Vroča čokolada
Poizkusi takole:
2 dcl sladke smetane + 200 g čokolade v prahu
smetano segrej skoraj do vretja in vanjo stresi čokoloado v prahu ter mešaj toliko časa, da sobiš gladko gosto maso (ne sme zavreti). To je osnova za vročo čokolado. Ko jo boš otrokom pripravljala, segrej 2 dcl mleka in v vroče mleko zmešaj 2 (ali več – po okusu) žlički te osnove, premešaj in vroča čokolada je na red.
Poizkusi in povej mnenje.
Na kulinarika.net je dober recept pod Topla čokolada.Silvy je pisal/pisala:
>
> V bistvu gre za improvizacijo. Vzameš žlico gustina (ali čok
> pudinga) in žlico grenkega kakava, oboje raztopiš v hladnem
> mleku in vliješ v toplo oz. vrelo mleko. Če je pregosto,
> dodam še malo mleka. Na koncu sladkam.
Lara je še najbližje….
V kavarnah delajo vročo čokolado iz čokoladnega ali vanilijevega pudinga(belačokolada). Vendar je treba zadevo dobro prekugati!!! Veliko žlico pudinga na cca 2 dl mleka. Vse skupaj na paro segrevajo, da se res skuha, kar je za take majhne količine čisto ok. Doma, bi jaz zadevao res prevrela za tri minute…. Pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.