Vse prfokse v slovenskih šolah bi lahko zamenjali z vsakim človekom
Slovenske šole niso na neki točki nič manj degenske kot pa druge.
V slovenskih šolah poučujejo ljudje, ki pravijo, da živimo v državi.
Resnica, DEJSTVO je, da živimo na zemlji, živimo na deželi.
Država je pojem, je subjekt, je izmišljena entiteta.
Če lajk reče živim v državi mu gre to sem in tja spregledati skozi prste.
Ko pa se gre za tako imenovane učitelje, profesorje, ki naj bi bili pozorni na detajle, ki so del nekih dejstev pa jim to ne gre odpuščati v smislu, da so oni učitelji.
Ker to potem niso učitelji in bi jih vsak lahko zamenjal pri njih učenju, saj poneumljati bi mnogim bilo lahko, če pa mnogo tega ne vedo in bi učili tisto kar ni res.
Torej, slovenski šolniki, bumbarji svetovni ste, ker se imate za učitelje pa ne ločite realnosti od fikcije.
V realnosti države ni, ker je ne more biti. Lahko se jo igrate vendar tudi, če se jo igrate ne pomeni, da v igri živite.
Zato preden v se imate za učitelje se najprej kaj naučite in začnite ločevati realnost in dejstva od iluzije ter fantazije in šele potem,ko boste to osvojili boste morda primerni z drugimi znanji, ki jih morda imate, da poučujete. Ker če poučujete, pet dejstev vseh pet pa zavitih v debilizem to ni dobro učenje ampak uk zavit v debilizem, ki bo nadomestil znanje z idiotizmom.
Prfoksi zakaj učencem ne poveste, da je država iluzija?
Zakaj jim ne poveste, da, če je država iluzija potem je tudi njena oblast nad ljudmi iluzija?
Mar ni država iluzija?
Ste jo prfoksi že našli državo in jo pocukali za rokav?
Ste morda prfoksi tisti učenci, ki so bili nekoč mladi in tudi njim njihovi prfoksi niso povedali, da je država IZMIŠLJOTINA? Da izmišljotina ne more imeti po logiki OBLAST NAD ŽIVIMI LJUDMI, da je to norost,da bi jo imela.
Mar vam kraljuje na svetu, ko živite kralj iz pravljice?
Država pravna entiteta.
( Entitéta je filozofski pojem, ki je vezan na obstojnost česarkoli v danem prostoru in času, pa kljub temu ni nujno vezano na materialno pojavnost; nekaj kar je, kar obstaja. )
Torej razumite mojo ogorčenost, zakaj jo imam nad vami, ki se imate za prenašalce znanja in ved.
Policaji se imajo za varuhe ljudi in premoženja pa delajo nasprotno od tega po večini, saj so plačanci in delajo po nareku gnusnih ljudi, pokvarjenih do konca, ki so se postavili za oblast ljudem.
Prfoksi ste tudi plačanci teh istih psihopatov, ki se krijejo izza državne inzmišljotine, ki s silo in strahom ter izsiljevanjem vlada. Po njenih merilih učite mlade ljudi. Iz tega ne bo dobrega in še ni bilo.
Ker vam ni mar pravi uk, in ste pripravljeni za plačilo učiti laži vam ne gre spoštovanje in ja Darko vam pove. Tako ne boste ušli božji sodbi, češ, da niste vedeli, kaj počnete , če pa ste prebrali, kaj sem napisal.
A tako zelo te je dvignilo, da si kar samostojno temo odprl? Srčkano. Res si nimaš pod milim soncem kaj začet, razen bluzit.
Ti lahko ostaneš zaplankan, neuk, nerazgledan, karkoli. Ostale pa pusti pri miru, da se sami odločijo, če bi bili raje šolani, ali raje Darwindarki.
Koji kurac bo nekdo imel kaj od tega, če jim zrecitiram tvojo silno pogruntacijo, da je država fikcija? A ti misliš, da kdo razume te pojme, dokler se ne dokoplje do nekega zglednega besednega zaklada? Idiot blesavi, otroci do sedmega razreda ne razumejo niti pojma državljanstva, niti ne razumejo, kaj je državna meja, čeprav jo prevozijo vsaj ob odhodu na dopust, kaj šele, da jim razložimo nekaj tako abstraktnega, kot je beseda fikcija. Kaj šele, da to dvoje povežejo. In sploh nemogoče, da bi razumeli, kaj hočeš s tem povedati in kaj bi to naj v praksi zanje pomenilo. Konec koncev je vseeno, itak vsi vemo, da je država, državnost, državljanstvo… izmišljena tvorba. Pa kaj se zdaj zato spremeni?
Ti si pa tudi en kreten, ki ponavljaš eno in isto besedno zvezo ko papagaj.
A ti je res tako težko reči, da je država IZMIŠLJENA TVORBA? Se ti zdi, da zaradi uporabe tujk izpadeš bolj pameten? Precejkrat si se že krepko osramotil s tvojim poznavanjem besed in fraz. Raje bodi tiho, res.
In še enkrat: kaj potem, če je država fikcija? Fikcija je tudi internet, bitcoin,vera... in fiktivno bi ti lahko bil učitelj.
Iz šole direkt, 02.09.2024 ob 18:19
A tako zelo te je dvignilo, da si kar samostojno temo odprl? Srčkano. Res si nimaš pod milim soncem kaj začet, razen bluzit.
Ti lahko ostaneš zaplankan, neuk, nerazgledan, karkoli. Ostale pa pusti pri miru, da se sami odločijo, če bi bili raje šolani, ali raje Darwindarki.
Koji kurac bo nekdo imel kaj od tega, če jim zrecitiram tvojo silno pogruntacijo, da je država fikcija? A ti misliš, da kdo razume te pojme, dokler se ne dokoplje do nekega zglednega besednega zaklada? Idiot blesavi, otroci do sedmega razreda ne razumejo niti pojma državljanstva, niti ne razumejo, kaj je državna meja, čeprav jo prevozijo vsaj ob odhodu na dopust, kaj šele, da jim razložimo nekaj tako abstraktnega, kot je beseda fikcija. Kaj šele, da to dvoje povežejo. In sploh nemogoče, da bi razumeli, kaj hočeš s tem povedati in kaj bi to naj v praksi zanje pomenilo. Konec koncev je vseeno, itak vsi vemo, da je država, državnost, državljanstvo… izmišljena tvorba. Pa kaj se zdaj zato spremeni?
Ti si pa tudi en kreten, ki ponavljaš eno in isto besedno zvezo ko papagaj.
A ti je res tako težko reči, da je država IZMIŠLJENA TVORBA? Se ti zdi, da zaradi uporabe tujk izpadeš bolj pameten? Precejkrat si se že krepko osramotil s tvojim poznavanjem besed in fraz. Raje bodi tiho, res.
In še enkrat: kaj potem, če je država fikcija? Fikcija je tudi internet, bitcoin,vera... in fiktivno bi ti lahko bil učitelj.
Beri ti butasto, egoistično tele človeško:
Darko je bil v šoli in spomne se, ko so mu debilni prfoksi debilizirali o treh oblasteh. Zakonodajna, sodna in izvršilna.
Darko je bil siljen te debilščine poslušat.
Ne izgovarjaj se, da neki 7 letniki bla bla bla niso sposobni doumet. TI NISI 7 LET STARO KRETENSKO in ti bi po logiki moralo biti sposobno doumet lažno oblast in jo videti, kot lažno pa tudi ločiti realnost od nerealnosti.
Ali si tak egoist ali si tok zabito, da tega ne storiš, ti samo veš.
Če ti jst rečem, zeleno in je zeleno ne nabijaj z rdečim če ni rdeče. In če učite rdeče je pa zeleno učite napačno in ne morem vas potem hvaliti ampak vas bom grajal. Sem zelo prizanesljiv in direkten, ter jedrnat in jasen sedaj. Tako, da ne nabijaj mi več bedarij, ker pišeš ti kretenizme in ne jst, ker je tebi in tebi podobnim izpod časti priznati, da se motite.
Vprašajte rodietelje otrok, no dajte jih vprašat, če ste tako korajžni in pamenti. Vprašajte jih javno in to masovno, ali želite, da vaše potomce poučujemo dejstva, resnice ali laži, izmišljotine, iluzije?
Kaj misliš, da bi bil odgovor večine, ki hoče svojim potomcem dobro?
Kajti, če država je izmišljotina potem začnite učiti v šolah, da je država izmišljotina, ker država je izmišljotina jih boste s tem učili tisto kar je in ne kar ni.
Če je država izmišljotina potem so tiste oblasti , kot so sodna, izvršilna in zakonodajna NA PODLAGI IZMIŠLJOTINE, kar pa pove, da niso resnične oblasti niti oblasti ne morejo imeti, saj so ILUZIJA.
In, če vas boli, ker Darko to ve vi pa ne ali pa si nočete priznati pa naj vas boli dokler si ne priznate. Kajti nimam jst s tem nič ampak vi saj si vi ne priznate.
Storili so, da so milijarde ljudi naučili ogromno znanj ob enem pa so jih storili, da so se odpovedali lastni ali božji oblasti. Po domače povedano lažne oblasti so ljudem dopustile, da se znanje med njimi širi le odpovedati so se morali lastnemu vodstvu, oblasti nad samim seboj. Kar pomeni, da imaš danes polno doktorjev, inženirjev, znanstevnikov polno umetnikov, ljudi z čudovitimi znanji, spretnostmi pa vednar jih je večina podarmljena lažnim oblastnikom. Kar tako imenovane intelektualce, izobražence vkljub ogromno znanja stori direktne debile.
Kajti kaj ti vse znanje, sveta pomaga, če pa nisi sam svoj gospod ali ne priznaš pravega gospoda, ki je tebe in svet ustvaril in ostajaš idiot, kot bi znanja ne imel?
S tem ko ste podvrženi temu, da igrate grdo igro države in ne priznate resnice omogočate, da se nekateri ljudje znašajo nad drugimi ljudmi zločinsko brez, da že na zemlji zato odgovarjajo. Dopušča se tako nekaterim ljudem, da kaznujejo in sužnijo druge ljudi. To omogoča iluzija države, igra države katero namensko igrate, ker nočete slišati, v umu prepoznati resnice in se držati resnice.
Vendar živite samo zaradi resnice in resnica bo tudi sodba. Tako za vas , kot zame. Resnici nihče ne uide in ji tudi ne bo. Saj iz nje izhaja in vanjo se vrača.
mamka Miška, 02.09.2024 ob 19:18
Ojoj, darko, zakaj pa ne pišeš sedajle priprave, če si nisi dobil copy paste in se pojaviš v razredu. vse možnosti imate vsi, ki ste nad rasa, nad pametni, nad sposobni….
Nobena nadrasa nisem, niti nisem nadsposoben. Sem kar sem niti več niti manj, tako kot ti nisi več niti manj, kot pa si.
Zakaj ne grem poučevat to kar vem v šole? Ker mi ne bi dopustili tega masovno poučevati, saj bi njih lažna oblast bila pri ljudeh razkrita in iluzije bi padle, ljudje pa jim več ne verjeli in jim bili podjarmljeni.
Zato ne grem. Ker iti pa nikamor priti nima smisla, da sploh greš.
Če si dober matematik, če znaš dobro tuje jezike, če znaš veliko o elektriki , če ti gre dobro risanje, umetniško, tehnično itd. To je vse samo dobro. Nisem proti znanju, da se ta prikriva ljudem ampak nasprotno, da se jim daje in predaja. NE PRODAJA. Lahko pa plačajo, če hočejo in jim je vredno.
Toda prvo kar je pomembno tako človeku pa tudi živali je, da sam sebe dobro vodi.
Če človeku ali živali to vzameš bo našel, našla nesrečo.
Zato je zelo pomembno, da je človek samostojen kar se tiče vodenja in ne da se mu laže, da ima gospodarja, ta godpodar pa je neka izmišljotina država, kjer pa potem en lulček človeški ali nekaj njih se gre gospodarja milijonom ljudi. Človek sebe težko dobro vodi kaj šele milijone ljudi.
Podobno je to, kot tisti rek, ne mu ribe dati nauči ga ribe loviti.
Zato naučite jih resnice, povejte jim resnico in ne jim lagati ter omenjati, da so še premladi zanjo. Za resnico nihče ni premlad. Kajti v življenju drugega, kot resnice sploh ne bo dobil. V rokah nikoli nimaš laži ampak vedno resnico. Torej v roki nekaj imaš ali nimaš. Oboje je resnica, ki se kaže.
S tem, ko mlade učite laži pa jih postavljate v nesrečo, v zlo. Saj bodo delovali po zlu in ne resnici ne glede na to koliko pravega znanja jim boste še zraven podali. Kajti napaka se ne zgodi, ko nekdo prav ravna ampak se lahko zgodi samo zaradi ene nepravilnosti.
Niti slučajno se ne hvalim. Niti se ne postavljam nad bilo kom od vas pa vendar poglejte resnico. Če ste še bolj šolani imate še več in mnoga znanja, ki jih jaz nimam in če vem to kar vem pa vi ne veste in zaradi tega izpadete neumni jaz izpadem pameten nad vsemi vami, ki si ne priznate resnice. Pa, kot sem dejal se ne smatram za bolj sposobnega od vas. Mogoče od koga v nečem sem od drugega pa že ne.
Jst se čudim ljudem tako v dobrem kot slabem smislu. To o čemer pa danes pišem pa je pač tisto kar je slabo. Saj dokler tisti, ki se ima za učitelja laže mladim učencem dotlej si ta ne zasluži respekta, spoštovanja, časti. Laži niso bile nikoli časti vredne. Vedno je bila resnica, vredna časti.
darwindarko, 02.09.2024 ob 19:13
Beri ti butasto, egoistično tele človeško:
Darko je bil v šoli in spomne se, ko so mu debilni prfoksi debilizirali o treh oblasteh. Zakonodajna, sodna in izvršilna.
Darko je bil siljen te debilščine poslušat.
Ne izgovarjaj se, da neki 7 letniki bla bla bla niso sposobni doumet. TI NISI 7 LET STARO KRETENSKO in ti bi po logiki moralo biti sposobno doumet lažno oblast in jo videti, kot lažno pa tudi ločiti realnost od nerealnosti.
Ali si tak egoist ali si tok zabito, da tega ne storiš, ti samo veš.
Če ti jst rečem, zeleno in je zeleno ne nabijaj z rdečim če ni rdeče. In če učite rdeče je pa zeleno učite napačno in ne morem vas potem hvaliti ampak vas bom grajal. Sem zelo prizanesljiv in direkten, ter jedrnat in jasen sedaj. Tako, da ne nabijaj mi več bedarij, ker pišeš ti kretenizme in ne jst, ker je tebi in tebi podobnim izpod časti priznati, da se motite.
Vprašajte rodietelje otrok, no dajte jih vprašat, če ste tako korajžni in pamenti. Vprašajte jih javno in to masovno, ali želite, da vaše potomce poučujemo dejstva, resnice ali laži, izmišljotine, iluzije?
Kaj misliš, da bi bil odgovor večine, ki hoče svojim potomcem dobro?
Kajti, če država je izmišljotina potem začnite učiti v šolah, da je država izmišljotina, ker država je izmišljotina jih boste s tem učili tisto kar je in ne kar ni.
Če je država izmišljotina potem so tiste oblasti , kot so sodna, izvršilna in zakonodajna NA PODLAGI IZMIŠLJOTINE, kar pa pove, da niso resnične oblasti niti oblasti ne morejo imeti, saj so ILUZIJA.
In, če vas boli, ker Darko to ve vi pa ne ali pa si nočete priznati pa naj vas boli dokler si ne priznate. Kajti nimam jst s tem nič ampak vi saj si vi ne priznate.
Storili so, da so milijarde ljudi naučili ogromno znanj ob enem pa so jih storili, da so se odpovedali lastni ali božji oblasti. Po domače povedano lažne oblasti so ljudem dopustile, da se znanje med njimi širi le odpovedati so se morali lastnemu vodstvu, oblasti nad samim seboj. Kar pomeni, da imaš danes polno doktorjev, inženirjev, znanstevnikov polno umetnikov, ljudi z čudovitimi znanji, spretnostmi pa vednar jih je večina podarmljena lažnim oblastnikom. Kar tako imenovane intelektualce, izobražence vkljub ogromno znanja stori direktne debile.
Kajti kaj ti vse znanje, sveta pomaga, če pa nisi sam svoj gospod ali ne priznaš pravega gospoda, ki je tebe in svet ustvaril in ostajaš idiot, kot bi znanja ne imel?
Darko, malo še imam živcev s tabo, pa ne prav veliko.
Moje delo je poučevanje matematike. Tukaj ni časa za razprave o državi, njeni ureditvi….
Sem ti že tudi povedala, da je otrokom povedano, da je država umetna, izmišljena tvorba, ki ima svojo vlogo. Da je ne moreš prijeti z roko, namazati na kruh ali povohati.
In kaj zdaj to spremeni za koga? Saj tega nam nisi ti povedal, to vemo, odkar smo mi hodili v šolo. Nič novega.
Sem te pa vprašala, kaj se v praksi spremeni, če otrokom in staršem rečemo, da je država pravna fikcija. Pa nisi odgovoril, kot vedno.
Komot lahko tudi staršem spredavam tvoje razlage ali pa jih kar usmerim na mon in si naj v miru preberejo, pa mi na naslednjem sestanku povejo, kaj si mislijo in kaj bi bilo za naredit v zvezi s tem. Pa ti posnamem njihove reakcije ali pa pridem po tebe, da lahko sam slišiš in vidiš, kaj bo iz tega.
Ljudem dol visi, kako se reče in kako je organizirano, če je to firma ali puding ali pa pravljica. Njih zanima, da vse deluje in da bodo čim bolj udobno preživeli, pa če je država fikcija ali nosorog, jim je vseeno. Ne verjameš? Idi na ulico vprašat trideset mimoidočih.
Lahko pa seveda tu na monu razsajaš in se tudi razpočiš od napuha zaradi mene. Pa tudi žališ me lahko, če ti je tako ljubo in prijetno. Ti kar izvoli.
Iz šole direkt, 02.09.2024 ob 20:59
Darko, malo še imam živcev s tabo, pa ne prav veliko.
Moje delo je poučevanje matematike. Tukaj ni časa za razprave o državi, njeni ureditvi….
Sem ti že tudi povedala, da je otrokom povedano, da je država umetna, izmišljena tvorba, ki ima svojo vlogo. Da je ne moreš prijeti z roko, namazati na kruh ali povohati.
In kaj zdaj to spremeni za koga? Saj tega nam nisi ti povedal, to vemo, odkar smo mi hodili v šolo. Nič novega.
Sem te pa vprašala, kaj se v praksi spremeni, če otrokom in staršem rečemo, da je država pravna fikcija. Pa nisi odgovoril, kot vedno.
Komot lahko tudi staršem spredavam tvoje razlage ali pa jih kar usmerim na mon in si naj v miru preberejo, pa mi na naslednjem sestanku povejo, kaj si mislijo in kaj bi bilo za naredit v zvezi s tem. Pa ti posnamem njihove reakcije ali pa pridem po tebe, da lahko sam slišiš in vidiš, kaj bo iz tega.
Ljudem dol visi, kako se reče in kako je organizirano, če je to firma ali puding ali pa pravljica. Njih zanima, da vse deluje in da bodo čim bolj udobno preživeli, pa če je država fikcija ali nosorog, jim je vseeno. Ne verjameš? Idi na ulico vprašat trideset mimoidočih.
Lahko pa seveda tu na monu razsajaš in se tudi razpočiš od napuha zaradi mene. Pa tudi žališ me lahko, če ti je tako ljubo in prijetno. Ti kar izvoli.
Slaba si ti meni intelektualka , če praviš, da ne podam pojasnil pa sem jih. Kar pomeni, da ne znaš iz prečitanega izločiti sebi odgovore na vprašanja. Če bi bila moj učenec in ti moram ponavljati in na več načinov razlagati, bi rad to storil. Ker pa se imaš za učitelja, s tem tudi pedagoga in avtoriteto pa ne morem biti s teboj tako prizanesljiv, kot bi sicer lahko bil. Še vedno pa sem in tudi jaz tebi še namenjam čas.
Omenjaš matematiko, in tudi to sem omenil. Nisem pa samo tega omenil.
V temi sem objasnil zakaj je važno, da se ljudem pove, da je država iluzija. Ti meni hočeš dopovedati, da ljudje to vedo ampak pač hočejo imeti nek red, če na hitro povzamem tvojo logiko in stališče.
No, to, da vedo je zelo spolzko rečeno in zavajajoče. Saj, če nekaj veš naj bi se tega tudi zavedal.
Ljudje kažejo nasprotje tega, da se zavedajo, da je država iluzija. To ti nočeš priznati pa čeprav vse okrog tebe v vsakdanjiku tako v družbi, kot službi to jasno kaže.
Ti, kot človek, ki se je odločil, da bo ljudem vlival znanje in vede ter jim predstavljal strokovnjaka in nekoga kateremu naj verjamejo brez preverjanja polno snovi ali iz različnih zornih kotov imaš veliko odgovornost.
Ker imaš veliko odgovornost ti gre v dobrem delovanju velika čast, v slabem pa obratno od tega.
Povedal sem, da zelo pomembno je to, da je človek samsvoj. Ker , če to ni tako, kot trdim, da je čemu potem zahtevate od učencev, da vsak sam in posamezno dokazuje znanje vam in inštitucijam? Torej, če od njega zahtevate, da je sam sposoben dokazati, da se je nekaj naučil in zna, potem zakaj mu odrekate samostojnost in lastno oblast nad lastnim seboj? Tudi sebi to počnete, ko služite lažnim oblastem, da boste vedeli, sem vam povedal., ti povedal.
Omenjaš starše, ki bi jim omenili, to kar pravim. Tudi sedaj, ko nekaj učite pa staršem ni ok pa to naznanijo se sistem ne spremeni, učite jih še naprej tisto kar vam je naročeno, da jih učite ne glede na to kaj starši mislijo, saj jim držani sistem ne priznava avtoritete nad tem ali pa zelo pogojeno, oteženo in ne absolutno, kot pa si jo sam jemlje nad njihovimi potomci.
Tako, da prosim te ne prodajaj mi manipulacij v pisanjih.
Kaj komu paše kaj ne nima veze s tem, da je važna resnica, da je pomembna resnica. Meni tudi ne paše, da nimam česa kar bi še rad imel, pa vseeno je dejstvo, da imam, kar imam in nimam česar nimam.
Pomembna je resnica. Naj bo grda ali lepa.
Zato je pomembno, da se mladim to pove. Pove naj se jim, da država njim ni oblast,da sodniki državni, pravo državno in tako naprej so lažni predstavniki in predstave lažnih oblasti. Povejte tisto kar je in tisto ka rje pomembno ter to tudi povejte na način, kot bi bilo pomembno.
Kajti povem ti, če bi to že počeli bi to imelo svoj efekt. Ker pa se ljudem ne pove, pa ima tudi efekt. Ta efekt pa pokaže, da jim ni bilo povedano.
Povedal sem tudi, da sem sam bil deležen učenja šolskega o državnih oblasteh, in ne način, kot ti praviš, da se ve, da je lažno. Naglasili so tri veje oblasti na način, kot da dejansko res so. To je imelo posledico takšno in zame in za ljudi ob meni, da smo jih vzeli, kot dejanske oblasti. Kar pomeni, da smo živeli po iluziji. In nekateri še danes živijo po njej pa čeprav živijo le tam kjer lahko to pa je v realnosti, v resnici in kot resnica.
Če bi ljudje se zavedali, da so države in državne oblasti totalno lažna oblast in škodljiva potemtakem bi masovno zavračali njeno norost in zlo. Ker se ne zavedajo pa tega ne storijo.
Ste jih pa dobro naučili štetja in množenja, ter deljenja, da vedo plačati lažnim oblastnikom, kolikor ti od njih zahtevajo.
Praviš, da ljudem dol visi ali je država ali nosorog. Ni res. Kako vem? Vem, ker sem eden izmed ljudi. Sem človek in sem tako del ljudi. Torej meni ni vseeno ali je država ali nosorog.
Nosorog je nosorog in zares je, država pa je Mit, pravljica, fikcija, iluzija, laž, manipulacija itd.
Torej bolje nosorog, kot država. In ne, ni mi do žalitev ampak je težko ne biti žaljiv, če pa se imajo ljudje za učitelje pa lažejo in zavajajo mlade ljudi. Če vam ni pomembno, da se ljudje zavedajo o državi resnico zakaj vam je potem pomembno, da pa znajo prav računat? Še tam se potem požvižgajte na dejstva in pustite vsem tisti, ki znajo pravilno zračunat in tistim, ki ne, da so matematični geniji in jim to pisno priznajte. Ne bodite hinavci.
Mene moja življenjska šola veliko stane pa pišem in govorim resnico kar se da. Vseeno nimam spoštovanja od vas. Vi pa zavajate se požvižgate na najbolj pomembna dejstva pa bi radi, da vas spoštujemo.
Hm… ZBUDITE SE
@Darko – da ne vlečem citatov
Kot prvo ne poznam nikogar, ki bi državo dojemal kot oblastnika, vladarja, sužnjelastnika ali podobno.
Že tu se zalomi. Tako državo dojemaš ti, ker se pač očitno s tem ukvarjaš. Zakaj se s tem baviš tako intenzivno, veš najbolje sam.
Mi vsi ne maramo davkov in prisile vseh sort, to sploh ni debata. Kljub temu pa ne dojemamo države kot sibjekta, ki nam je sovražnik. Z vsemi svojimi inštitucijami opravlja svojo vlogo organiziranja življenja vseh nas toliko milijonov, ne vsega dobro in brez napak, ampak še vedno deluje v osnovnih funkcijah.
Če bi imeli alternativo in bi ta bila boljša od obstoječe, smo takoj vsi za spremembo. Pač pa alternative ni in je tudi ti ne ponujaš, kakor tudi tvoje razlage ne. To, kar ti pojasnjuješ, je igra besednih zvez, definicij in kritika. S tem si nihče ne more kaj dosti pomagati.
Nikomur ne odrekamo oblasti nad seboj, ne vem, od kod ti taka ideja. Ravno nasprotno – učimo jih osnov spoznavanja sveta brez vcepljanja ideologije ( zato tudi v šoli ni dovoljeno denatirati o političnih ali verskih stališčih ali odnosu do njih), jih seznanjamo z vsemi različnimi obstoječimi pojavnimi oblikami ureditev, ko jih poznajo, jih pa motiviramo, da se znajo sami odločati, kaj bi bilo zanje najboljši izbor.
Zato smo tudi pregnali iz šol fajmoštre, pope, muftije in vse tiste, ki bi radi otroke indoktrinirali k določenemu nazoru ali filozofiji. Zato tudi večina učiteljev ne pripada nobeni politični stranki, če že, pa o tem ne sme govoriti. Ravno zato, da ne vplivamo na njihove odločitve.
Dajemo jim znanja, informacije in tehnike razmišljanja, oni se pa potem v odraslosti na osnovi vseh teh informacij sami odločijo zase. Kar ti govoriš, je bilo morda nekoč v stari Jugi, ko je bilo zapovedano morivirati k komunizmu in socializmu. Od tega je 40 let.
Tudi resnica je pojem, katerega pomen je treba razumeti. Tvoja resnica ni enaka resnici, kot svet doživlja in razume nekdo v Kambodži ali kakem afriškem plemenu. Tudi krščanska vera ni resnica za budista ali islamista ali ateista.
Vsi vemo, da je država izmišljen pojem, nihče od meni poznanih ljudi (pa jih je par tisoč) pa ne dojema države kot svojega zapovednika, lastnika ali vladarja. Nihče.
Pravila pa vsem seveda niso všeč. Lahko bi jih ukinili, če bi bili vsi ljudje pošteni, nepokvarjeni, nekriminalni, dobrosrčni, dobronamerni in nepožrešni.
Pa niso. In zaradi njih rabimo pravila, ki imajo v grobem skupno ime država.
Ko bomo na svetu sami poštenjaki, pa države kot ureditve več ne rabimo in bo država morda pomenila le geografsko enoto z ljudmi, ki govorijo isti jezik.
Iz šole direkt, 02.09.2024 ob 22:08
@Darko – da ne vlečem citatov
Kot prvo ne poznam nikogar, ki bi državo dojemal kot oblastnika, vladarja, sužnjelastnika ali podobno.
Že tu se zalomi. Tako državo dojemaš ti, ker se pač očitno s tem ukvarjaš. Zakaj se s tem baviš tako intenzivno, veš najbolje sam.
Mi vsi ne maramo davkov in prisile vseh sort, to sploh ni debata. Kljub temu pa ne dojemamo države kot sibjekta, ki nam je sovražnik. Z vsemi svojimi inštitucijami opravlja svojo vlogo organiziranja življenja vseh nas toliko milijonov, ne vsega dobro in brez napak, ampak še vedno deluje v osnovnih funkcijah.
Če bi imeli alternativo in bi ta bila boljša od obstoječe, smo takoj vsi za spremembo. Pač pa alternative ni in je tudi ti ne ponujaš, kakor tudi tvoje razlage ne. To, kar ti pojasnjuješ, je igra besednih zvez, definicij in kritika. S tem si nihče ne more kaj dosti pomagati.
Nikomur ne odrekamo oblasti nad seboj, ne vem, od kod ti taka ideja. Ravno nasprotno – učimo jih osnov spoznavanja sveta brez vcepljanja ideologije ( zato tudi v šoli ni dovoljeno denatirati o političnih ali verskih stališčih ali odnosu do njih), jih seznanjamo z vsemi različnimi obstoječimi pojavnimi oblikami ureditev, ko jih poznajo, jih pa motiviramo, da se znajo sami odločati, kaj bi bilo zanje najboljši izbor.
Zato smo tudi pregnali iz šol fajmoštre, pope, muftije in vse tiste, ki bi radi otroke indoktrinirali k določenemu nazoru ali filozofiji. Zato tudi večina učiteljev ne pripada nobeni politični stranki, če že, pa o tem ne sme govoriti. Ravno zato, da ne vplivamo na njihove odločitve.
Dajemo jim znanja, informacije in tehnike razmišljanja, oni se pa potem v odraslosti na osnovi vseh teh informacij sami odločijo zase. Kar ti govoriš, je bilo morda nekoč v stari Jugi, ko je bilo zapovedano morivirati k komunizmu in socializmu. Od tega je 40 let.
Tudi resnica je pojem, katerega pomen je treba razumeti. Tvoja resnica ni enaka resnici, kot svet doživlja in razume nekdo v Kambodži ali kakem afriškem plemenu. Tudi krščanska vera ni resnica za budista ali islamista ali ateista.
Vsi vemo, da je država izmišljen pojem, nihče od meni poznanih ljudi (pa jih je par tisoč) pa ne dojema države kot svojega zapovednika, lastnika ali vladarja. Nihče.
Pravila pa vsem seveda niso všeč. Lahko bi jih ukinili, če bi bili vsi ljudje pošteni, nepokvarjeni, nekriminalni, dobrosrčni, dobronamerni in nepožrešni.
Pa niso. In zaradi njih rabimo pravila, ki imajo v grobem skupno ime država.
Ko bomo na svetu sami poštenjaki, pa države kot ureditve več ne rabimo in bo država morda pomenila le geografsko enoto z ljudmi, ki govorijo isti jezik.
Poglej, mislim, da sem dovolj za danes porabil energije za razlago, ki je jasna.
Zagovarjanje lažnega boga je pač zlo. Zlo je zato, ker je takšno zagovarjanje v nasprotju z resnico.
Če je tebi vseeno, kdo je nad teboj in tvojim potomstvom potem se vprašam ali potomstvo sploh imaš in si totalno brezbrižen človek (tak sploh ne bi smel biti učitelj) ali pa se vprašam, zakaj svojega potomca kar divjim volkovom, zverem ne vržeš. Kajti lažni gospodar, bog je hujši, od bilo katere zveri, če te dobi.
Kar se tiče šole in kaj tam učite in kako mi ni treba razlagati, saj vem kaj počnete. Če ne bi vedel niti ne bi grajal, ker ne bi vedel kaj grajati kaj pa ne ali, če sploh kaj.
Učite mrtvost. To jasno izraziš, iz šole je vzeta tako politika, kot vera. Vendar si pri tem ponovno v laži. Kajti poučevanje v vero državnih in z njo povezanih oblasti niso izvzete.
Tako, da religija ni izvzeta ampak je celo poudarjena tam le da lažna.
Poleg tega pa se uči mrtva dejstva,brez duhovnega aspekta, kar potem zagotavlja, kot sem že večrkrat omenil mrtvo hladne ljudi, robote, indoktrinirane debile in zločince. Posledice kaže svet in ne da bi ti moral jaz dokazovati, da je temu tako.
Kar se tiče odrekanja oblasti nad seboj seveda ni res kar trdiš. Mladi so tam ker so siljeni, ustrahovani, naplahtani, zmanipulirani itd., da so tma in vas ure in ure poslušajo, pa čeprav bi mnogo od njih raje kaj drugega v tistem času počelo. Kajti VI se smatrate, da veste kaj je dobro za njih. Vednar, ko gre njim v življenju slabo in jim je hudo pa niste zanje odgovorni, takrat pa vas ni več poleg. Tudi, če samo kak primer omenim, da se mlad obesi, ker mu matematika ni šla, kot ste pričakovali in se mu sošolci posmehujejo je to pač za vas le še ena žrtev, ki je bila že včeraj pozabljena. Nimate nikakršne odgovornosti, ki bi se je zavedali. Vsega kar se bojite je državna oblast. Te se bojite, potem pa mi praviš, da je jasno, da je izmišljotina. Le čemu se bati izmišljotine potem vprašam?
O tehnikah razmišljanj, ki jih omenjaš in informacijah.
Povedal sem, da če še tako brihtnemu in napiflanemu človeku nadenj postaviš lažno oblast, kar pomeni vodjo, glavo postane debil. Bom kar konkretno povedla primer pa se ne gre zdaj za to, da bi proti temu človeku kaj imel ampak samo kot primer: Če ste profesorji, dohtarji, inženirji , potem pa vam en lulček Janša ali Golob predstavljata šefa vsega področja na katerem živite morate biti po logiki neprisebni. Kajti, če se en lulček postavi nad vse lulčke in lulike potem so vsi ti lulčki in lulike njegovi lulčki in lulike v končni fazi. On reče lulaj in vsi vi lulate.
Noben dober izgovor ni, da učiš laži in zavajaš, ker se bojiš živeti izven tega kar pa si bil programiran. Ni slab izgovor, če rečeš, da se bojiš. Bati se je človeško. Vendar bati se ni zlo človeka saj se zla boji. Lagati pa je zlo, saj se človek zla in laži boji. Ker to mu je in mu in mu bo storilo hudo.
Ker ste vajeni živeti po ustroju banditov, ki se gredo državo in nas nekatere bolj druge manj silijo v igro njihovo še ne pomeni, da imate prav in to dopuščate.
Tudi Hitler se je šel oblast. Tudi on je bil na čelu tkao imenovane države pa vendar danes hinavci, ki zagovarjate slovensko državo, kritizirate takratno državo, ki ji je on poveljeval. Njegova je bila kao slaba vaša pa je kao vzdržna. NE SERI RESNO TI SEDAJ POVEM. Ne manipuliraj z menoj.
Takratna Hitlerjeva država je povzročila miljone žrtev. Ljudje, ki so bili na strani države so vsi samo službe imeli in delali kar so jim dejali drugi pa pač verjeli, kot danes verjamejo. Dogajalo se je hudo zlo.
Tudi danes se in če ni milijone žrtev pobitih na cestah še ne pomeni, da ne bodo ali da ljudje ne trpijo, ker si posamezniki ali skupine kar počez vzamejo oblast nad mnogimi.
Ko omenjaš kaj je moja resnica in kaj ni. Ko omenjaš religijo se lahko distanciram pa ti še vedno povem resnico, da je država lažna, da je izmišljotina. Kaj je meni Bog, kdo je meni Bog ali mi je kdo Bog, nima s tem veze. Jst vas ne grajam sedaj zaradi Boga ampak vas grajam zaradi neresnic, ki jih programirate mladim ljudem v njihove misli na podlagi katerih se potem v življenju tudi odzivajo in delujejo ter nedelujejo in neodzivajo.
Da v šoli ni politike seveda ni res. Mnogo se uči o politiki in zgodovini. Vendar ni važno v katerem času pa se v šoli , ki je indoktrinacijska uči na način, da ravno takrat, kot je mladostnik tam je tisti sistem državnih oblast najbolj racionalen in razumen in boljšega ne more biti. Ker če boljše lahko je, čemu potem najprej boljše ne storite in poiščete ter potem nadaljujete kar počnete?
Praviš, ker niso vsi pošteni na svetu pa rabimo državo. PA KDO TO TRDI? Ti trdiš.
Kaj pa če ti rečem, da to ni res? Imaš dokaz, da ni res? Imaš protiutež dobrega proti tvojemu dobremu?
Če ni protiuteži dobrega, torej kot nekdo, ki se imaš ze intelektualca zanikaš, da so lahko druge možnosti, boljše možnosti, se omejuješ, drugim zanikaš to, saj nisi samo ti, kot posameznik ampak se imaš za učitelja, mnogim.
Naučili so te tako, kot je bilo lažnim oblastem potrebno in željeno. Tako tudi ponavljaš drugim. Kar se Janezek nauči to Janezek zna.
Če se Janezek nauči napačnega bo napačno ponavljal.
Če pa bi Janezek sam poiskal resnico, pa bi Janezek poznal resnico in vedel kaj je res in kaj ni, ter se ne omejil, vsekakor pa si dovolil, da je sam pameten in sam svoj gospod in en da so mu drugi lulčki gospodarji.
Dokler tega ne veste je moje mnenje, VI IN VAM PODOBNI,ČE ŠE BOLJE ZNATE RAČUNATI NE BI SMELI POUČEVATI MLADIH NA KATERIH SVET STOJI.
Lahko noč
Forum je zaprt za komentiranje.