Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsako nedeljo

Vsako nedeljo

Povej jim, da se pri mašah ne zbližaš z Bogom, da ga nosiš v srcu in da te prisilno obiskovanje maš oddaljuje od Boga, to mora biti iz ljubezni, to mora priti iz tebe prostovoljno, in da bodo oni če bodo še naprej kvarili tvoj odnos z Bogom. Skratka, ker ti bodo poskušli krivdo nabijat, jim jo ti takoj nabij nazaj. Vsaka tvoja utemeljitev naj vsebuje Boga, tem ljudem moraš samo pomahat pred nosom z Bogom, pa bodo razumeli vse in se sprijaznili z vsem, tako jih je že RKC sprogramirala in mimo tega ne morejo. V pomoč ti pa naj bodo verzi iz Svetega pisma, recimo tam o farizejih bi se verjetno kaj našlo, enkrat je v SP Jezus stopil v bran človeku, ki so ga ljudje napadali, da je v soboto (pravi sveti dan po SP) nekaj delal, čeprav po božjih zapovedih ne bi smel.

Beseda Bog je magična zadeva, s katero jih lahko prepričaš v karkoli, celo tisti župniki, ki jih dobijo pri pedofilijo, začnejo kaj hitro Boga vpletat, ker vedo, da so s to besedo pred tem vernike programirali, in se poskušajo tako izmazat.

Pa srečno! Oz. moč Boga naj ti pomaga do svobode in lastne volje, Bog nam je dal svobodno voljo.

Ma dej. Sama si si to nakopala. Živiš v nekem mehurčku križarske familije, ki je na noter zelo dislocirana, samo cerkev in župnik vas skupaj drži. Pomeni se s svojim ali pa samo gas stran od druzine. Lahko moraliziraš kakor češ, kako je v cerkvi fajn ipd., na koncu bos pa imela zapitega deca, tast je pa itak že.
Eno nedeljo pred mašo se obleči pohotno, čim bolj pomankljivo, črni stumfki, crna ovratnica, verižica z velikim križom in palico ali pa kupi biček. Zdivjaj svojega, po domače naredi iz njega hudiča. In naj te tako našeška po ta zadnji, da ti ne bo dalo že pred vhodom v cerkev dihati. Ti mu pa tudi ne ostani dolžna. Bos videla da bojo od takrat naprej maše še veliko bolj svete.
Lp

Ah, še enkrat izmišljotina o verni družini. Dolgčas.

Joj, ženske, a se res tolk pustite, da vam dirigirajo življenje?? Če ti ni do hoje v cerkev, ti ni in kaj zdaj? Poveš, da ti ni in ne hodiš. Menda že si toliko stara, da sama zase lahko odločiš, kaj ti je in kaj ti ni, če si že poročena. Sklepam, da si stara nad 18, ane?
Sama takšne stvari takoj razčistim in če komu kaj ni prav, ima on problem, ne jaz. Se bom še vedno zase odločala, kam bom in kam ne bom hodila, če mi pač ni dobro. Drugi se to nimajo kaj vmešavat.

Moj mož je iz verne družine, doma hodijo stalno h maši, vsak dan, on pa niti v nedeljo ne gre. Vendar se nekam spodobi, da se gre, zato jaz hodim in tam najdem neke vrste mir. Vztrajam.
Če ne grem, se mi zdi, da ni nedelja.
Bi pa rada, da bi tudi mož sodeloval vendar ga težko pripravim do tega.
Tako se razhajava v tem, kar sem jaz nedelala pred poroko in sedaj delam, on pa ravno obratno.
Najin odnos je skrhan prav zaradi teh razhajanj.[/quote

kaj pomeni-nedelala-..ne bila nedeljski človek ali ne delala ob nedeljah;) 😉

Nikomur ti ni treba polagati računov. Če bi bili pravi kristjani jim ne bi bilo mar zakaj ne obiskuješ cerkve. vsak naj zase poskrbi. Vse se da. Samo povej.

Sem že pred časom tukaj povedal, da imam svoj tempelj kar tukaj.

Sej se zavedate, da je verovanje odraslega in razvitega človeka v zdravem fizičnem stanju, v razne svete krave, gimnastičarje na križih, duhove iz svetilk ipd., opredeljeno, kot psiho-nevrološka motnja, a ne?? Seveda pa, kot fanatiki vsakega kulta, vere ali stranke, z užitkom obsojajo drugače misleče.

Osebno mi je fanatično verovanje partnerke enako moteče, kot kajenje… in tako, kot sem zaključil s kadilko sem tudi z vernico… na dolgi rok bi me oboje preveč motilo.

Zakaj vas tako moti, kako DRUGI živijo? Mar res nimate nobenega drugega dela???

Ta je pa dobra…. Porocila si se “v druzino” 😂 😂 😂 😂 Porocila si se s fantom. Druzina sta samo vidva. K masi pojdi, ce pase tebi in ne ostalim…. Kar si kdorkoli misli, si pa naj le

Saj pri maši ni nič hudega.Vzemi za dobro, pa bo dobro.Lepo se obleci, uredi frizuro, naliči se in pojdi.Če ti je tam dolgčas, pa se malo ozri po zboru faranov.Ali premišljuj o nečem, kar ti je ljubo.

Saj pri maši ni nič hudega.Vzemi za dobro, pa bo dobro.Lepo se obleci, uredi frizuro, naliči se in pojdi.Če ti je tam dolgčas, pa se malo ozri po zboru faranov.Ali premišljuj o nečem, kar ti je ljubo.
[/quote]

Blagor tistim, ki ste tako ubogi na duhu, da vam je važna le frizura in naflosana faca. Čemu naj bi služilo tisto pod frizuro, se vam še sanja ne. Blaženi božji voleki lahko životarite kot brezhrbtenični predpražniki brez lastnega jaza. Cela tercialska familija se ji lahko userje, ne le hodi, po glavi, ampak frizurca bo rešila vse. Fasada je važna. Samo da farškemu občestvu na ljubo zdolgočaseno stoji tam, pa čeprav pase oči po zboru faranov in se v mislih daje dol s katerim od njih. Ali pa s katero. Važno je le, da sveti tam s spedenano frizurco in so tercialske goflje zaprte.

Ti si pa za časom 😉 Zakaj pa ne z družino? Danes je moderno, da se lahko poročiš tudi s hrčkom ali pa z motorjem. Še celo spol lahko izbiraš, pa ne le moški ali ženski.

ŽIVJO.
Pomembno je da si iskrena do ljudi, ki jih imaš rada in te imajo radi. Jaz tudi nisem marala cerkve, vse se mi je zdelo enako, ponavljajoče, brez smisla, duhovnik brez vezen itd dokler nisem prejela največjega daru Svetega Duha – daru vere. To je najbrž premolila moja babica, ker me je udarilo s tako sladkostjo, nepričakovano in intenzivno. Odkar ljubim Jezusa, ker me je odrešil mnogih travm in bolečin je zame sveta maša daritev najčistejše ljubezni in združevanje z živim Bogom. Več ni pomembno kdo je duhovnik, kako disi ali smrdi, kaksna je temperatura niti ali so besede enake ali ne.. Težava je tu samo odsotnost živega odnosa z Jezusom. Ker ga nimate in ste se prilagajali tej “tradiciji” le zaradi lepšega, predlagam da začnete vsako jutro ob kavi pogovor z Bogom. Naj traja nekih 15 minut in mu povejte vse kar vas teži. Tudi to kako vam je bedno v cerkvi, kakšna pričakovanja imajo ljudje do vas in jim ne morete zadostiti.. Zjokajte se mu, obžalujte vso svojo neiskrenost, predlagam tudi redno spovedovanje.. Prosite Jezusa za milost ljubezni do njega, naj se vam razodane, naj vas prevzame njegova Ljubezen do vas, naj vas očisti vsega zla in greha, ki vas vleče ven iz cerkve..

Problem je da tam kjer v zakonu ni v središču Bog, je zakon obsojen na propad. Tam kje ni Boga ni nesebičnega služenja en drugemu, ni prave darovanjske ljubezni, je izrabljanje en drugega za užitke, sebičnost, prikrade se zlo…

Ni pošteno, da nekoga, ki je globoko veren in ima samo en poskus poroke (do konca življenja bo z vami garant, v dobrem in slabem) izigrate in mu vzamete to kar bi lahko podaril ženski, ki bi ga resnično ljubila. Ljubiti pa pomeni podariti sebe, se žrtvovati,.. Ljubiti ne pomeni se imeti fajn med rjuhami.

Jaz preslagam, da jih skličete na kosilo, ste iskreni. Poveste kako čutite, da potrebujete njihovo podporo v molitvi, naj darujejo klementinske maše za vaše spreobrnjenje. Da ne ljubite Boga in da ker ljubite moža, bi zeleli naredit vse, da dobite to milost spreobrnjenja. Da ljudje bežijo iz cerkva so najveckrat krivi demoni, prekletstva in podobne hudičeve entitete, zato tudi razmislite o eksorcizmu. Sem bila prisotna večkrat in verjemite, da so to resne stvari, katerih se ljudje prav noc ne zavedajo. Demoni jih držijo v svojih krempljih, pa sploh vejo ne.

Če ljubite moža, predlagam da naredite vse, da spoštujete zakrament poroke ki niti slučajno ni samo list papirja ampak izjemno mogočno seme Božjega usmiljenja in ljubezni, za vse ki so cistega, iskrenega in skesanega srca

Če nebi bili poročeni bi pa vam rekla, da ga kar zapustite in mu daste prostor, da najde pravo kristjanko, s katero bo lahko do konca življenja skupaj hodil za Kristusom. Ker zemeljskost je minljiva, kratka, iluzorna ter polna skušnjav.. Zato se splača delat za Nebeško kraljestvo, v katerega pa niti slučajno ne pride vsak.

Molim za vas in upam, da najdete vero v Boga, ki je edini, ki vas resnično ljubi in kliče združitvi.

Poslanstvo od zgoraj je tisto ki nam je dalo življenje in nas vodi po poti in usmerja vsak naš korak.
Dani so nam talenti, z njimi pa naredimo kar hočemo, lahko jih tudi zavržemo.stvarstvo

Odgovor na objavo uporabnika
Majda1948, 10.08.2020 ob 19:09

Svete maše se pa res ne ponavljajo, takšne neumnosti pa še ne! Take raznolikosti nikjer drugje ne vidiš, jaz se nikjer drugje ne naučim toliko kot v Cerkvi. Pa tudi vsakič se drugače oblečem in vsakič položim drugačen znesek v pušico, tako da res nikoli ni isto.

Seveda se ponavljajo…70% maše je vedno eno in isto….česa se le lahko tam naučite?? Če bi malo preštudirali cerkveno zgodovino za zadnjih 1000 let, dvomim da bi z takim navdušenjem hodili tja….

jaz vas ne razumem. poves iskreno tako kot je..torej: ni me bilo k masi ker mi ni v interesu vsako nedeljo tam viset. saj si zelim za vikend poceti se kaj drugega. lahko dodas da boga nosis v srcu in da ti sedenje pri masi ni nek dokaz vere. kaj bodo oni storili s tem ali bodo zamerili ni vas problem ampak njihov. zivljenje je vase in ne rabite se podrejati zavoljo sprejetosti. oni bodo ze preboleli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close