Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vse se vrača, vse se plača

vse se vrača, vse se plača

Evo moj fotr, star, sam, bolan, brez denarja (no vsaj zadosti ga nima)….prosjači za pozornost, usluge, denar, ampak dragi fotr stoletja, naj ti ga dajo tvoji kolegi, partnerke, njihovi otroci, denar poskusi poiskati pri tistih, ki si jih častil, pa v spominih iz potovanj….., naju s sestro pa lepo pusti pri miru imava, kot si večkrat nama rekel, svoje življenje.

To pišem zato, ker vem, da sodeluje tukaj gor in ker, če mu poveš v faco, igra ubogega trpečega človeka, ki ga po 60 letu neupravično življenje prekruto biča.

Srčno upam da drži ta pregovor.

Odgovor na objavo uporabnika
stara sablja, 30.08.2025 ob 08:43

Srčno upam da drži ta pregovor.

Drži, drži, samo času moraš dati čas. Vsak dobi kar vloži.

Ja no pri 60 še ni tako star,  da ne bi mogel poskrbeti zase in res ni prav, da žica tebe.

mokl, 30.08.2025 ob 09:21

Ja no pri 60 še ni tako star,  da ne bi mogel poskrbeti zase in res ni prav, da žica tebe.

Saj gre proti 70, ampak ker ni navajen delati in nima potrpljenja, je živel iz rok v usta. Sedaj je vsekala bolezen (močna sladkorna + celiakija) pa je v težavah, tako finančnih kot psihičnih, ker s penzijo 600, kolikor je dobi, ker nima polne delovne dobe, pač težko živi (do lani je živela stara mama s penzijo cc 1200€), HB je bajto v dokaj dobrem stanju podedoval po stari mami in ima vsaj kje biti.

Ja Kerin pa je. Modri ima sina in hčer, ampak je 50+, star dec mogoče?

Imam v žlahti dva taka primerka, o katerih težko najdeš kako pohvalno besedo. Oba 80+, večino njunega življenja pa žleht.

Ja, nihče ju ne gre z veseljem obiskati, kaj šele kaj pomagati, vsi bi našli sto drugih nujnih opravkov, da jim ne bi bilo treba iti blizu.

Meni niso pomembni drugi, njihov način in odločitve in ne čutim se poklicana biti njuna kazen ali razsodnik. Naredim, kar se zdi prav meni, mojemu načinu sprejemanja ljudi in moji vesti. Ko mi ta reče, da ni prav pustiti ju kot kos odvržene nesnage, ju obiščem.

Ne zaradi njiju, ampak zaradi sebe. Nočem biti enaka njima in ne znam se do drugih obnašati tako, kot ne želim, da bi se drugi do mene.

lorbek

dobra tema.   končno nek idruzga od lgbt. čeprav je tudi žal.

ja drage bumerke, bumerčki, preveč dobro vas poznamo. preveč ste uničili nam življenja za svoj komunistični feminstični užitek, zdaj pa bote gor plačali.

ja starikule ločenke, toyxične feminsitke kot moja stara sija. toxična ultra levičarka.   zdaj ko ej svija stara prasica pa se ne umiva, ne gre ven, sam osmrdi in gnije.  naj ji zdaj kučan pa maljvac, pa musarca, pa tko naprej pomagajo.  kr naj ji musarca briše rit. kr naj ji muslička, rihta pizdo pa daje hrano.  kr naj ji jugoviči, nosijo hrano.

JAZ NE BOM.    meni nihče ni dal od teh komunistov sluzbe.  sem moral fse sam. zdaj pa bi ta pasica rada  kaj?   sočutje?  pa jebi s mater prasica stara.  ZGNJIZ RAKOM KURBA POFUKANA.  naj ti tvoji levičarji pomagajo.

saj držite skupi lezbačike pa ločenke. zdaj pasi poamgajte.  proklete prasice nagnusne lene.

jaz ko sem jaz prvič ležal na kardiološkem oddelku, nihče ni vedel, da sem pristal v bolnišnici. Ker sem jaz tako hotel. No drugič je pa nekdo obvestil mojo hčerko, ki me je prišla obiskati.

Anonimno 3469, 30.08.2025 ob 10:04

lorbek

dobra tema.   končno nek idruzga od lgbt. čeprav je tudi žal.

ja drage bumerke, bumerčki, preveč dobro vas poznamo. preveč ste uničili nam življenja za svoj komunistični feminstični užitek, zdaj pa bote gor plačali.

ja starikule ločenke, toyxične feminsitke kot moja stara sija. toxična ultra levičarka.   zdaj ko ej svija stara prasica pa se ne umiva, ne gre ven, sam osmrdi in gnije.  naj ji zdaj kučan pa maljvac, pa musarca, pa tko naprej pomagajo.  kr naj ji musarca briše rit. kr naj ji muslička, rihta pizdo pa daje hrano.  kr naj ji jugoviči, nosijo hrano.

JAZ NE BOM.    meni nihče ni dal od teh komunistov sluzbe.  sem moral fse sam. zdaj pa bi ta pasica rada  kaj?   sočutje?  pa jebi s mater prasica stara.  ZGNJIZ RAKOM KURBA POFUKANA.  naj ti tvoji levičarji pomagajo.

saj držite skupi lezbačike pa ločenke. zdaj pasi poamgajte.  proklete prasice nagnusne lene.

Ti si pa že gor plačal, kolikor vidimo tukaj. Uuuuu, grda kazen…

Pa glej, da se ne boš potem za erbijo v vrsto postavljal.

Verjamem v novo priložnost. Vendar iz tvojega vidika, bi bilo potrebno najprej rane zaceliti. In to je proces. Brez tega, skupnega sodelovanja, v naprej ni mogoče. Je. Če ste prioravljeni na to. Začne se z iakrenim opravičilom ter zakaj je bilo ravnanje, kot je bilo. In mnogo mnogo komunikacije. Če je oa zgolj, kot da nič ni bilo, je pa brezplodno. In ni za pričakovati razresitve.

.avtor!,

..bodi ‘vesel’, da ima tipo podedovano nepremičnino.

Naš je nima; in smo lahko v konkretnem zosu, ko/če bo potreba po večji, kot samo osnovni oskrbi v DSOju..

…jp, ‘obesijo’ se na svojce, otroke, ki nas,.se ve, ni sprejemal. … Nobenih stikov, nobene očetovske vloge: sedaj pa plačuj…

Kaj vama je storil ? Vaju je izšolal ? Če je skrbel za vaju, ko sta bili majhni, je svoje delo opravil. Če vaju je pa pustil na grbi matere in sociale in ni mignil s prstom za vaju, je pa druga pesem. Odraslima je rekel, da imata svoje življenje, kar je res.

Hudo zagrenjenost in privoščljivost čutim, tudi to se bo enkrat vama vrnilo.

Ahmmm, 30.08.2025 ob 11:29

.avtor!,

..bodi ‘vesel’, da ima tipo podedovano nepremičnino.

Naš je nima; in smo lahko v konkretnem zosu, ko/če bo potreba po večji, kot samo osnovni oskrbi v DSOju..

…jp, ‘obesijo’ se na svojce, otroke, ki nas,.se ve, ni sprejemal. … Nobenih stikov, nobene očetovske vloge: sedaj pa plačuj…

V takem primeru ni treba , nimaš nobenih obveznosti do njega, naj maljevac skrbi zanj, pa lunatik, če zna za cigane naj pa še za tega.

Če bi to držalo,bi vsi politiki bili pokojni,plandemični genocidniki mrtvi,..

Anonimno 4755, 30.08.2025 ob 12:26

V takem primeru ni treba , nimaš nobenih obveznosti do njega, naj maljevac skrbi zanj, pa lunatik, če zna za cigane naj pa še za tega.

‘anoinmno4755’..ne drži, ker je uradno priznano kot ‘skrb’, če si placeval prezivnino, ki ni bila vredna imena preživnina..jp..racunaj, nas je veliko, nejgovoh otrok, ki nas je, cim se je razvezal.s.partnerico, ne samo njo, temvec tudi nas, otorke, zapustil…iztozene prezivnine so zadostovaleZa placilo mesečne (lpp)…potem vemo, kaksna ‘prezivninw’ je to bila…juupii

Bah, 30.08.2025 ob 12:20

Kaj vama je storil ? Vaju je izšolal ? Če je skrbel za vaju, ko sta bili majhni, je svoje delo opravil. Če vaju je pa pustil na grbi matere in sociale in ni mignil s prstom za vaju, je pa druga pesem. Odraslima je rekel, da imata svoje življenje, kar je res.

Hudo zagrenjenost in privoščljivost čutim, tudi to se bo enkrat vama vrnilo.

Narobe čutiš, gre le za to, da kar seješ to žanješ! On ni sejal, bi pa žel, kje so sedaj njegove frajle, njihovi otroci, ki jim je plačeval počitnice, prijetelji s katerimi se ga je zapijal, kolegi z denarjem, kje? Od vseh je pozabljen, tako kot je on pozabil na naju s sestro, ko sva bila stara 8 in 5 let.

Kar se plačevanja tiče ni bilo redno, je pa potem poslal kako darilo, meni npr za 18 RD playstation 3, ki ga nisem potreboval, sestri recimo kolo, ki ga ravno tako ni potrebovala, vse to pa je počel, ker je sovražil mamo in dejstvo, da ga je nagnala, ko ga je dobila z drugo žensko, ki je bila po “naključju” bratrančeva žena cel mesec. Ja imeli smo scene po njegovi zaslugi, vse nas je imel za lažnivce, za nebodigatreba….. no zdaj pa ima.

To me spominja na mojo bivšo. Tudi ona je znala pošteno vzrojiti glede svoje matere. Zavistna je bila na vsako pomoč, ki sem jo namenil takratni tašči – njeni lastni materi.

Ne verjamem v črno bele zgodbe. Življenje je veliko več kot zgolj črnobela slika. Nihče med nami ni popoln in to ne zmanjšuje vrednosti kogarkoli izmed nas.

Je pa boleče in žalostno brati take izpovedi, ki izpričujejo prenos travm med generacijami in odsotnost uvida o tem.

iDESI ?, 30.08.2025 ob 13:02

To me spominja na mojo bivšo. Tudi ona je znala pošteno vzrojiti glede svoje matere. Zavistna je bila na vsako pomoč, ki sem jo namenil takratni tašči – njeni lastni materi.

Ne verjamem v črno bele zgodbe. Življenje je veliko več kot zgolj črnobela slika. Nihče med nami ni popoln in to ne zmanjšuje vrednosti kogarkoli izmed nas.

Je pa boleče in žalostno brati take izpovedi, ki izpričujejo prenos travm med generacijami in odsotnost uvida o tem.

‘idesi’..meni ej jasno, da je bil roditelj rsno ‘poškodovan’, nenazadnej marsikaj izhaja iz otroštva,.kaj potem postanemo…ampaaak!, ne moreš na osnovi tega ignorirati ‘lastno kri’, kot je v svojih pismih, ki jih je pustil, pisal…zato ker se je partnestvo končalo, je ‘model’ zapustul svoje lastne otrokw. Pazi!..ne otroko z eno partnerico, skozi desetletja je imel več partnerstev in tako tudi nas, otrok, veliko..tako da ‘as iz rokava’, ki ga tipčki potegnejo, da je bil prpblem.v materi otrok, odpade…resno?, veciih zensk, ki jih je dobesedno zajebal, on p pri tem nič ni imel?!…no, zenske so morale ostati in biti v najboljsi mozni meri matere /ter/in ocetje…

Človeško je izraziti svoje videnje in občutke. Tudi občutek, da se ti zdi to ali ono krivično. O svojih vedenjih in ravnanjih pa odloča vsak sam.

Ne razumem posta, kaj ima katerakoli mama tu zraven? Moja mati, njegova žena, ga je dobila 1 mesec po poroki bratranca z njegovo ženo v kočljivem položaju in ga je po tem nagnala, ker to ni bil njegov 1. skok čez plot! Kaj je mati kriva, da se je zonegal z bratrančevo ženo, prej pa s sodelavko oz. z njuno sodelavko, takrat sta namreč imela še skupno podjetje?

lorbek, 30.08.2025 ob 13:31

Ne razumem posta, kaj ima katerakoli mama tu zraven? Moja mati, njegova žena, ga je dobila 1 mesec po poroki bratranca z njegovo ženo v kočljivem položaju in ga je po tem nagnala, ker to ni bil njegov 1. skok čez plot! Kaj je mati kriva, da se je zonegal z bratrančevo ženo, prej pa s sodelavko oz. z njuno sodelavko, takrat sta namreč imela še skupno podjetje?

za i desija.

Karma is a Bitch ?

Meni so starši hitro umrli, pa je divjala ta jeza. Vedno sam, za vse praznike, ko gredo vsi k staršem ti nimaš kam. Seveda so prijatelji, ampak to ni to. Potem pride lastna, družina in pogrešaš, da imajo otroci babice in dedke. Vedno praznina, ki boli. Kako je vam, ki so se straši ločili, si ne predstavljam. Sigurno težko. Lorbek imaš otroke? SESTRA, se posveča vsaj vnukom? Ja ni lepo z njegove strani, starši se moramo znati otrokom tudi opravičiti.

Tudi to je res.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close