Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vsiljiv stanovalodajalec

vsiljiv stanovalodajalec

Pred tremi meseci sva s punco najela eno stanovanje v Lj, v hiši, v pritličju, zgoraj živi starejši par. Stanovanje je prenovljeno, lepo, cena normalna, oddal nama je sin tega para, čigar je stanovanje, cca 45 kvadratov. Vse super, prvih 10 dni je bilo vse v redu, potem pa je začelo. Stari ves čas gleda skozi okna v stanovanje, zvoni in hoče pogledati “če je vse v redu v stanovanju”, gnjavi naju na dvorišču, češ ali kaj šparava s kurjavo itd. Kaj ga briga, saj plačujeva stroške posebej (inštalacije so samostojne).

Sem klical tega sina in povedal za problem, sin je rekel, da je oče pač “malo dementen” in naj se ne oziram nanj. Ampak tole je šlo čez vsako mero dobrega okusa. Ko pride punca iz službe domov, jo začopati tastara in čveka vnedogled, se je ne moreš rešit. Stari me je enkrat oreng prestrašil, nekaj delam v kuhinji, ugasnem luč in vidim njegov ksiht pred oknom, kako gleda v stanovanje. Enkrat zvečer slišiva, kako v ključavnici škrta ključ, kot da hoče nekdo odklenit, ampak sva imela v vratih z notranje strani ključ, tako da ni mogel odklenit. Sem odklenil vrata in vidim starega, kako hoče priti v stanovanje. Seveda sem popizdil.

Sva s punco začela iskati drugo stanovanje, čeprav je tole super in sva z njim zadovoljna, ampak tastara dva, ne hvala. Sva povedala temu sinu, da bova iskala drugo, ker je stari nadležen. Sin pa, ja, da saj imajo ves čas težave z najemniki, ker pač oče je tak. Ali ne bi mogli enostavno zanemarit njegovo početje, da je drugače neškodljiv, samo pač večkrat se izgubi in misli, da mora vse kontrolirat. Da lahko zamenjava ključavnico, če hočeva…

Ker nama je stanovanje res všeč, tudi stroški so nizki, bi dejansko rada ostala tu, ampak kako naj pristopiva staremu? Ali imate kak predlog?

Stari si ga hoče namakat. Kaj češ.

Veni, vidi, vici. Tvojo punco hoče pošteno pofukat, ti mu pa ne pustiš. Stroški bodo manjši, če mu vsaj enkrat dovoliš vstop v njeno nožnico. Raje pomisli preden ukrepaš. Lahko se ti izplača 😉

Odgovor na objavo uporabnika
stari prdec, 27.11.2021 ob 17:37

Stari si ga hoče namakat. Kaj češ.

Veni, vidi, vici. Tvojo punco hoče pošteno pofukat, ti mu pa ne pustiš. Stroški bodo manjši, če mu vsaj enkrat dovoliš vstop v njeno nožnico. Raje pomisli preden ukrepaš. Lahko se ti izplača 😉

Ma ne, ne gre za to. V bistvu teži meni, punco pusti pri miru, njej bolj teži tastara. Poleg tega je stari star okoli 80. Recimo prejšnji teden, prideta najina dva frenda na obisk, se usedemo zunaj na kao “našo” mizo na vrtu, stari ves čas nekje okoli, gleda, potem pride zraven, reče, da pa mora biti tišina ob 22.00 uri, ker tu ni nobenega žuranja. Ura je bila 16.00. Sem rekel, da ob 22.00 ne bo nobenega žuranja in da sploh ne bomo žurali, samo na obisku so na kavi. On pa ves čas tam okoli, non stop neke opazke, na koncu smo šli not sedet.

Tole je pa slabše kot živeti doma pri starših.

Ce je to res, da je starcek ze malo zgubljen, je treba z njim kot z majhnim otrokom, lepo in fino, s prijaznostjo ga lahko orng zmanipuliras, naj se slisi se tako grdo, a ni skodozeljno, torej jaz tega ne vidim kot slabo.

Kljucavnico zamenjajta.

Ko pa bosta naslednjic imela obiske in pride gospod pogledat in tezit, lepo vstanes, mu das roko, ooo, gospod Novak, lepo da ste prisli pogledat, imamo prijatelje na obisku, malo pijemo kavico na svojem delu vrta, soncek je, res je danes lepo vreme, sigurno imate kaj nujnega za naredit, ne bomo vas vec zadrzevali..

Punca pa, ko ji gospa naklada, se opravici, rece, jooj, gospa Novak, zelo rada bi poklepetala z vami, ampak me caka se ogromno dela, moram skuhat, oprat, saj veste, kaksni so moski, ko pridejo domov, sifurno tudi vas caka kaksno delo, ne bom vas vec zadrzevala….

Moj moz je mojster za take, jaz nisem, sem se pa kako malenkost naucila od njega in vcasih prav pride.

joj preejoj, 27.11.2021 ob 17:30

Pred tremi meseci sva s punco najela eno stanovanje v Lj, v hiši, v pritličju, zgoraj živi starejši par. Stanovanje je prenovljeno, lepo, cena normalna, oddal nama je sin tega para, čigar je stanovanje, cca 45 kvadratov. Vse super, prvih 10 dni je bilo vse v redu, potem pa je začelo. Stari ves čas gleda skozi okna v stanovanje, zvoni in hoče pogledati “če je vse v redu v stanovanju”, gnjavi naju na dvorišču, češ ali kaj šparava s kurjavo itd. Kaj ga briga, saj plačujeva stroške posebej (inštalacije so samostojne).

Sem klical tega sina in povedal za problem, sin je rekel, da je oče pač “malo dementen” in naj se ne oziram nanj. Ampak tole je šlo čez vsako mero dobrega okusa. Ko pride punca iz službe domov, jo začopati tastara in čveka vnedogled, se je ne moreš rešit. Stari me je enkrat oreng prestrašil, nekaj delam v kuhinji, ugasnem luč in vidim njegov ksiht pred oknom, kako gleda v stanovanje. Enkrat zvečer slišiva, kako v ključavnici škrta ključ, kot da hoče nekdo odklenit, ampak sva imela v vratih z notranje strani ključ, tako da ni mogel odklenit. Sem odklenil vrata in vidim starega, kako hoče priti v stanovanje. Seveda sem popizdil.

Sva s punco začela iskati drugo stanovanje, čeprav je tole super in sva z njim zadovoljna, ampak tastara dva, ne hvala. Sva povedala temu sinu, da bova iskala drugo, ker je stari nadležen. Sin pa, ja, da saj imajo ves čas težave z najemniki, ker pač oče je tak. Ali ne bi mogli enostavno zanemarit njegovo početje, da je drugače neškodljiv, samo pač večkrat se izgubi in misli, da mora vse kontrolirat. Da lahko zamenjava ključavnico, če hočeva…

Ker nama je stanovanje res všeč, tudi stroški so nizki, bi dejansko rada ostala tu, ampak kako naj pristopiva staremu? Ali imate kak predlog?

Bebca sta vidva, namesto da vlečeta dol bedne ameriške grozljivke imata brezplačno grozljivko v stanovanju. Kaj češ lepšega. Skulirajta se malo.

Imam ogromno izkusenj z oddajo stanovanj. Svetujem pa ti, da vedno najames stanovanje v bloku, nikoli v hisi. Poglej si stanje dopoldan in zvecer, da preveris kako je s parkingom,  otrocadjo pred blokom…

Kayya, 27.11.2021 ob 18:26

Imam ogromno izkusenj z oddajo stanovanj. Svetujem pa ti, da vedno najames stanovanje v bloku, nikoli v hisi. Poglej si stanje dopoldan in zvecer, da preveris kako je s parkingom,  otrocadjo pred blokom…

Jah no, ni nujno. Midva s fantom sva bila 4 leta najemnika v spodnjem štuku bajte, ravno tako je bil zgoraj star par, ampak oba vljudna, prijazna, ko sta naju videla, da sva recimo zunaj, sta samo pozdravila in šla v bajto. Res ne morem prehvalit. Tudi hrupa ni bilo nobenega, pač oba hodila spat s kurami, ko sta vstajala se ju pa ni slišalo. Medtem ko imam v bloku grozno izkušnjo s sosedom, ki je ves čas nekaj ropotal v bajti, nekaj štemal, zabijal, vrtal mesece dolgo. Drugi sosed na drugi strani pa nabijal musko do 11. zvečer… ma ves čas nekaj…Nič ni pomagalo, noben pogovor, prijaznost, nič. Potem sva se preselila v to hišo in je bilo super, dokler nisva pozidala svoje hišice.

V hišah je pogosto tako. Eni težijo, po kateri uri se ne smeš tuširati ali celo štejejo kolikokrat si se tuširal, drugi težijo kje ne smeš parkirati, vsi pa te imajo bolj ali manj na očeh, tako da ne pričakuj pretirane zasebnosti.

A tebe starši niso nobene kulture naučili ali si rastel na ulici? Pa še tam imajo več kulture.

To bo zdaj grdo slišat ampak lahko bi ga prijavil. Če stanovanje sploh ni njegovo ampak od sina, je tole z gledanjem skozi okna ponoči, odklepanjem (kar bi lahko bil poskus vdora) in podobno gladko nadlegovanje, pa še kaj. Ok, stari je dementen in ne vem kaj ampak to ni izgovor, da lahko počne takšne stvari. Poleg tega vidva ne plačujeta zato, da vaju stari straši sredi noči. Da je neškodljiv pa ni noben izgovor. Čisto možno se mu enkrat samo ornk obrne, če se mu že zdaj obrača. S sinom se lepo pogovori, da če se bojo takšne dejavnosti kot je tole sredi noči ponavljale ali stopnjevale, boš klical policijo, ker se počutiš ogroženega. Če se pa nočeš zapletati, pa mislim, da je edina rešitev, da se odseliš. Tista taktika z manipulacijo bi delovala tu pa tam, tega creepanja okrog bajte pa pomojem ne bi rešilo. In staremu ne bo šlo več nič na boljše, kvečjemu na slabše, tako da je velika verjetnost, da bo čedalje hujši.

Nujno iskat drugo stanovanje! Tega ne bo nikoli konec.

Grenivka422, 27.11.2021 ob 21:48

Nujno iskat drugo stanovanje! Tega ne bo nikoli konec.

Tudi meni se zdi tako. Ves čas bo eno teženje. No, edino če se natreniraš, da imaš jeklene živce in starega kratko malo odpraviš. Ko ga vidiš okoli vašega stanovanja bluzit, ga lepo obrneš in lastnoročno odpelješ domov. No, ata, zdaj bo pa treba domov, tukaj je moje stanovanje. Če me boste nadlegovali, boste imeli opravka s policijo. Prav zarobantit je treba, da se te stari prestraši, drugače bo gnjavil še naprej. Če je pa dejansko res dementen, pa ne bo pomagalo nič razen menjave stanovanja.

Verjetno je to tudi razlog, zakaj sin (ki oddaja stanovanje) ne živi tu in daje ugodno naprej to stanovanje.

zblj1001, 27.11.2021 ob 23:58

Verjetno je to tudi razlog, zakaj sin (ki oddaja stanovanje) ne živi tu in daje ugodno naprej to stanovanje.

Ne, menda je sin z družino tu živel do treh let nazaj, ko so dobili drugega otroka in je stanovanje postalo premajhno. Bi mu tudi verjel, ker ko stari vidi sina, se pobere v svoje stanovanje, nikoli ne teži ko je ta sin tukaj. Saj ta sin mi je že večkrat rekel, naj ga kar na oštro odpravim, ampak kaj pa če bo kaj zameril in bo potem še huje??

Jaz imam stanovanje v bloku in je en podoben lokalni šerif. Pa še demence nima, samo preveč časa. Ne moreš ven in not, ne da bi ga srečal.

Moja sodelavka je imela podobno situacijo na morju. Najela je apartma v hiši (tudi pritličje) na Visu, ali Hvaru. Ta stari so stanovali zgoraj. Na koncu je bilo že tako, da je zjutraj pri zaklenjenih vratih in spuščeni roleti prav potiho pila kavo. Bili so 10 dni in je rekla, da je bilo grozno.

poznam podobno situacijo, 28.11.2021 ob 09:12

Moja sodelavka je imela podobno situacijo na morju. Najela je apartma v hiši (tudi pritličje) na Visu, ali Hvaru. Ta stari so stanovali zgoraj. Na koncu je bilo že tako, da je zjutraj pri zaklenjenih vratih in spuščeni roleti prav potiho pila kavo. Bili so 10 dni in je rekla, da je bilo grozno.

Po Dalmaciji je tega veliko. Neprijetno do konca.

joj preejoj, 27.11.2021 ob 17:45

Ma ne, ne gre za to. V bistvu teži meni, punco pusti pri miru, njej bolj teži tastara. Poleg tega je stari star okoli 80. Recimo prejšnji teden, prideta najina dva frenda na obisk, se usedemo zunaj na kao “našo” mizo na vrtu, stari ves čas nekje okoli, gleda, potem pride zraven, reče, da pa mora biti tišina ob 22.00 uri, ker tu ni nobenega žuranja. Ura je bila 16.00. Sem rekel, da ob 22.00 ne bo nobenega žuranja in da sploh ne bomo žurali, samo na obisku so na kavi. On pa ves čas tam okoli, non stop neke opazke, na koncu smo šli not sedet.

Če ti je njegov sin povedal, da je dementen,  je to to –  težava – dementni ljudje, ki nimajo nadzora, so problem. Sooči s tem njegovega sina.  Da želita mir, da poskrbi za očeta, da ne hodi vama v stanovanje – naj ga dajo v dnevno varstvo v kak dom za ostarele,  dnevni “vrtec”, če ne zmorejo sami z njim hendlat. Nima kaj hodit vama not v stanovanje.  Demenca je huda bolezen.

dementni morajo biti pod nadzorom, 28.11.2021 ob 15:06

Če ti je njegov sin povedal, da je dementen,  je to to –  težava – dementni ljudje, ki nimajo nadzora, so problem. Sooči s tem njegovega sina.  Da želita mir, da poskrbi za očeta, da ne hodi vama v stanovanje – naj ga dajo v dnevno varstvo v kak dom za ostarele,  dnevni “vrtec”, če ne zmorejo sami z njim hendlat. Nima kaj hodit vama not v stanovanje.  Demenca je huda bolezen.

Ma ja, lahko reči. Stari pač še ni za v dom, po moje ni toliko dementen, da bi ga not lahko strpali proti njegovi volji. Ne moreš kar brez fajn podlage nekoga nekam zapreti. Karkoli bo torej on rekel sinu tega starega, ta sin ne more narediti ničesar. Vse, kar lahko naredi je, da pokiče policijo, ko se stari šmugla okoli njegovega stanovanja.

Anonimno 4169, 27.11.2021 ob 19:45

A tebe starši niso nobene kulture naučili ali si rastel na ulici? Pa še tam imajo več kulture.

A ste vi edn od teh dosadnih starckov? Zveni ze tko. Ona dva sta tista k rabta obnovit kulturno obnasanje, sta očitno tut osnove ze pozabila

Samo to vam povem, strah deluje, prijaznost ne deluje. Nadaljujte sami.

Lp

Vsepovsod so takšni in ne znebiš se jih,razen igonorance.Midva sva pod ceno prodala pol hiše v Ljubljani,ker je bil solastnik nasilen alkoholik.Napadal naju je brez veze,ko sem hotel biti prijazen se je obesil in pil pri nas tiudi po 4 ure in še več.Hiša je šla potem zaradi sodnega dovoljenja,sklepa na dražbo pa je nihče ni hotel kupiti.90m2 v centru Ljubljane ni hotel nihče kupiti za 90.000EUR tako je bilo hudo.Ljudje so prišli gledati in dobesedno zbežali.Če nimaš živcev za takšne se odseli, ali pa intenzivno potegni črto.jaz sem jo a ko me je za vrati čakal s sekiro v roki sem obupal.Policija ni nič verjela,so le rekli,da je tečen a neškodljiv.

Tudi jaz imam slabe iskušnje z najemom v večstanovanjski stavbi. Sosedi prave nadzorne kamere točno vedo kdaj greš kdaj prideš vedno prijazno pozdravijo potem jih slišiš na dvorišču kako glasno šimfajo češ kakšen avto vozim pa to pa ono. Sosed je celo enkrat ko sem bil doma in pozabil zakleniti vstopil kar brez da bi pozvonil ali potrkal kar na horuk v stanovanje. Se mi je snelo ko je vstopil sem mu rekel zdaj pa se poberite ven in jovo na novo pridite  tako kot se spodobi pozvonite in, če sem pri volji da vas spustim naprej vas bom, če ne nimate nobene pravice vstopati v moj dom. Mi je rekel nazaj češ kako se pa obnašam do starejših. Sem mu kar lepo rekel da, če on nima kulture, da bi pozvonil preden vstopi se jaz do njega tudi ne mislim lepo obnašat. Sem mu rekel naj se pobere pa kaj takega nikdar več ne naredi, ker bo dobil na gobec direktno, ko bo vstopil skozi vrata. Od takrat je mir ampak vseeno sem takrat začel z iskanjem hiše primerne za nakup, ker pri teh stanovanjih tako v hišah kot blokih nikoli neveš kam prideš.

Naša izkušnja z nakupom stanovanja v Ljubljani v manjšem bloku (8 stanovanj). En tip, pač en od lastnikov ostalih stanovanj, kar naprej vse nadziral. Če si se ponoči vrnil domov in normalno šel do svojega stanovanja, je drugi dan težil, da smo ponoči vse zbudili, ko smo domov prihajali. Pa čeprav smo čisto normalno tiho brez govorjenja prišli do stanovanja, kdo mu je kriv, če ne more spat. Čim si imel kakšnega frenda na obisku in smo se malo zasmejali (ampak to govorim sredi dneva in dejansko malo smeha, nobeno povzročanje hrupa), si spet poslušal, kako so stene tanke in kako se vse sliši in da je treba biti tih. Ene parkrat sem mu kar rekla, naj se zase briga in da mi normalno uporabljamo stanovanje. Ni pomagalo. Potem smo to stanovanje oddajali, ampak noben najemnik ni zdržal dlje kot nekaj mesecev. Na koncu smo stanovanje prodali, itak pod ceno, ker je bil vedno zraven, ko so prišli morebitni kupci na oglede in je zraven težil.

Ogromno stanovanj se prodaja ravno zaradi tečnih in nemogočih sosedov, hrupa, ki ga povzročajo ali enostavno teženja. In večina novih kupcev se osmoli, ker pač ne veš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close