Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem VW TDI 170 KM – CHIPIRANJE

VW TDI 170 KM – CHIPIRANJE

Pozdravljeni!

Zanima me ali ima kdo izkušnje oz. je sam naredil CHIP TUNNING na VW motorju 2.0 TDI 170 KM. Kako je z močjo, navorom, voznimi lastnostmi, porabo in na kakšen način se opravi preprogramiranje (preko servisnega porta ali odpiranje računalnika, se da to ugotoviti na servisu (izguba garancije)…

Igor

To tudi mene zanima za 2.0 140ks VW Golf…??

pričakuj cca +30 KM, torej 200 KM in cca +60 Nm.

do ene 220 ga boš lahk stegnil

teb se bi po moje dalo cc +40 KM spravt ven in navor dvignit za cca +100 Nm. končna hitrost preko 215 km/h

Odvisno od letnika. ce je se stari motor se ga da narest :
– 140 konjskega na 170 in +70 nm navora več
če pa je že common rail ( od cca. 08 naprej) pa
– 140 konjskega na 180 konjev in 80 nm navora več

pri 170 konjskem je pa podobno:
pri starem motorju +25 konjev več in 60 nm prirastka
pri novejšem pa +30 konjev in 70 Nm prirastka

če pa te zanima še kakšnen graf iz merilnih valjen pred in po posegu mi pa prosim pošlji ps z emai naslovom

se pa to v večini primerov opravi prek OBD konektorja – priklop za tester

@avtoelektronika: pr drugem si mislu iz 140 konjev?

oba pričakujta v tem primeru menjavo turbine in sklopke v tem primeru.
To pogosto crkne pri vw.

Ob pravilni uporabi in vzdrževanju lahko to zdrži tudi preko 200.000 km.

Ah, vedeti morate fantje, da VSI avtomobilisti, imajo rezervo za čipiranje. Bistvo je pa, da pri nekaterih potrebno odpirat računalnik, in mislim da gospoda zanima ČE JE potrebno odpreti računalnik, ali samo preko konektorjev se spremni program..
Pišete pa vse drugo, samo tisto kar sprašuje ne ;))

KAr se SKLOPK TIČE; Ja, veliko jih gre. Nekaterim po par kilometrih, nekaterim po par tisoč, ali par sto tisoč. VSE je odvisno kako potem speljuje…
Predlagam; Če bo sklopka drsela, da menja sklopko z ŠPORTNO izvedbo potem.

Vedno obstaja pa način, da se lahko ugotovi, (če nekdo res hoče), ali je bil kakšen poseg narejen, ki ni tovarniški-na servisu. In tu ”lahko” bi nastal problem. Glede na to, da je vozilo v garanciji, pa da ima 170Km, mislim da ne bi smelo bit problemov, da bi kaj crknilo. Poleg tega, pa fantje optimizirajo tako, da NI preveč odprto.
Navor se vsekakor dvigne sorazmerno s Km….. Poraba se v 99% ne spremeni drastično v nobeno smer, razen ponavadi je poraba višja, ker vsak rad pohodi malo bolj…
Obstajajo pa tudi primeri, predvsem pri starejših vozilih, da je poraba dejansko višja. Ker ni bilo vozilo pripravljeno na višjo moč.

Povzetek; Če mene kdo praša kaj bi naredil da bi bil avto močnejši; menjava turbine, menjava hladilnika-interculerja, menjava zračnega filtra, menjava izpušnega sistema. Če ni dosti razlike; pa še menjava sklopke in čipiranje.

Sej sem ze v startu napisal da se audiji naredijo preko OBD konektorja ( priklop za tester),…

Glede tvojega predloga, se finančno bolj splača potem prodat pa močnejšega v štartu kupit.

Če gledamo stroškovno in kaj pridobiš, se definitvno splača cenovno najbolj narest optimizacijo. Za to kar delamo strankam, se ne rabi nič menjat ker je vse v mejah tovarniških toleranc.

Če pa kdo dela z avtom kot svinja z mehom, mu bo pa crknil če je čipan ali pa original,..

Glede porabe je pa dokazano, da se ob istem rezimu voznje zmanjsa, saj ima avto veliko več moči in navora. Tako lahko dosežeš isto hitrost pri veliko nižjih vrtljajih, od tam padec porabe.
Če se pa vozi na max je pa ze po zakonu fizike da več konjev več poje, če se izrablja vse

Prihranki pri gorivu se pa najbolje vidijo pri vseh tovornih vozilih ki imajo hitrost omejeno na 90 km/h, in tam dosegajo npr. MB actrosi po 3 litre manjso porabo na 100km. Ob tem da je za voznika veliko bolj udobna vožnja ker ne rabi toliko prestavljat,..

New Report

Close