Najdi forum

Vspostavitev ADSL

Doma že imam ISDN klicni dostop do interneta. Ker pa z njim nisem zadovoljen, bi si omislil ADSL. Na ADSL bi se naročil pri SiOL-U. Zanima me, kaj vse bi si moral nabaviti? Kolikšn znesek bi me stal ob koncu?
Rad pa bi vspostavil ADSL na dveh računalnikih BREZŽIČNO!
Sem študent.

LP

ostalo… pa še na cenik vrži oko 🙂

Za informacije jih pa pokliči na brezplačno številko 080 1000.

Mene bolj zanima kaj vse je treba nabaviti tehnične opreme?

LP

Načeloma nič. Za ADSL ti oni dajo vso opremo – modem itd, ki ga imaš v “najemu”. Za tvoje dodatne želje in vprašanja jih pa pokliči in jih vprašaj, saj ne grizejo 🙂

Za brezžično povezavo pač rabiš Wireless access point in brezžično mrežno kartico.

Od Telekoma boš dobil vse potrebno, da lahko vključiš 1 računalnik na ADSL, če želiš vključiti dva potem rabiš vsaj HUB ali SWITCH, ter v klient (PPPoE) vpišeš DNS strežnika.
Za povezavo večih mašin pač potrebuješ ROUTER, ki deluje na 3 sloju TCP/Ip protokola.

V tvojem primeru priporočam nakup Router/Wireless Access Point ter Wireless mrežno kartico firm SMC ali D-Link. Poznam celo eno firmo, ki se s tem ukvarja (na bolj osebnem nivoju), čekiraj net za firmo HOW-TO. Ti bodo znali svetovati in brez nategovanja.

Feniks, ali lahko pobrišem tvoje sporočilce in ga na novo napišeš, ker vsebuje malce preveč napak, katere lahko bralce zavedejo ??

lp

klemenxx

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close