Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vroče višnje

vroče višnje

Prosim, če mi lahko kdo pove recept za vroče višnje s sladoledom.

Hvala

JaZ JIH PRIPRAVIM SLEDEČE:

Zmrznjeme višnje stresem v teflonsko posodo, ko se začnejo topiti jih sladkam s sladkorjem v prahu in dodam eno do dve žlici pudinga, da se naredi gosta omakica. Pustim vreti nekaj minut in ponudim k sladoledu.
V Mercatorju ali Šparu kupim kornetne skodelice in postrežem sladoled in voče višnje v njih. So lepe in še dobre za pojesti.

Kaj daš kar pudink direktno iz vrečke al kuhan. kakšnega pa daš (okus)

Malenkost si prah-puding prej v mleku ali vodi, lahko tudi v tekocini od kompota, razmesaj (kot da kuhas puding), potem dodaj k visnjam. In vsekakor vanilijev puding.

Lp, mishika

tole mi bo pa jutri prav prišlo
hvala mishika

Jaz pa kupim višnjev kompot, ga zavrem in vanj vlijem gustin pomešan z malo vode, da se ne delajo grudice. Še vroče nadevam v skodelice, dodam kepico vanilijevega sladoleda in stepeno smetano. To je recept iz ene , žal že “pokojne” restavracije.

bom poskusila še ta recept, ker mi po receptu od mishike ni bilo všeč

za zraven sem naredila sladoled stracetela iz kulinarike, ta pa je enkraten

Hej! Brez pudinga in gustina.

V posodo dam sladkor, mešam, da enakomerno pozlati, dodam malo belega vina ( alternativa malo limoninega soka),malo naribane skorjice eko limone, malo kardamoma, nageljevo žbico,( brez malo naribane ingverjeve korenine jaz ne morem).
V to dam zamrznjene, že malo odtajane višnje s sokom, ki se nabere in počasi pokuham. Po potrebi malce zalijem, če višnje še niso prav zmehčane. Gostota? Kot komu prija. Še vroče polijem po sladoledu.

Lep pozdrav s sončne obale

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close