Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vselitveno darilo

Vselitveno darilo

Prijatelji se selijo v drug kraj v obnovljeno hišo. Povabljeni smo na vselitveno žurko. Kaj naj jim kupimo? Vem, da so ogromno nakupili novih reči. Imajo novo posodo, krožnike, skodelice tako da ne vem kaj naj jim nesemo. Imate kakšen predlog?

Bistveno vprasanje je, isces darilo za 20, 200 ali 2.000€€€€?

Visoke kozarce za ledeno kavo, 2 banjici sladoleda- čok.in van., sladko smetano,  daljše žličke in slamice, sladki greh in polnjene vafelj rolice.Evo, komplet za ledeno kavo.

Pa zraven še en pladenj!

Baje se prinese eno lončnico. Ne enolončnico, ampak 1 lončnico, kako monstero, krasulo, družinsko srečo…

Odgovor na objavo uporabnika
Tolok, 23.07.2021 ob 20:32

Baje se prinese eno lončnico. Ne enolončnico, ampak 1 lončnico, kako monstero, krasulo, družinsko srečo…

Kdor mi je prinesel roze v loncih, jih je tudi odnesel.

Nisem za roze in konec.

Jaz sem kupila usnjene copate v različnih velikostih.

Dobila pa sem brisače, kuhinjske krpe, in eno ogromno palmo, najboljši mi je bil pa set za šivanje tak kovček kjer imaš notri vse za šivanje, škarjice itd..

Od kdaj se pa na žurko nosi darila?????

Jaz bi bila vesela dobre buteljke, domačih piškotov ali peciva, malo bolj kvalitetnih pralinejev, rezanega cvetja. Lončnica je tudi lahko lepo darilo za tiste, ki jih imajo radi.  OK bi bila lahko tudi kakšna zanimiva mešanica čajev ali začimb. Skratka stvari, za katere obiskovalec ne pričakuje, da jih bo še kdaj videl v nekem stanovanju ali hiši.

Zagotovo pa ne bi bila vesela kozarcev, pribora, brisač in podobnih stvari, ker si te predmete izberem sama, kakršne želim. Zelo verjetno dražje in drugačne od tistih, kakršne bi mi izbral nekdo, ki pride prvič v hišo. Poleg tega imajo sigurno v kuhinjskih omarah prostor že razporejen in bi jim bili taki predmeti odveč.

Tetamici…

tetamici, 23.07.2021 ob 20:13

Visoke kozarce za ledeno kavo, 2 banjici sladoleda- čok.in van., sladko smetano,  daljše žličke in slamice, sladki greh in polnjene vafelj rolice.Evo, komplet za ledeno kavo.

Pa zraven še en pladenj!

..tvoj namen je dober, ampak kaj naj s takimi kozarci počne nekdo, ki svoj set že ima? Oziroma ima v omarah že razporejen prostor za kozarce, kakršnih si je želel. Kam naj potem s takim darilom? Taka darila končajo nedotaknjena nekje v kleti (ali kjerkoli že v hiši zastajajo stvari, ki jih nihče ne uporablja).

Še hujše darilo so kakšne pisane brisače, običajno dve. Jaz imam pa sicer vse brisače v istem stilu, bele z enakim detajlom…. Meni se srce para pri takih darilih, za katera se je nekdo brez dvoma zelo potrudil, a so zame žal neuporabna.

Liter žganja, wiski, Jager Maister, borovničke..

Tisa_R399, 23.07.2021 ob 21:21

Jaz bi bila vesela dobre buteljke, domačih piškotov ali peciva, malo bolj kvalitetnih pralinejev, rezanega cvetja. Lončnica je tudi lahko lepo darilo za tiste, ki jih imajo radi.  OK bi bila lahko tudi kakšna zanimiva mešanica čajev ali začimb. Skratka stvari, za katere obiskovalec ne pričakuje, da jih bo še kdaj videl v nekem stanovanju ali hiši.

Zagotovo pa ne bi bila vesela kozarcev, pribora, brisač in podobnih stvari, ker si te predmete izberem sama, kakršne želim. Zelo verjetno dražje in drugačne od tistih, kakršne bi mi izbral nekdo, ki pride prvič v hišo. Poleg tega imajo sigurno v kuhinjskih omarah prostor že razporejen in bi jim bili taki predmeti odveč.

Tetamici…

..tvoj namen je dober, ampak kaj naj s takimi kozarci počne nekdo, ki svoj set že ima? Oziroma ima v omarah že razporejen prostor za kozarce, kakršnih si je želel. Kam naj potem s takim darilom? Taka darila končajo nedotaknjena nekje v kleti (ali kjerkoli že v hiši zastajajo stvari, ki jih nihče ne uporablja).

Še hujše darilo so kakšne pisane brisače, običajno dve. Jaz imam pa sicer vse brisače v istem stilu, bele z enakim detajlom…. Meni se srce para pri takih darilih, za katera se je nekdo brez dvoma zelo potrudil, a so zame žal neuporabna.

Bravo

Ko sva šla na svoje sem imela lepo komplete kozarcev (12 belo 12 rdeče vino, za ledeno kavo za kavo za sladoled, komplet wmf posode komplet wmf pribora vsega po 12 krožniki vse novo, kupovala že pol leta prej in imela v škatlah)  imela sem tudi 50 novih brisač različnih velikosti vendar enakih

In ja pol pa uleti tašča z nekimi čudnimi zadevami za začimbe na stojalu (pomoje direkt via bosna)  – BOGPOMAGEJ kam naj to vtaknem pa eno belo brisačo z enim reklamnim napisom 🙁

Prijateljica mi je prinesla 2 šalci za kuhano vino (ki ne gresta v pomivalni stroj in sta dolgo stali na zgornji polički daleč zadaj potem sta dobili nov dom….)

Družinski prijatelji 3 brisače (smo bili že 3 kao za vsakega ena) no te so po 9 letih v uporabi ker se počasi trgajo prvotne in čakam, da se številka toliko zmanjša da kupim spet vse nove enake.

Drugih kiksov pa ni bilo večino stavri smo pa popili in pojedli ali pa so prinesli kaj za otroke….

Je fajn vedet kaj jedo, pijejo, kaj marajo, kaj ne.

Recimo jaz bi bila vse prej kot vesela kakih buteljk, kave, ker ne pijem ne alkohola, ne kave. Pa kozarci za vino, šalce za kavo in take zadeve so mi tudi odvečna krama.

Recimo brisače, ki jih tule teko šimfate pa so mi ok darilo. Jih pač shranim za kdaj drugič, ko se sedanje znucajo. Nisem zakomplicirana glede brisač :).

Rože je tudi fajn vedet ali jih ljudje marajo ali ne. Enim bi se še kaktus posušil, takim ni za silit rož. Ali pa nekateri imajo sicer radi rože, imajo pa tudi mačke, kar pomeni, da ene rože so zanje strupene. Možno pa je tudi, da pri mačkih nobena roža ne preživi :).

Najbolje kaj glede na njihov okus ali izraženo željo med vrsticami. Okusi so različni, potrebe pa tudi.

Se spomnim poročnih daril včasih, ko so ljudje dobivali po 3 toasterje, 5 kompletov pribora, 5 fenov…

Boni so super uporabna zadeva, poleg pa dobra buteljka, sladkarija, kozarec medu.

Ker imajo že ob vselitvi žurko, se mi zdi smiselno in jaz bi jim prinesla “knjigo gostov”. Se dobijo zelo lepe od firme Paperblanks – Sequined Garnet Guest Book Wrap ISBN 978 -14397-1052-4. Ima izredno lepo oblikovan ovitek, ki se magnetno zapira na desni strani. Kvaliteten papir. Gostje se  vpišejo, datum in napišejo, ob kakši prilożnosti so na obiskiu, kaj so počeli, itd.. čez čas pride lep dnevnik hišnih obiskovalcev.. le gostitelji jim morajo knjigo ob vsakem obisku izročiti da se vanjo vpišejo.

Verjamem, da je to darilo unikatno, uporabno, že novo izgleda dragoceno, s tem ko je v njem zapisana vsebina pa pridobi na trajni vrednosti.   Nakup stane 23€.

Ne moreš zgrešit, da jim stvar ne bi bila všeč, je edino dilema ali jo bodo uporabljali ali pa ne. Ampak verjmem, da jo bodo. Mi smo jo kupili sestri ob selitvi v novo hišo in svak je bil navdušen.

Ker imajo že ob vselitvi žurko, se mi zdi smiselno in jaz bi jim prinesla “knjigo gostov”. Se dobijo zelo lepe od firme Paperblanks – Sequined Garnet Guest Book Wrap ISBN 978 -14397-1052-4. Ima izredno lepo oblikovan ovitek, ki se magnetno zapira na desni strani. Kvaliteten papir. Gostje se  vpišejo, datum in napišejo, ob kakši prilożnosti so na obiskiu, kaj so počeli, itd.. čez čas pride lep dnevnik hišnih obiskovalcev.. le gostitelji jim morajo knjigo ob vsakem obisku izročiti da se vanjo vpišejo.

Verjamem, da je to darilo unikatno, uporabno, že novo izgleda dragoceno, s tem ko je v njem zapisana vsebina pa pridobi na trajni vrednosti.   Nakup stane 23€.

Ne moreš zgrešit, da jim stvar ne bi bila všeč, je edino dilema ali jo bodo uporabljali ali pa ne. Ampak verjmem, da jo bodo. Mi smo jo kupili sestri ob selitvi v novo hišo in svak je bil navdušen.

Zrno graha, 24.07.2021 ob 12:43

Zanimiva ideja, ampak kaj napišeš, če redno zahajaš v to hišo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close