Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Vsak otrok ima posluh!

Vsak otrok ima posluh!

Preberi svoj zadnji stavek, da imaš v sebi polno glasbe, da slišiš…torej imaš posluh….Da intonančno ne zadeneš melodije, to ne pomeni, da nimaš posluha, z vajo se to da popraviti…

Imela sem učenko, ki je bila tak primer, zdaj je uspešna učiteljica svojega inštrumenta na javni glasbeni šoli, in je diplomirala za deset na Akademiji za glasbo…

Torej ti imaš posluh, le tvoja izkušnja z zborovodjo kaže, kako ni imel posluha zate in tvoje potrebe, ali zaradi lastnega neznanja, ali pa, ker se mu ni dalo. Kajti za reševanje tovrstnih težav so potrebne dodatne ure in veliko individualnih vaj z učiteljem, kar pa seveda ni ekstra plačljivo v našem sistemu.

Težko bi ocenila, zakaj ti učitelj ni pomagal, lahko pa z gotovostjo trdim glede na napisano, da imaš posluh:)))

Moja starejša hcerka nima posluha (11 let). V 3. Razredu se je hotela vpisati v glasbeno šolo, pa ni bila sprejeta. Zanima me kakšne so vaje, da bi pridobila vsaj malo posluha. Saj razmišlja, da bi bila vzgojiteljica. Hvala

Nimam posluha in kot otrok nisem imela posluha. Starša sta menila tako kot ve, da ima vsak otrok posluh ali da ga ob glasbi pridobi. Vpisala sta me v glasbeno šolo in sovražila sem vsak trenutek. Zame je bilo to 4 leta mučenja. Pri tem ni bila kriva glasbena šola ali program, in ne starsa. Po 4 letih sem sama naredila konec. Danes nimam pojma o sodobni glasbi, ker me ne zanima in je ne poslušam. Nasploh me glasba ne zanima. Všeč mi je le nekaj malega klasičnih skladb, to je pa tudi vse. V šoli sem kljub odporu do glasbe dosegala več kot dobre rezultate.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close