Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice vtičnice v franciji

vtičnice v franciji

Zanima me, kakšne vtičnice imajo v Franciji oz. Monacu. Kje se dobijo takšni vtikači pri nas?

vticnice v franciji so iste kot pri nas!
lp

Ni res. Vtičnice imajo za razliko od naših pod (ali nad – ne vem več točno)lunjicama en vtič (ali “štift” oz. karkoli že to je). Torej imajo njihovi vtikači tudi luknjico. Kje se jih da pri nas kupiti ne bi vedela (če že, pol v kakih elektro trgovinah). Jaz sem ga dobila za izposodit tam, kjer sem bivala. Ziher pa jih lahko kupiš v Franciji in po moje niti ne kam daleč.

Kolikor se sama spomnim, nisem uporabljala kakih adapterjev, ko sem se potepala po Franciji, vsaj za polnjenje telefona ni bilo potrebno. Euroadapterje pa imajo v Conradu (BTC pod Emporuimum), sem ga rabila za Anglijo.

Živjo,
kamorkoli že greste, so vsaj v kopalnici normalne vtičnice (za britje), ki so OK za polnjenje mobitela, niti slučajno pa ne za fen ali kaj podobnega (prenizka napetost). Za kupovanje adapterjev pa svetujem, da jih kupite na licu samem (na bencinskih črpalkah, letališču) in ne pri nas, ker je bistveno dražje. LP

Tudi po mojih izkušnjah so vtičnice iste, pa sem kar nekaj francije predelala (tudi v monaku).

hvala vsem

zivjo!

ja kot je rekla Meta vticnice imajo res “stift” zgoraj ali spodaj,vendar to ne spremeni zadeve,vse el. aparate lahko normalno uporabljas, tudi polnilec za mobi,jaz zivim v franciji pa vse aparate normalno uporabljam pa so vec ali manj vsi “slovenski”! v hotelih pa tako ali tako ni problem,ker so tako po evropskih standardih-tudi napetost je enaka kot pri nas!
pa lep dopust

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close