Vsak dan novo znanstvo
Isto se ti lahko zgodi v reali. Nikljer namreč ne piše, da boš imela več prijateljev, če si samo zadaš nek cilj, izpolniš ga pa ne oziroma ne gre tako, kot si si zamislila.
Pravi pregovor, da prijatelji kradejo čas….
Če ti je škoda tvojega časa za “prijatelje” na netu, kako boš vzdrževala stike “zares”?
Sploh pa od x ljudi, ki jih srečaš mogoče najdeš enega, dva s katerimi se “ujameš” toliko, da lahko zaupaš nekaj kar ne poveš vsakomur. In še nekaj, najprej moraš bit sam nekomu prijatelj(zaupnik), če to želiš, da bo tudi drugi do tebe tak 😉
Zmoreš to? 😉
Meni se zdi pa to super ideja. Saj na začetku bo verjetno malo težko, če nisi navajena “kar tako” govoriti z neznanci, ampak kasneje bo pa verjetno steklo. Tako boš tudi okrepila samozavest, vsaj po mojem mnenju. Kakšni novi znanci ti bodo polepšali dan, kakšni pa poslabšali, kar pa moraš vzeti v zakup in ne obupati.
Bi ti pa svetovala, da ogovoriš 7 ljudi na teden in ne enega na dan. (ali nekaj podobnega) Kot je nekdo napisal, ti lahko samozavest pade, če v dotičnem dnevu ne ogovoriš nobenega. Tako pa lahko v enem dnevu narediš domačo nalogo za cel teden (lahko pa še naprej vadiš, če že prej končaš).
Pravih nasvetov, kako začeti pogovor, pa ti žal ne morem ponudit, ker sem ena tistih, ki redko začne pogovor z neznanci. Lahko pa pišeš “dnevnik”, kamor zapisuješ stavke, s katerimi si ti začela pogovor in s katerimi so te drugi ogovorili. Da dobiš ideje za naprej. Je pa pomoje potrebno ogromno vztrajnosti in truda, da greš čez svoje gene (pomoje so ti krivi), da postaneš bolj komunikativen. Saj veš, da so nekateri naravno karizmatični, ti v sekundi lahko nekaj prodajo, začnejo pogovor brez problema, drugi so pa pač drugačni in se morajo malo bolj truditi.
Saj virtualno se dogovoriš za srečanje v živo. To je namen virtualnega spoznavanja.
Sem dost družaben zase, za druge pa malo manj. Za nekatere pa tudi preveč, kolikor vidim. 😉
“vsak dan” eno znanstvo je dober nasvet. Tam kjer si ga prebrala govorijo tudi o tem kako začeti pogovor in navezati prvi stik…
Največkrat je čisto vseeno kako nekoga ogovoriš, važno je da nekaj rečeš. Če je osebek na drugi strani kolikor toliko komunikativen bo debata kaj kmalu stekla sama od sebe. Če ne bo, pa tudi prav, tudi takšne izkušnje so zaželjene.
Če se boš nasveta “eno znanstvo na dan” držala, boš kaj kmalu postala mojstrica v ogovarjanju neznancev… 🙂
a malo zakompliciram?
na netu se lažje zmeniš za realno srečanje, če se prijaviš
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
greš pa po trgovinah in bluziš blizu kabin za pomerjanje oblek … pa se ponudiš, da pridržiš kar imajo ljudje v rokah, popaziš na psa/mačko ali otroka
bluziš po parku in se vsedeš poleg koga, ki tam že sedi in mu ponudiš npr. zvečilni, bonbon …
voziš se z mestnim avtobusom in ljudi sprašuješ, če je naslednja postaja primerna za seszopiti za xy (nekaj, kar je nasredi med dvema postajama – pač kakšna javna hiša)
@Trudimse
Mislim, da če se odločiš za to, nimaš kaj zgubit. Saj ljudem lahko dan polepšajo že majhne stvari – ko si na klopci in te kdo ogovori, ko ti kdo pridrži vrata,… Dans sem se kar tako brez razloga nasmehnila nekemu možakarju, ki je šel mimo mene, pa je bil najprej videt čist šokiran, potem mi je pa prav lepo odzdravil. Saj, če te prav razumem, ni tvoja prioriteta, da iščeš določeno skupino ljudi in od njih po pogovoru dobiš telefonsko. Prepusti se toku 🙂
Pa hvala za idejo. Bom še jaz to začela prakticirat malo bolj pogosto. Pač ne ”en na dan” ali pa številčno, ampak ko se mi bo zahotelo 🙂
@NM-3w
haha tale z javno hišo je dobra 🙂 Ampak, avtorici svetujem, da vpraša za konkretno stavbo, ker bi jo lahko neznanec narobe razumel. No, da ne bo pomote, jaz sem te razumela, ampak še vedno je simpatično 😛
V knjižnici napr. lahko svetuješ, katero knjigo bi priporočala v branje oz.če prepoznaš knjigo, lahko poveš, da si jo že brala in podaš mnenje.
V zdravstvenem domu lahko prisluhneš pogovoru glede bolezni in poveš svoje mnenje, izkušnje, kaj si o določeni stvari prebrala.
Na vlaku lahko povprašaš, katera postaja je naslednja in potem, če ti kdo pove, lahko napelješ pogovor v smer, če se večkrat vozi po tej in tej progi, če ne ve, lahko vprašaš, če se tako kot ti ne vozi pogosto, potem lahko povprašaš, ob kakšni priložnosti se vozi z vlakom in pogovor steče.
Lahko greš na kakšne razstave, v zavetišča za živali, na sejme … in povprašaš ali podaš mnenje o aktualnosti dogodka. Pač deluj vljudno in ne vsiljivo.
Možnosti je toliko…
javne hiše so pač namenjene “javnosti” — “open for busines” – od bifijev, muzejev, gledališč, šol, policij, davčnih uprav, občin, trgovin … in ja, do “javnih hiš” ☺☺
Saj na tržnici lahko vsak dan novega prodajalca spoznaš ali branjevko. Posebej, če boš redno kopovala tam, ma ni da ni, ne samo, da te bodo imeli radi,…. oboževali te bodo.Če pa mimoidoče še ogovoriš in jim častiš drink, novih znancev tolk, da bo glava bolela od njih.
Kdo pa danes še varjame neznacu, ki te prijazno ogovori, da to ne naredi za kakšne skrite namene. Pa bi bilo fajn, če bi mišljenje ljudi bilo drugačno.
Forum je zaprt za komentiranje.