Vsakodnevni glavoboli – kaj narediti???
Prosim za vaše mnenje. Že od pubertete naprej sem podvržena zelo pogostim glavobolom. Občasno tudi migrenam. Bila sem že na magnetni resonanci, večkrat pri osebni zdravnici in mi nihče ne zna pomagati. Opažam, da me pred menstruacijo močno boli glava, zadnje čase pa opažam, da me tudi vremenske spremembe motijo. Bog ne daj, da ne spim približno enako količino ur vsako noč. Glavobol je spet tukaj.Nekaj časa sem vse skupaj precej uspešno reševala s homeopatijo. Odkar pa sem v novi službi, ki je tako kot je danes vse skupaj zelo stresna. Zdaj imam glavobole praktično vsak dan. Včasih bolj, včasih manj, in tako se samo filam s tabletami (če mi že pomaga, mi le Nalgesin S). Ali obstajajo še kakšne bolj učinkovite tablete? Kaj mi predlagate? Dovolj imam že 20 let teh glavobolov.
Hvala vsem.
jaz sem na istem. in če vidim, da ni običajni glavobol vzamem pač Imigran sprint, ki mi edini pomaga. Tako pač je, vsi pravijo naj grem na preiskave. Pa sem bila že na marsičem in je bilo vse OK. vsaka sprememba vremena, hormonske spremembe, vse se mi odraža v glavobolih. Alkohola pa niti ne probam, ker je posledica po kozarcu vina obupna. res je za znoret.
Probaj tele tablete.
Tudi moj oče ima/je imel probleme z migrenami.. doktorji mu niso znali pomagati, rekli so da je pač podvržen migrenam, zdravnica mu je svetovala naj poskusi z Nalgesinom (mora pa takoj ko začuti čuden občutek v glavi vzeti 2 tableti hkrati, če zamudi samo za nekaj ur je že prepozno in ima 3 dni obupen glavobol, ko vzame pravočasno pa mu večinokrat pomaga).. je pa tudi sam ugotovil da mu ne ugaja določena hrana npr. če se naje preveč fižola je glavobol tu, prav tako jajca, nikoli več kot 2 na dan, ravno tako ima probleme ko smo na kakšnem pikniku mora paziti da se ne prenaje sladkarij… Je pa res, da nikoli ni imel tako pogostih migren kot praviš ti, pribleižno 1-2krat na mesec, so se mu pa s časom zmanjšali, rekel je da je bilo najslabše tam nekje 20-35 let… Srečno!! 🙂
Obstaja prav posebno prehransko dopolnilo, ki vsebuje kombinacijo vitaminov in mineralov, ki jih osebam z migreno primanjkuje. Jaz sem naredila eno kuro spomladi in mogoče so bile res migrene manj pogoste.
http://www.lekarnar.com/izdelki/migrahelp-90-kapsul
Potem pa obstaja tudi pršilo za nos, ki ti po mojih izkušnjah kar olajša migreno, sploh, če začneš z vdihavanjem takoj ob prvih znakih. Če je migrena že v polnem razmahu, pa ne pomaga kaj dosti.
http://www.lekarnar.com/izdelki/sinol-m-headache-prsilo-za-nos-pri-migreni-in-glavobolu
Drugače meni pomagajo tablete Excedrin, ki so kombinacija paracetamola, aspirina in kofeina, samo se jih dobi le v ZDA. Pri nas obstajajo tablete s podobnim razmerjem teh učinkovin APECE, samo jih je kar težko dobit, vsaj v Ljubljani, delajo jih namreč v Murski Soboti, so pa ene 10 krat dražje kot tiste iz ZDA.
A z akupunkturo si že poskusila? Prehranski dnevnik si pisala?
Ker vseeno bi bilo faj odkriti vzrok.
kaj pa masaža?
v mislih imam, da pride ta sicer bolj v poštev pri glavobolih, povezanih s hrbtenico in mišicami,
ampak vsekakor pomeni masaža skoraj maksimalno sprostitev :), tako da škoditi ti ne more, lahko samo koristi.
drugače pa če ti zdravniki ne ugotovijo “ničesar”, pa v vsakem primeru z masažo in drugimi tehnikami sproščanja lahko samo pridobiš
srečno
Hvala vsem za koristne nasvete. Se strinjam, krive so tudi blokade, ker nisem zadovoljna z življenjem nasploh in to je eden bistvenih razlogov za moje glavobole. Hkrati pa hormoni. Kakšni 2 leti nazaj sem tudi redno tekla 3x na teden in mi je pomagalo tako pri glavobolih kot pri oblikovanju postave. Ampak zadnje čase imam pa občutek kot da sem v depresiji. Nič se mi ne da, nenehno nergam, sem slabe volje. Najbolj mi paše na kavču, pa nič delat. Katastrofa. Moram nekaj naredit sama s sabo.
Če ima še kdo kakšen nasvet, se priporočam. Vsem hvala.
K zdravniku.[/quote]
pri zdravniku dobiš zdravila:(
zdravila = strup
kaj pa zdaj?
problem je potrebno reševati znotraj telesa, nekaj je, kar ti sproža migrene – hrana, trenutni stres, hormoni…
jaz sem imela hude migrene, pa jih dve leti že nimam več, kaj sem naredila, da jih nimam več – ne vem
je pa res, da sem stvari vzela v svoje roke in spremenila prehranjevanje, misli v glavi uredila v pozitivne misli, zmanjšala stres (odpoved v službi, zdaj imam novo)…
Pozdravljena migrena 123
Celo 2x sem prebrala tvoje sporočilo. Osebno z mano ti bom povedala izkušnje glede neznosnih glavobolov, ki sem jih imela. Edino pravilno ti je napisala ga. Mitjoslava, da pojdi k zdravniku ampak jaz bi naj prej ti svetovala, da greš takoj, do tvojega nevrologa. Enako se je z mano dogajalo kot z tabo, pred menstruacijo še bolj me je bolela glava in sem si pripisala, da je pač to stranski učinek itd. oz. sama sebe sem tolažila. Zdravniki so mi povedali, da je pač od vratnih vretenc, nato, da imam Migreno potem so povedali, da je to iz psihičnega izvora itd. Na tone sem preizkusila zdravil, da jih sedaj ne naštevam. Imela sem tudi preiskave EEG glave pa CT. glave in se ni nič videlo. Nato me je moj nevrokirurg poslal na MR. glave na kar so ugotovili, da imam dve veliki Anevrizmi in normalno šok zame, ker sem imela dve možganski operaciji. Še srečo sem imela, da me ni kap, da sem se sploh lahko tako vlekla kot megla. Nisem imela energije, volje, do ničesar, samo spala bi in še in še bi ti lahko naštevala. Še to, da ti pripomnim, če želiš za glavo temeljito preiskavo, ki vidijo, do naj manjšega lasa v možganih lahko potem samo te napotijo še na Angiografijo glave. Tam je pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} res kaj ti najdejo, ker pri meni pri MR. so ugotovili samo eno Anevrizmo in potem sem šla na Angiografijo in so mi ugotovili kar dve veliki Anevrizmi. Drži se in čim manj bolečin ti želim in moraš se sama boriti za sebe, za tvoje zdravje in iztrži svoje pravice…. Za zdravila naj ti še pripomnim, da pri meni niso pomagale niti infuzije, celo morfiji niso pomagali potem veš koliko je ura. Če te še kaj zanima samo vprašaj ti z veseljem odgovorim ali pa pusti mi tvoj meil, da kontaktirava.
Lep pozdrav
Poskusi z B vitaminom. Najprimernejši je sicer B2, toda tudi B-kompleks (najboljši je Krkin) lahko krepko ublaži situacijo, recimo iz migrene vsak dan na migreno nekajkrat na mesec, pa tudi glavoboli so manj intenzivni. Vem, da se zdi preveč preprosto, še zlasti tistim, ki se že leta z močnimi zdravili trudijo obvladovati migrenske glavobole, a to je moja osebna izkušnja. Pri B-kompleksu tudi ni nevarnosti predoziranja, stranskih učinkov praktično ni. Res močno priporočam.
mami
“ENA Z IZKUŠNJAMI” hvala za tvojo izkušnjo. Lahko mi pišeš na mail natasa1205@gmail.com.
Hvala pa tudi vsem ostalim. Bom za začetek poskusila z B vitaminom.
LP.
Jaz imam diagnozo tenzijski glavobol z migreno približno 7 let. No, 7 let nazaj so mi postavili diagnozo, lahko pa rečem, da sem se vsaj par let prej zgolj spraševala čemu tolikšna mera glavobolov. So me nekako prepričali, da sem podedovala od mame.
V glavnem, osebno sem bila do dveh let nazaj na tbl. Amyzol, ki so sicer antidepresivi, sodeč po po mnenju nevrologa glavobole zmanjšujejo. Lahko rečem, da ob rednem jemanju dobim glavobol 2x na teden, migreno z auro 1x na mesec. Sem stalna gostja ZD-ja, kamor me v skoraj nezavedanosti odpelje mož po šus v r…
Potem sem nehala s tbl, ker sem bila zelo brezvoljna. Športam 3-4x na teden, visoko intenzivno, pijem le vodo z občasno pregreho alkohola oz. kakšne coca cole, sladkarij praktično ne jem. A vsakodnevni glavoboli so se vrnili po cca. 2 mesecih prenehanja jemanja tablet. Na žalost sem spet redna odjemalka, a drugače trenutno ne gre. Sem pa tudi jaz mnenja, da je največji krivec vretenca( posledica prometne nesreče) in psihično stanje. Nimam poguma vsega preživetega prežvekovat in se psihično “očiščevat”. Morda nekoč…
srečno
Tudi jaz sem imela preko 20 let hude glavobole. Pomagali so mi tableti bonifen. Kot so že drugi tukaj napisali, sem opazila, da mi glavobol povzroča tudi določena hrana – sladkarije, sir itd. še najbolj pa stresno življenje. Imela sem zelo naporen zakon in ko sem se ločila po 20 letih, so tudi glavoboli čudežno prenehali. No, saj ni bilo tako čudežno. Vsak pri sebi podzavestno ve, kaj mu povzroča glavobole in meni je to, da sem se v svojem nemogočem zakonu počutila ujeto in nemočno. Ko sem zbrala moč, da sem odšla, se je tudi napetost v glavi sprostila.
Tudi jaz opažam, da imam največkrat glavobole ob vremenskih spremembah… Proti bolečinskih tablet se raje izogibam, samo včasih, ko je res huda bolečina. Drugače meni pomaga prehransko dopolnilo Cefalstop.
https://www.drnatura.si/prehranska-dopolnila/47-cefalstop-30tab-farmaderbe-.html
Forum je zaprt za komentiranje.