Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vsake oči imajo svojega malarja – pa res?!

vsake oči imajo svojega malarja – pa res?!

Jaz gledam z ženskimi očmi, pa opažam čedalje več zanemarjenih deklet, grdo debelih, špeh se jim obeša čez pas, na hrbtu obloge in blazine sala. Ob njih pa stopajo čedni in postavni fantje.
Malo se navezujem na temo Jožicaaaaaaaa – ker bi mi rekli, da to ne sodi zdraven, odpiram novo temo:
“debele deklice”

pa obratno tudi, nasedli kiti z upedenanimi suhicami :))

Ni toliko problem v odpiranju nove teme.

Bolj se mi dozdeva (moje mnenje!), da gre le za še eno (delno?) posploševanje.
Še najbolj drži (spet le moje mnenje!): da vsake oči imajo svojega malarja. Prav (za)res. 😉

Na ostale trditve (o zanemarjenosti) pa najbrž imamo vsaj štiri odgovore:

[center]da—ne—morda—ne vem[/center]

Vprašanje le, kateri odgovor je (najbolj) pravi(len)
in ali obstaja še kakšen, za katerega še ne vemo

Randez Vous: Debela dekl’ca

[youtube]qgNxaJ9_fIE[/youtube]

glasba & besedilo: Đ. Novkovič (glasba & besedilo)
besedilo: M. Šarac
aranžer & producent: V. Delač
posneto: Studio Tivoli, LJ
založba: ZPK RTV Ljubljana (1985)
album: Debela Dekl’ca

Randez Vous: Debela dekl’ca
[list][list][list][list][list][list]
Joj kako se men dopade

roka njena ko me boža
debela, dekl’ca.

Ko me boža ko me stiska,
ko tako veselo vriska,
debela, dekl’ca.
Toplo je in sonce sije,
ona sedmo pivo pije,
debela, debela dekl’ca,
debela dek’lca,
je moja ljubica,
hoj larija hoj.

Debela dekl’ca,
je kakor rožica,
hoj larija hoj.

Dragi MyD,
ti si vedno tako vljuden, toda tukaj ne gre za posploševanje.
Gre za resen problem! Kar pojdi na malo bolj prometen kraj (npr. nakupovalno središče) in vsako sekundo bo mimo tebe šla krepko predebela mladenka.

delno je sicer res, kar pišeš, da je čedalje več mladih punc debelih in …. tudi sama se večkrat čudim, kako mlade ne dajo več na sebe 🙂

nisem pa nikjer in nikoli še videla, da bi ob njih stopali čedni in postavni fantje. me prav zanima, kje takšne vidiš oz. še bolje, kje se jih da najti 🙂

Tu gre za splošen prezir do vsega z nasprotnim spolom vred. Dekadenca je pri nas v hudem zamahu. Odnosi med spoloma so že taki, da velja nekako če punci ne daš trikrat okol ušes te tut pogleda ne. Ne vem pa kako to izgleda v obratni smeri… 🙂

Draga @ženska kar ena, hvala za pohvalo. Ko bi le ne bila kar ena, temveč kar moja. 😉

Če se v okvirju razprave (resda nerad!) sprijaznim, da ne gre niti za delno posploševanje, tudi če se strinjam s trditvijo, da problem obstaja in je nadvse resen, se sprašujem ali naj začnem brati roman N.G. Černiševskega: Что делать? (Čto delat? — Kaj delati?) iz leta 1868 ali naj posežem za kakšnim novejšim delom, npr. Leninovim, ki so ga pri nas prevajali: Kaj storiti (v oroginalu je Что делать?,1902). Dve leti kasneje, leta 1904 je Lenin objavil delo Шаг вперёд, два шага назад (Šag vperjed, dva šaga nazadKorak naprej, dva koraka nazaj) …

Da se ne bi preveč ukvarjali z ruskimi avtorji, preidimo k težavam, ki nas tiščijo. Sam sicer res nimam, niti ne čutim problemov ne s svojo, ne s težo kogarkoli drugega. Ko so me v času, ko sem bil na vojaškem naboru, so mi v karton napisali: »podhranjen«, pa sem pri svojih 178 cm višine tehtal 65 kg.

[youtube]D4vVlNnrjxU[/youtube]

Kasneje, ko sem služil nekdanji domovini še bolj kot Draga naša Lidija, sem pridobil na teži. Zlasti v prvi polovici služenja vojaškega roka sem pridobil na teži in tehtnica je kazala nekako 72 kg.

[youtube]eY5rorLi36Q[/youtube]

Ko sem pa postal Stari vojak, ko ni bilo toliko telesnih naporov oziroma smo se jim bolj ali manj uspešno izognili, se je moje sedalo skrčilo in tehtnica je kazala 68 kg.

Ergo, premorem nekakšen naravni sistem za uravnavanje lastne teže. Če potrebujem več, pridobim, če pa ne – preprosto zmanjšam!

Da bi prav meni uspelo rešiti svet pred bolj ali manj simpatičnimi debluškami, nikakor nimam za svoje poslanstvo na tem preljubem sveti.

Včasih se ob teh in podobnih zaskrbljeno-zgražajočih očitkih njim – motečim debeluharjem, spomnim še Buldožerja in pesmi Novo vrijeme …

[youtube]JRc_jFt6cJo[/youtube]

… staro sranje! Res sem malo naglušen, zdi se mi pa, da tudi vmes zapojejo tudi – isto sranje!

Seveda ne posplošujem. 😉 Eh, morda pa so danes drugi – novi časi! 😉

[hr]

Če pa kdo želi, lahko mu zastonj razkrijem uspešen recept za hušanje. 😉

Ti kar beri Lenina naprej. Pa na Kardelja ne pozabi.

@tadej – Ni ne duhovito in še manj pikro! 😉

Kardelj je napisal:

[center]»Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti politična partija.
Srečo si lahko človek ustvari samo sam.
«[/center]

Meni se ta misel zdi imenitna, ne glede na to, kar si kdo (slabega) misli o njem.

Zdelo se mi je, da se bo tukaj vodila razprava o prekomerni teži in ne o neumestnem teženju. 😉

Saj večino tistega, kar je za povedat, je že MyD povedal; Po drugi strani pa se mi zdo to bolj oseben problem vsake izmed omenjenih mladenk, kot nekakšen splošno naš.

Splet vzrokov je precej znan, vsaka (ali vsak) pa lahko kaj naredi zase – ali pa ne.

se prostovoljno javim, pa boš vedel, kako to izgleda v obratni smeri :)))))

Ženska ena ima pač problem. Sama sebi se zdi oh in sploh, postavni tipčki pa hodijo z zanemarjenimi, debelimi deklinami naokol. Sem šla zadnjič po stari Ljubljani zvečer. Mladenke so take, kot bi jih iz modne revije pobral. So pa tudi drugačne. In kaj to druge ženske briga. Vse očitno pač ne razmišljajo ves čas o svojih proporcih, ampak počnejo še kaj drugega. očitno tudi seksajo.
Sicer pa lahko v takem primeru tudi kaj konkretnega narediš. Ko boš zagledala en tak par, stopiš do modela in ga vprašaš, kaj tako dober tipček počne z zamaščeno in debelo packo. Njej pa poveš, naj že kaj naredi zase, predlagaš nov način prehranjevanja, športanja, nakupovanja cunj itd.

Mogoče pa premalo seksajo, preveč na forumih visijo in se debelijo :))))))))))))

MyD, o zvodniški filozofiji pa res ne bom razpravljal. Napiši raje še njegovo definicijo sreče, kajti on je vedel kaj je sreča.

🙂 Za klofute bi se prostovoljno javila. 🙂 Vidiš, res je, to je kar učinkovit pristop. Samo ne vem zakaj meni tako težko pade, da bi se ga oprijel. 🙂 luzer, ni kaj. 🙂

@tadej

— Nekateri prinašajo veselje v ta prostor s svojim prihodom, nekateri s svojim odhodom. 😉

Sapienti sat!

ne za “tiste prave klofute”, sem imela nekaj bolj nežnejšega v mislih 🙂

očitno moj pristop ni bil tako učinkovit, ker sicer ti ne bi tako težko padlo 🙂

.
Koliko je (ne)resnic v tej (zabavljivi?) pesmi(ci)? 😉

[youtube]7dfV2mC-aRs[/youtube]
[list][list][list][list][list]
… 

Če bili bi radi srečni
odpite usta in …
odpite usta in …
odpite usta in zaprite oči! ;)))
.

kaj pa v tej? :))))))))
je tudi zelo nagajiva in zabavljiva :))

[youtube]mgv90Spxq34&feature=related[/youtube]

MyD, mir s teboj. 🙂

Bibitka, prostovoljno se javljaš za nekaj bolj nežnega? Ti bi zmešala tudi bolj pametne od mene. 🙂

to vzamem kot kompliment 🙂 zato hvala 🙂

Zakaj to opaziš samo pri ženskah? Privoščljivost, za dviganje lastne samozavesti, če imaš sebe za “urejeno” in so druge “grše” od tebe…. Ženska z “baročnimi oblinami”sploh ni nujno, da je kaj manj atraktivnejša.

Debelost je problem že današnjih otrok, problem naše družbe. Način prehranjevanja je zelo napačen, ker ves ta pretek industrijsko predelane hrana, ki je bogata v maščobah in ogljikovih hidratih, je pa prehrambeno revna ali nizkokavostna, pa seveda način življenja, dedni in psihični dejavniki, kot je stres, vrsta službe…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

[center]… et cum spiritu tuo, domine @Thaddeus virtualis. 😉

In nomine Patris virtualis, et Filii virtualis, et Spiritus Sancti virtualis.

[img]http://i536.photobucket.com/albums/ff325/hassiembabatu/peace_brother.jpg[/img]

Amen!
.
[/center]

MyD, tebi kot satanistu res ni treba take citate uporabljat.

@Matjazko,

zato je pa v smer “prehranjevanja” treba kaj narediti. Kakšno knjigo vzet v roke, na Internetu kaj prebrati, pa s kuhalnico za štedilnikom kakšno ur’co stati. Pa bo deklica debela manj kalorij zaužila in se življenja bolj veselila.

@tadej

Ne vem kaj je narobe s citati (saj gre za prevode prevodov).

Eh, v šoli smo v vadnicah prebirali: Lingua latina me delectat! (Latinščina me veseli!)
Ko pa smo se učili in pred izpiti, smo tarnali: Lingua latina me non delectat! 😉

Če kdo želi sem lahko tudi »satan(ist)«. Mene to ne moti. 😉
Sátan (heb. שָׂטָן satan; aram. שִׂטְנָא; arab. شيطان) šejtan; grš. Σατανᾶς, Satanás; lat. Sátanas) pomeni »nasprotnik« ali »tekmec« celo »tožnik« ali »tožilec«.

Raje sem pa hudiček! @tadej, vražička in hudička se lahko odpravi, nič bat!
Samo se mu reče: Ti, ti, hudiček 😉 in ga bo (padlega angela) stisnil/a delušni/a angel/ca! ; )
— ne smemo iti izven okvirjev teme o debeluhih!

[img]http://fc02.deviantart.net/fs22/i/2008/003/6/b/fat_angel_sitting_on_devil_08_by_richardsymonsart.jpg[/img]

O prevodih, tekstni kritiki, katekizmu, aramejskih, grških, latinskih in(o) drugih citatih, »gorečem grmu«, pomenljivem [sic!] »prstu«/»prstih« in podobnih zadevah, ki zadevajo še prikrito simboliko, ikonografijo, ikonologijo itd., lahko odpremo posebno temo in ne nazadnje tudi o satan(izm)u, če je (še) komu volja. 😉

In namesto Amen! — A, man! (Ej, men), Iztok Mlakar bi namesto mene dodal:

Ma huodi huodi, si že najdeš kej bolšga
svjet se nebo podrov od tega nevem
in če ni hujšga ni nobeden še umrov
ma huodi huodi an boh stoj ti obstrani
preveč rad sem te imel,
da bi ti reku ostani,

ma da bi vsaj jokat znal. [šmrk – znam! 😉 ]

lalalalala, lalalalala, 😉

[sub][Iztok Mlakar: En glaž vina mi dej][/sub]

Lahko začnemo še razpravo o zadnjih besedah mnogih slavnih ljudi … 😉

😉