Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem VW HROŠČ-da ali ne,vasa mnenja

VW HROŠČ-da ali ne,vasa mnenja

Že od nekdaj si zelim imeti hrošča in zdaj ko sem končno prišla do svoje službe in denarja mi ga vsi odsvetujejo.Češ kaj ti bo trideset let star avto če za iste šolde dobiš tudi kaj novejšega.Pa da ga bom mela več na sevisih kot doma ,pa da je nevaren in bla bla bla..
Mož sicer pravi da ga lahko imam,ampak samo kot oldtajmerja ne pa da se z njim vozim v sluzbo.
Kakšna so torej vaša mneja in izkušnje s temi ljubkimi avtomobilčki?

Pozdravljena sneguljčica

Ha hrošči…, še sedaj se “stopim”, ko kakšnega lepega vidim, ali pa slišim njegov ropot.
Sam sem jih imel kar nekaj, in z njimi prevozil lepo število kilometrov, pa tudi obiskal dosti avtoodpadov v avstriji za dele, vendar je to bilo pred leti. Potem, pa saj veš družina, pa v službo je tudi treba priti pravočasno, ne glede na okvare, pa stroški….. in tako sem pristal pri korejcih, ki pridno delajo, nimajo pa te duše kot hrošč.
Zato menim, da ima tvoj mož popolnoma prav in če si lahko privoščiš -le uživaj v in z svojim hroščem oldtajmerjem, za “garanje” pa si priskrbi kakšnega garača.
veliko užitkov

hrošča imaš lahko samo za uživanje, za ostale zadeva pa ga je krepko povozil čas(poraba, udobje,varnost,..)

Temu se reče avto za dušo – osebno imam v svojem voznem parku “za dušo” staro dobro katrco – lepo ohranjen primerek.
Za vsak dan – ja čisto možno, samo ti ga ne sme bit potem preveč žal za vsakdanje napore – sol, pesek, odrgnine na parkirišču ipd., pa tudi vzdrževanje in zanesljivost sta zelo odvisna od ohranjenosti, vzdrževanja ipd., v primeru, da je bil obnovljen pa od strokovnosti restavriranja.
Zaradi tega, ti pri nakupu svetujem, da kupiš resnično dobro ohranjenega ali pa dobro restavriranega, za katerega boš odštela sicer lepo vsoto – za katero brez težav dobiš recimo lepo ohranjenega naslednika GOLF-a – zato pa v prihodnosti čisto realno pričakuješ, da ti bo avto brez težav in posebnih stroškov služil lep čas.

LP

Ima pa “dušo” – kar po mojem prepričanju pri novem ali novejšem avtu težko, težko dobiš ob nakupu.
Poraba, varnost, udobje … so pa itak relativni pojmi – kakor za koga.

LP

Tak avto te potrebuje v celoti. Do njega ne moreš biti polovičarska kot si lahko do novega. Kot bi imel psa.

lp

New Report

Close