti vzdevek spremljal tudi v srednji šoli, čeprav nikoli prav preveč na glas, ampak bolj potiho, pa spet ne preveč, pravzaprav glih tolko, da mi je prišlo na uho. Da sem vedela, da oni vejo. In da ono vedeli, da tudi jaz vem.
Na faxu se, razen ozke družbe, nismo preveč dobro poznali. Precej sem kriva tudi sama, ker sem bila pač v tistih letih tako zasedena, da nisem utegnila pridet skoraj na nobeno predavanje. Dobro, to je že druga zgodba.
Se pa da iz tega naredit neke zaključke. Namreč, da si prislužiš vzdevek, te morajo dobro poznati. Pa nekako moraš izstopat iz povprečja. V plus ali v minus. Pa da ti da vzdevek karakter. Se spomnite Tonija Božanskega. Ne gre glih za vzdevek, vsekakor pa Toni ni bil Jonas.
Na netu pa je spet drgač. Ne v zvezi s karakterjem. Ampak vzdevek si izbereš sam. In to ne samo enega. Ves čas me bega, koliko nas je v resnici tle gor. Še posebaj zato, ker sem ugotovila, da funkcionira stvar tud tako, da lahko en vzdevek uporabljal več ljudi.
Nekaterim gre na živce, da se eni in isti javljajo z različnimi vzdevki. Drugi se vsakokrat javljajo z drugim, za vsak slučaj. Tretji so ga pociljali v nulo (Kurec24cm). Četrtim se spet ne zdi nič narobe, če pod enim in istim vzdevkom povejo koliko zaslužijo, kaj delajo, koliko so stari, kdaj in kam grejo na dopust, družinski status, in podobno. Da ne bi spet kdo narobe razumel, zarad mene kar koli. Samo da je vam prav.
Sama ne napišem na forum nič preveč osebnega, kar bi me pač razkrilo. Čeprav sem večkrat tuhtala, da bi si vzdevek zamenjala. Prvič, ko sem si za komentar na odgovor prislužila kravo. Pa še en drug razlog se je pojavil malo kasneje. Pa tretji tudi. Vzdevka pa nisem zamenjala. Zaenkrat.
Zanima me pa, če si upate povedat s koliko vzdevki se javljate na forumu? Pa koliko ste jih zamenjali? In zakaj tako?
Zakaj nekateri napišejo čisto vse pod enim vzdevkom? In drugi ne? Previdnost? Kaj drugega?
Jst mam svojega registriranega in ga uporabljam odkar sem prvič prišla na med.over.net to je pa že kar nekaj let…pa ga ne mislim spreminjat, me en drek briga kaj si drugi mislijo o meni, povem pa o sebi toliko kot mislim da je dost da forum ve…velik rajš kot to da govorim o sebi, komentiram, debatiram, dam kak nasvet, kritiko…in po tem naj me ostali poznajo…
..drugač pa menim, da nicke menjajo provokatorji, zajebanti in taki/e, ki si bojijo umazati svoj image pa ga za določeno vprašanje spremenijo oz. taki, ki jih tudi v živo poznamo pa se nočejo razkrit…Predvsem prvih je velik in to je bedno.
…hmm, men se pa ne zdi nič narobe, če kdo kaj osebnega napiše pod drugim vzdevkom…
…men se zdi bolj narobe to, da svoj vzdevek še punci poveš, da te ta lahko kontrolira in pol po možnosti na isti forum vpraša kaj narest, ker je fant zasvojenc z netom…
…sem se vprašala zakaj respecta ni…če je bla tista njegova…
hop cefizelj, pa sem te, tud jaz brskam po netu, namest da bi dnevnik gledala…
kurec24cm – ne v temo, v nulo. spet preveč besed. spet, eden, ki ne prebere pa piše poste. mi je zelo všeč. tud tvoji posti, razen tega, seveda, tvoj humor, sem se vedno smejala,…
krave si jasno nisem zaslužila. res se mi zdi glupo, da nekdo izjavi, da se splača it v rim zarad mkdonaldsov al nekaj podobnega, al na severno morje zarad lepih plastičnih ležalnikov na plaži al neki takega,…
moj je brezvezen, se strinjam, namerno, ena izmed vseh, niko i ništa, to sem jaz.
Forum je zaprt za komentiranje.