Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vroča čokolada

Vroča čokolada

Kako naredite dobro, gosto vročo čokolado?

Poizkusi takole:
2 dcl sladke smetane + 200 g čokolade v prahu
smetano segrej skoraj do vretja in vanjo stresi čokoloado v prahu ter mešaj toliko časa, da sobiš gladko gosto maso (ne sme zavreti). To je osnova za vročo čokolado. Ko jo boš otrokom pripravljala, segrej 2 dcl mleka in v vroče mleko zmešaj 2 (ali več – po okusu) žlički te osnove, premešaj in vroča čokolada je na red.

Poizkusi in povej mnenje.

Bom probala takoj ko pridem domov. Kako dolgo pa lahko osnovo hraniš? V hladilniku?

Najlepša hvala. Bom poročala zvečer kako je uspelo.

Lahko pa kupiš v trgovini že pripravleno vročo čokolado v tetrapaku. Meni je všeč. Samo pogreti jo je še potrebno.

Osnovo lahko shraniš do 1 tedna.

Osnovo lahko shraniš do 1 tedna.
Pozabila sem ti povedati, da dodaj sladkoe po okusu.

Torej…. sem si naredila po tvojem receptu in je okusno. Samo mene ful zanima, kak dobijo v lokalih tak gosto ker meni namreč ne uspe. Pa tud barva je bla po tvojem receptu bol bleda kot jo dobim postreženo. Jo ti tudi?

Če hočeš imeti malo bolj temno barvo, nadomesti pol čokolade v prahu z kakavom, pa bo temnejše. Lahko pa uporabiš drugo varianto in namesto čokolade v prahu uporabi kakav (tu pa boš potrebovala več sladkorja). Za bolj gosto, pa uporabljajo gustin, kakor vem.

Gosto vročo čokolado se pripravi s pomočjo Gustina, ali čokoladnega pudinga. Meni ta varianta s smetano ni preveč všeč, preveč maščobe in kalorij.

Silvy, zaupaj nam tvoj recept.

Jaz imam doma vrečke od Emonca. Streseš v vroče mleko in topla čokolada je narejena, gosta in okusna, Vrečke sem kupila v Emončevi trgovini

Pozdrav

Kje se nahaja Emončeva trgovina?
Ali je to navadna emonina trgovina?

V bistvu gre za improvizacijo. Vzameš žlico gustina (ali čok pudinga) in žlico grenkega kakava, oboje raztopiš v hladnem mleku in vliješ v toplo oz. vrelo mleko. Če je pregosto, dodam še malo mleka. Na koncu sladkam.

Na kulinarika.net je dober recept pod Topla čokolada.Silvy je pisal/pisala:
>
> V bistvu gre za improvizacijo. Vzameš žlico gustina (ali čok
> pudinga) in žlico grenkega kakava, oboje raztopiš v hladnem
> mleku in vliješ v toplo oz. vrelo mleko. Če je pregosto,
> dodam še malo mleka. Na koncu sladkam.

Za v koliko mleka je ta mešanica, Silvy?
Arja

Tam kjer sem jaz nekoc delala (lokal) smo imeli vroco cokolado iz tetrapaka, ki se je samo pogrela. Mislim da je od ljubljanskih mlek., ce se ne motim. Je pa bozansko dobro. Skoraj taka kot cokoladni puding.

skuhaj čokoladni puding, samo ne po navodilih na verčki, ampak daj bistveno več mleka – mal po občutku, da bo še ravno prav gostljato. za izboljšanje okusa dodal naribano čokolado.

Jaz sem delala po receptu od Silvy, pa mi je blo full dobro. Naredila sem pa z eno premembo…namesto cokoladnega pudinga, sem dala vanilijevega (ni bilo doma nic cokoladnega)…pa je prislo tudi dobro…ne tako cokoladno…ampak meni je bilo vsec:)

Lara je še najbližje….

V kavarnah delajo vročo čokolado iz čokoladnega ali vanilijevega pudinga(belačokolada). Vendar je treba zadevo dobro prekugati!!! Veliko žlico pudinga na cca 2 dl mleka. Vse skupaj na paro segrevajo, da se res skuha, kar je za take majhne količine čisto ok. Doma, bi jaz zadevao res prevrela za tri minute…. Pa dober tek!

Omenjate čokoladni puding, jaz sem pa skuhala čokoladni liker (tudi uporabila puding). Kako ga lahko čimdlje shranim, ali ga lahko npr. polovico zamrznem za en mesec, ga je ogromno? HVALA VSEM!!!

Darja*

KJE in KATERO vroco cokolado kupujes? Jaz sem vcasih dobila eno od LJ mlekarn, a je ne najdem vec nikjer!

Nyah

Smejte se!

http://catalog.aldi.com/core/main.php?&SITEID=851a6&PROJECTNR=10458&PHPSESSID=a6f3214d72f5d044b15dc9b66655e166

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close