Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika VROČA ČOKOLADA

VROČA ČOKOLADA

Ali ima kdo recept za vročo čokolado. Imam čokolado v prahu, pa me zanima kako se jo naredi.

Hvala za odgovore.

Jaz sem mulcu dajala kar čokolado v prahu v vroče mleko (no, prej malo razmešano v malo mleka, da se ne naredijo grudice) in sladkala. Pa ni bil zadovoljen – da ni takšna kot tista v restavraciji. Potem sem presedlala na navadni grenki kakao (no, polovico sem še vedno dala čokolade v prahu, ker se mi je zdelo preveč kakava). Menda je bilo bolje, vendar še vedno ne dobro. Potem sem v trgovini našla plastično steklenico v obliki medvedka, na kateri piše Za vročo čokolado. Kupila sem jo in ugotovila, da je zelo podobna kakavovemu prelivu (prav tako v rumeni plastenki), ki ga drugače uporabljamo za okrasitev sladoleda ali smetanastih zadev. Mulc je s tem zadovoljen in pravi, da je vroča čokolada takšna kot v restavraciji. Pa še enostavno je za pripraviti.
Ko sem še iskala “pravo” vročo čokolado, sem enkrat v slaščičarni vprašala, kako jo delajo, da jo otroci pri njih pijejo, doma pa ne. Rekli so, da dobijo pripravljeno čokoladno tekočino, ko jo samo vmešajo v mleko. To je to.
Sicer ne vem, če sem ti pomagala pri tem, kar iščeš.

Mimi ni ravno to, pa vseeno se mi je porodila misel. Kupila bom tistega rumenega medvedka in doma zmešala čokolado + kakav in zlila v medvedka (ko bo že enkrat prazen) potem pa bom videla reakcijo otrok – prej in sedaj.

Čokolado v prahu daj v lonček- 4 velike žlice dodaj čisto malo vode in zavri. Med tem mešaj, da dobiš gladko maso, tako mi je stara mama delala kakao .Nato doij mleko.Lahko daš več ali manj čokolade v prahu .

Upam ,da bo v redu

Lep pozdrav

This is very very bad! Cool!

Jaz na skodelico mleka računam zvrhano žličko gustina – koruznega škroba in nekaj pravega kakava in nekaj oslajenega. Skuham kot puding. Meni je tako dobro.

mm

žlico čoko pudinga in žlico kakava ter sladkor zmešaš na suho, raztopiš v žlici mleka in vkuhaš v vrelo mleko. Dobiš odlično vročo čokolado, ki jo lahko (za odrasle) izboljšaš že s kančkom ruma, čokoladnega ali mentolovega likerja ipd.

Če koga zanima kje se da kupit različne vroče čokolade z okusi v vrečkah …

Tukaj je ogromen izbor vročih čokolad: http://www.mojacokolada.si/6-vroca-cokolada.

Jaz sem kupila v Mercatorju vročo čokolado v vrečkah-Chocomar. Imajo 3 različne okuse in je gosta in enostavna za prirpavo. Mislim, da imajo isto v barih. Priporočam.

Drugače imajo tudi spletno stran z recepti http://www.chocomar.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close