Vročitev obvestila o nameravani odpovedi in same odpovedi – med bolniško
Pozdravljeni!
Po Novem letu me je šefica presenetila z novico, da grem po 6. letih zaposlitve za nedoločen čas, kmalu na Zavod, sodelavka pa, ki je bila sprejeta pred cca 1,5 leta za čas mojega nadomeščanja med mojo porodniško-ostane.
Ne bom pisala, kako se ob tem počutim.
Ker sem bila konec meseca nekaj časa na bolniški zaradi nege otroka, se je šefica verjetno ustrašila, da se pa to ne bi predolgo vleklo, in sta mi s sodelavko poslali obvestilo o nameravani odpovedi iz poslovnih razlogov (pomanjkanje dela,, izguba dobaviteljev,…)
Obvestilo je bilo poslano navadno, brez povratnice. Sodelavki sem namreč omenila, da sem obvestilo prejela, podpisala pa ga še nisem, ker ne vem, na kater datum bom to izvedla.
Po preteku 8.dnevneva roka od vročitve tega obvestila, mi nameč lahko izdajo odpoved, je tako?
Odpovednega roka imam 45 dni.
Od takrat sem še vedno na bolniški, zdaj zaradi sebe, ker sem nekaj huje zbolela, ne vem še, do kdaj tudi bom…
zanima me torej; kaj menite, s katerim dnem naj podpišem obvestilo? In če ga podpišem na datum, ko sem obvestilo prejela (navadno, brez pravne podlage), pomeni, da bom v primeru, če pridem čez teden dni nazaj na delo po končani bolniški – morala podpisati tudi odpoved na vsaj 3 tedne za nazaj?
Se vam zdi to kot moja dobra volja, ali lahko po prihodu nazaj na delovno mesto šele zahtevam, da podpišem najprej obvestilo in potem po 8.dneh še odpoved?
hec je v tem, da sedaj vidim, koliko pomenim za to podjetje po tolikih letih, in si mislim, zakaj bi pa zdaj jaz šla njim na roko? zakaj??
Ker me čaka Zavod, in s tem preceeej nižji prihodki, ki bodo naš proračun zelooo omajali, v bistvu sploh še ne vem, kako bomo preživeli, ker imamo velik kredit za hišo,… mi vsak dan, ko bom kasneje brezposelna, ogrooomno pomeni!
Kako bi ravnali vi v mojem primeru?
Po drugi strani pa se s takšnim obnašanjem ne bi rada spuščala na njihov nivo…
prosim za kakšen nasvet,
hvala
Obvestilo ni pomembno, tudi če ne podpišete prevzema, zato pa je bilo poslano z navadno pošto. Odpoved pogodbe se lahko vroči tudi med bolniško. Če pa se odpovedni rok izteče, ko je delavec v bolniškem staležu, se pa delovno razmerje podaljša za ves čas trajanja bolniške, vendar največ za 6 mesecev.
Jasno, da prevzem odpovedi pogodbe ne boste podpisovali za nazaj, pač pa z dnem, ko jo dejansko prejmete v roke.
Na zavodu boste prve tri mesece prejemali 80% nadomestila plače, kar je ok, pol bo pa treba drugo službo.
Je pa varianta, če vam da pediater potrdilo, da dojite otroka in ga čim prej predložite delodajalcu, ste zaščitena kategorija in vas ne morejo odpustiti.
Forum je zaprt za komentiranje.