Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vsiljiv stanovalodajalec

vsiljiv stanovalodajalec

Odgovor na objavo uporabnika
Najboljš imet svoje, 01.12.2021 ob 02:06

Tudi jaz imam slabe iskušnje z najemom v večstanovanjski stavbi. Sosedi prave nadzorne kamere točno vedo kdaj greš kdaj prideš vedno prijazno pozdravijo potem jih slišiš na dvorišču kako glasno šimfajo češ kakšen avto vozim pa to pa ono. Sosed je celo enkrat ko sem bil doma in pozabil zakleniti vstopil kar brez da bi pozvonil ali potrkal kar na horuk v stanovanje. Se mi je snelo ko je vstopil sem mu rekel zdaj pa se poberite ven in jovo na novo pridite  tako kot se spodobi pozvonite in, če sem pri volji da vas spustim naprej vas bom, če ne nimate nobene pravice vstopati v moj dom. Mi je rekel nazaj češ kako se pa obnašam do starejših. Sem mu kar lepo rekel da, če on nima kulture, da bi pozvonil preden vstopi se jaz do njega tudi ne mislim lepo obnašat. Sem mu rekel naj se pobere pa kaj takega nikdar več ne naredi, ker bo dobil na gobec direktno, ko bo vstopil skozi vrata. Od takrat je mir ampak vseeno sem takrat začel z iskanjem hiše primerne za nakup, ker pri teh stanovanjih tako v hišah kot blokih nikoli neveš kam prideš.

Ja, ampak to lahko isto rečeš tudi za stanovanje, ki ga kupiš. Ravno tako so lahko vtikljivi sosedje, ki non stop težijo. Tip o katerem pišem zgoraj, je enkrat poklical policijo ob 16.00, ker kao povzročamo hrup. Midva, otrok in dva naša prijatelja. Normalen pogovor sredi dneva. Policija je prišla, mi smo povedali svoje, so rekli, da gospoda poznajo in da redno klicari policijo, da so se z njim tudi zmenili in pogovorili, ampak ne zaleže, oni pa morajo na vsako prijavo reagirat. Sta spila kavo pri nas in se nam opravičila in šla. Stari pa nadaljeval z najedanjem. Nima veze ali si v najemu ali je tvoje, če naletiš na take, je kriza. Če si v najemu, lahko vsaj spokaš in greš. Še najbolje je najbrž v ogromnih blokih, kjer dejansko nikogar ne poznaš. Pa še tam je lahko tvoj najbližji sosed težak.

Zamenjaj ključavnico.

Starega ignoriraj na dvorišču, kakor se le da, žaluzije dol,….

res je to, 01.12.2021 ob 06:23

Ja, ampak to lahko isto rečeš tudi za stanovanje, ki ga kupiš. Ravno tako so lahko vtikljivi sosedje, ki non stop težijo. Tip o katerem pišem zgoraj, je enkrat poklical policijo ob 16.00, ker kao povzročamo hrup. Midva, otrok in dva naša prijatelja. Normalen pogovor sredi dneva. Policija je prišla, mi smo povedali svoje, so rekli, da gospoda poznajo in da redno klicari policijo, da so se z njim tudi zmenili in pogovorili, ampak ne zaleže, oni pa morajo na vsako prijavo reagirat. Sta spila kavo pri nas in se nam opravičila in šla. Stari pa nadaljeval z najedanjem. Nima veze ali si v najemu ali je tvoje, če naletiš na take, je kriza. Če si v najemu, lahko vsaj spokaš in greš. Še najbolje je najbrž v ogromnih blokih, kjer dejansko nikogar ne poznaš. Pa še tam je lahko tvoj najbližji sosed težak.

Kakšni lulčki – če ga že poznajo in vedo, da kliče tja v tri krasne, se nimajo kaj opravičevati, ampak tipu napisati kazen zaradi lažne naznanitve prekrška.

Avtor, zavese, žaluzije ali rolete bi znale rešiti njegovo oprezanje skozi okna, zamenjana ključavnica pa morebitne obiske, ko vaju ni.

Pa tisto okroglo kljuko na zunanjo stran vrat, ki zaklene vrata ob zapiranju, da ti ni treba razmišljati, a sta zaklenila, ko sta prišla domov ali ne.

Obdobje je žal kar zoprno za iskanje novega stanovanja, še posebej, če imata omejen budget.

Ne vem, ma po opisu sodeč kar malo dvomim, da je tole demenca? Če bi bil dementen, potem ne bi vedel, kaj počne, bi se izgubljal, kam ušel, itd. Ta pa po opisu sodeč točno ve, kaj počne in da gre gnjavit, kako mora biti ob 22ih tišina.

Lahko ti je to njuno početje tudi odgovor, zakaj njun sin ne živi tam, če je to njegovo stanovanje, ane? Po vsej verjetnosti sta tečna že od nekdaj in ju je imel poln k. ter šel, stanovanje pa raje oddaja. Očitno tem ljudem pač ni jasno, da so neka določena pravila, če nekomu stanovanje oddaš.

Bi rekla, da iščita drugje. Se da še marsikaj dobiti, tudi v Ljubljani. Sama imam tudi stanovanje v Lj za smešno nizko ceno, na srečo so lastniki tip top, moram potrkat!

579sj, 01.12.2021 ob 12:32

Ne vem, ma po opisu sodeč kar malo dvomim, da je tole demenca? Če bi bil dementen, potem ne bi vedel, kaj počne, bi se izgubljal, kam ušel, itd. Ta pa po opisu sodeč točno ve, kaj počne in da gre gnjavit, kako mora biti ob 22ih tišina.

Lahko ti je to njuno početje tudi odgovor, zakaj njun sin ne živi tam, če je to njegovo stanovanje, ane? Po vsej verjetnosti sta tečna že od nekdaj in ju je imel poln k. ter šel, stanovanje pa raje oddaja. Očitno tem ljudem pač ni jasno, da so neka določena pravila, če nekomu stanovanje oddaš.

Bi rekla, da iščita drugje. Se da še marsikaj dobiti, tudi v Ljubljani. Sama imam tudi stanovanje v Lj za smešno nizko ceno, na srečo so lastniki tip top, moram potrkat!

Kot je že napisal, je tale sin tam menda živel do pred nekaj časa, ko je dobil drugega otroka in je postalo stanovanje premajhno. Čisto možno da kot pravi, se sinu ne upa težit, ker ga postavi na mesto, zato pa sitnari vsem drugim. Začetki demence so pa lahko točno taki, da človek postane tečen, ker ga preganja neka paranoja, da mu vsi hočejo slabo in da bo najemnik gotovo naredil kaj slabega s stanovanjem, vrtijo si filme v glavi. Recimo od moje sodelavke dementna mati, ko jo je še imela doma, je bila prepričana, da hodi ta sodelavka namesto v službo- v kurbarijo. Vsako jutro jo je jokaje prosila, naj neha prodajat svoje telo, sodelavki se je rolalo. No, potem se je pa začela zgubljat, šla ven in ni znala nazaj itd.

Ja no saj nisem rekel, da sem kot svoje mislil nakup stanovanja. Za svojo nepremičnino nebi nikoli kupoval stanovanja ravno zaradi tega, ker neveš kdo vse stanuje v isti stavbi z tabo. Kot svojo nepremičnino sem mislil hišo, pa še to mi niso všeč hiše v vrstnih naseljih. Jaz sem se vglavnem stanovanj in tega, da imaš vedno neke čudne ljudi povsod v isti zgradbi naveličal in sem odločen, da ravno zaradi miru in zasebnosti kupim manjšo hišo.

ja se mi zdi da res, 27.11.2021 ob 22:15

Grenivka422, 27.11.2021 ob 21:48

Nujno iskat drugo stanovanje! Tega ne bo nikoli konec.

Tudi meni se zdi tako. Ves čas bo eno teženje. No, edino če se natreniraš, da imaš jeklene živce in starega kratko malo odpraviš. Ko ga vidiš okoli vašega stanovanja bluzit, ga lepo obrneš in lastnoročno odpelješ domov. No, ata, zdaj bo pa treba domov, tukaj je moje stanovanje. Če me boste nadlegovali, boste imeli opravka s policijo. Prav zarobantit je treba, da se te stari prestraši, drugače bo gnjavil še naprej. Če je pa dejansko res dementen, pa ne bo pomagalo nič razen menjave stanovanja.

Ce je ta star dementen lahko mu vojsko pripelješ ga bo pač bolu k. Demenca je zelo zahrbtna bolezen in obnašanje kaže na to. Boljše ne bo kvečjemu slabše. Vedite pa da to ne dela namenoma ampak njegovi možgani ne porajtajo kaj je dobro in kaj ne za druge.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close