Vroča čokolada
Poskusila sem pri penilcih mleka, pa ste me spregledali:(((
A zna kdo narediti prima kremno vročo čokolado. V gostilni jo spenijo s penilcem za mleko, a je ta del aparata za kavo in ne vem kako doma improvizirat.
Moje dosedanje izkušnje: z metlicami ne gre, sploh nikakor z Jubilee vročo čokolado, od Ljubljanskih mlekarn je dobra a bolj podobna pudingu (preveč se čuti škrob s katerim je zgoščena), Dr. Oetker in podobne praškaste zadeve pa bi bilo potrebno speniti. Kako?
Hvala,
LP Barb
Hej,Barb! Rada bi ti pomagala,toda ne znam.Z vnukom zmehcava cokolado,prelijeva z vrocim mlekom,potem pa s penilcem narediva peno in prilijeva.
S temi kupljenimi se nisem delala.Imam Nesquik ali pa pravi Van Hooten
kakao,tudi to na isti nacin. Vse je brez dodatkov skroba.Ni pa to kremasta vroca ciokolada iz lokalov. Lep pozdrav Babi
Imam Morok-cacao, nabavila sem si ga v našem lokalu (oz. pri našem dobavitelju), mi je bolj všeč kot Jubilee. Dobi pa se samo kot pakiranje po 1 kg.
Čokolado pa enostavno kuham podobno kot puding, do gostote, ki mi je všeč (meni je všeč precej gosta in ne kot kakav), dobim prav tako kot v lokalu, le malo dlje traja.
Če pa se mi res ljubi, pa stopim mlečno čokolado, še malo posladkam in dolijem mleko.
Hej,Barb! Cokolado imamo radi cimbolj crno in grenko,ne mlecno,torej tisto,ki ima najvisji procent kakava.Gorenjkina je zelo dobra,seveda so tudi nekatere uvozene imenitne,recimo Lindt.Za razmerje ne bi tocno vedela,ker se pac ravnamo vsak po svoje.Vnuk ima zelo rad gosto.Ce dodas malo smetane,je se boljse. Moj moz si doda tudi malo m.orescka in popra,kot so delali to v Franciji s kakavom(se preden so poznali cokolado) v posebnih lokalih za moske.Zanimivo,da je to bila najprej moska pijaca z
zacimbami. Lep pozdrav Babi
Odkrito povedano, delam čisto po občutku.
Prvo dam malo mleka-par žlic ter čokolado (običajno mlečno, včasih tudi kako z drobljenimi lešniki, če ravno ni kake druge, velja tudi jedilna – nisem izbirčna, ne veljajo pa polnjene) razlomim ter topim v mleku.
Po okusu sladkam, nato pa še dolivam mleko, včasih malo več, včasih malo manj, odvisno, kako gosto želim. Z veliko mleka je skoraj kot kakav, z zelo malo pa jo lahko še vedno bolj jem kot pijem :-))
Morda sezona za vročo čokolado šele prihaja… saj, če se dobro spomnim, izdelujejo to res bolj sezonsko… ledeno kavo za vroče dni in vročo čokolado za hladne… Je pa tudi nam ta čokolada vedno šla v slast. Tudi v 0,2 dcl embalaži so jo imeli. Povprašajte v diskontu Ljubljanskih mlekarn, mi smo jo tam kupovali.
Lep pozdrav!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.