Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Vstavljanje tamponov – ko človek misli, da ve pri 50 vse…

Vstavljanje tamponov – ko človek misli, da ve pri 50 vse…

No, pa sem se pri svojih skoraj 50-ih naučila vstaviti tampon!!! Vedno sem ga vstavljala navpično navzgor, me je bolelo, nerviralo…

Pa gledam ta nova nadaljevanja Sexa v mestu – And Just Like That…

Pa uči Charlotte svojo hči pravilno vstavljati tampon, pravi, tako, nazaj ga porini. In meni naredi klik! Pa probam. Nebesa, vam povem, tampon je končno pravilno vstavljen. Pa sem skoraj 50 let stara!

Ali ste ve, punce, ženske, to vedele?

Malo za nedeljski večer… Pa lepo ga preživite.

Pojma nimam kako naredim, ampak ne boli, nikoli ni bolelo.

Sem se pa naučila na podlagi navodil v škatlici s tamponi.

Ne bi si želela, da me uči kdo drug. Take stvari opravim v intimi, sama.

Kje je ta nova nadaljevanka in kdaj?

Porineš ga, kamor gre. 🙂 Boleti seveda ne sme.

Nadalevanka je na HBO GO.

Ampak pssst, obljubite, da ne boste nimomur povedale: vse nadaljevanke in filme lahko gledate na cataz.net. Je brezplačno. Odkar vem zanj, ne plačujem več HBO GO in Netflixa. Se mi kar čudno zdi, da to sploh obstaja.

Ste ve vedele za to stran?

Odgovor na objavo uporabnika
Stara baba 50, 06.02.2022 ob 18:15

Nadalevanka je na HBO GO.

Ampak pssst, obljubite, da ne boste nimomur povedale: vse nadaljevanke in filme lahko gledate na cataz.net. Je brezplačno. Odkar vem zanj, ne plačujem več HBO GO in Netflixa. Se mi kar čudno zdi, da to sploh obstaja.

Ste ve vedele za to stran?

Ne nisem. Hvala!

Jaz sem se naučila pri ene 27-ih. Ja, bad. Saj po moje kar nekaj žensk ne zna vstavljati tamponov. Pod kotom 45° moraš vstavit ja, če je navpično, ne gre. Jaz sem se naučila, ko sem podrobno preučila vsa YouTube navodila lol.

Tudi jaz nisem.

Hvala, hvala, hvala. 🙂

Stara baba 50, 06.02.2022 ob 17:53

No, pa sem se pri svojih skoraj 50-ih naučila vstaviti tampon!!! Vedno sem ga vstavljala navpično navzgor, me je bolelo, nerviralo…

Pa gledam ta nova nadaljevanja Sexa v mestu – And Just Like That…

Pa uči Charlotte svojo hči pravilno vstavljati tampon, pravi, tako, nazaj ga porini. In meni naredi klik! Pa probam. Nebesa, vam povem, tampon je končno pravilno vstavljen. Pa sem skoraj 50 let stara!

Ali ste ve, punce, ženske, to vedele?

Malo za nedeljski večer… Pa lepo ga preživite.

🙂

pa hvala za link 🙂

Drugače pa – najboljš in najbolj neboleče ziher tamponi so Playtex Sport Flexy Fit – ker se odprejo na vrhu ko čašica- nič ne pritiskajo v maternični vrat kot una špica navadnega -ravno obratno ja, kot so naši evropejski z “bullet” konico vnaprej. Ob predpostavki, da je povprečna dolžina ž. nožnice samo 7 cm, zna včasih bolet – mene z navadnimi tamponi je.

Playtex Sport Tampons - Super - 18 ct

Amazon.com: Playtex Sport Tampons with Flex-Fit Technology, Regular,  Unscented - 18 Count : Health & Household

naš trg je še mal zadaj, 06.02.2022 ob 19:53

🙂

pa hvala za link 🙂

Drugače pa – najboljš in najbolj neboleče ziher tamponi so Playtex Sport Flexy Fit – ker se odprejo na vrhu ko čašica- nič ne pritiskajo v maternični vrat kot una špica navadnega -ravno obratno ja, kot so naši evropejski z “bullet” konico vnaprej. Ob predpostavki, da je povprečna dolžina ž. nožnice samo 7 cm, zna včasih bolet – mene z navadnimi tamponi je.

Playtex Sport Tampons - Super - 18 ct

Amazon.com: Playtex Sport Tampons with Flex-Fit Technology, Regular,  Unscented - 18 Count : Health & Household

IN ja, ker če pogledaš klacični tampon, je ravno spodaj tako narejen, kot tile zgoraj – da se ob napitju “odpre” spodaj – samo vrvica morabit dovolj dolga :P, da ga lahko na rikverc vstaviš 🙂

Kako uporabljati tampon? - Najstnica.si

Pri 50 rabiš tampone ? čemu , saj si vendar suha veja.

nič jasno, 06.02.2022 ob 19:56

Pri 50 rabiš tampone ? čemu , saj si vendar suha veja.

Moja babica je pri petdesetih rodila, mama ima pri 55 še vedno redno menstruacijo.

Na začetku sem imela težave s tamponi, potem pa s šalčko, zdaj oboje obvladam :). Tudi šalčko sem se naučila pač s pomočjo navodil zraven šalčke.

naš trg je še mal zadaj, 06.02.2022 ob 19:55

IN ja, ker če pogledaš klacični tampon, je ravno spodaj tako narejen, kot tile zgoraj – da se ob napitju “odpre” spodaj – samo vrvica morabit dovolj dolga :P, da ga lahko na rikverc vstaviš 🙂

Kako uporabljati tampon? - Najstnica.si

A se pri nas kje v prosti prodaji dobijo?

Za cataz.net pa – malenkost, sem vesela, da sem kateri polepšala večer (življenje ??).

Ojej iz tvojih ust v božja ušesa ?

Jaz sem imela menstro do 53.leta.

Stara  baba pri petdesetih?

Danes ima že vsaka smrklja 50 let…

Jaz sem dobila menstruacijo pri starosti 11 let in 3 mesece. Imela sem jo skoraj do 56. leta. Mislim, da sem rekorderka 😉

Saj je logično, da gre tampon lepše notri, če se ga porine v smeri poteka nožnice in ne direktno navzgor. Anatomija organov v medenici pa je verjetno že v osnovnošolskih učbenikih, vsaj včasih je bila.

Hm, jaz sem 1 x prebrala navodila na škatluci in tudi ugotivila da ga dam premalo not. Drgač pa jaz s tamponom spim. Dam naj debelejši tampon. 2 vložka in če ponoči to 3 x ne zamenjam sem v luži krvi. To je od nekdaj. Stara sem pa 45 let. Ali inate rudi druge take težave?

Glih pri 50. je najbolj sočna,  zalita. Ni skrbi, sproščenost do Marsa. Mi ne bi bilo težko ob 3. Slovencev sicer me pa  5 let mlajši Bosanc orng zrihta.

Procesirana prehrana, konzerve, junk, povzroča več odpadne krvi. 5 dni pred M samo kvalitetno zelenjavo in malo mesa.

Hjcg, 09.02.2022 ob 12:10

Hm, jaz sem 1 x prebrala navodila na škatluci in tudi ugotivila da ga dam premalo not. Drgač pa jaz s tamponom spim. Dam naj debelejši tampon. 2 vložka in če ponoči to 3 x ne zamenjam sem v luži krvi. To je od nekdaj. Stara sem pa 45 let. Ali inate rudi druge take težave?

Ja, pri meni obilne krvavitve po 2. porodu -krčna žila na materničnem vratu (ugotovil ginekolog). in z vsakim seksom tudi nevarnost poškodbe te žile.

Prilagam drugi pogled na tampone. Kaj v resnici vsebujejo in kako življenjsko nevarni so. Pa razmislite ali jih uporabljat ali ne. Jaz sem prešaltala na pralne vložke.

Očitno ni prilepilo linka. Na youtube imate dokumentarec z naslovom Tamponi, naši najbližji sovražniki. S slovenskimi podnapisi. Je bil tudi na naši televiziji peed časom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close