Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vrnitev s službo po porodniški

vrnitev s službo po porodniški

Lep pozdrav.
Imam nekja problemov in se obračam na vas.
V službi sem zaposlena pri privati firmi že 11 leto.Zdaj se mi končuje 2.porodniška.Poteče mi 19.7.
V službi so mi pred dvema mesecoma obljubili da bom prišla na isto delovno mesto in delala sicer sama vse, ker ne bo dovolj dela za šefa in šefico in mene, bi onadva šla v penzijo.Rekli so mi edino da ne bi smela na bolniško, če bi delala sama.Dobro to sem sprejela, samo da bi imela službo in da bi bila blizu doma.
Sedaj sem bila pred enim tednom spet pri njih in so se začeli čudno obnašati ins prenevedati, da ne vejo kaj bojo z mano.Da šefic ain šef ne bosta šla v penzijo, da bojo mogoče zapri to poslovalnico in da se bom mogal vozit v drugo poslovalnico oddaljeno 50 km stran.In da ne vejo če bojo delali, ali ne, da ni dosti dela še zame…Nič mi nočejo prav povedati, tako kot je.Pravijo naj se grem kar sama zmenit v drugo poslovalnico k šefu in se me hočejo tako rešit.Kličem jih danes spet in zahtevam da mi jasno povejo brez vseh zadržkov, kaj nameravajo z mano, če so se že zmenili, ker meni prodoniška gre h koncu.In so se spet čudno obnašali , bili tiho in niča prav in jasno povedali.Vprašali so me edino če bi se jaz vozila tak dalče.Pa sem rekla, da če bo treba se bom, čeprav težko.
Jaz mislim, da so verjetno upali da bom sama dal odpoveda, pa nisem in zdaj ne vejo kaj bi.Vse se samo sprenevedajo.Potem sem jih vprašala če lahko koristim vsaj del dopusta po porodniški, pa jim ni prav.Kaj bi šele bilo če bi jim rekla da bi rada koristila uro dojenja, ker moj 10 mesečnik se še vedno čez dan ogromno doji in ga zaradi službe ne namerasvam prenehati dojiti, ker drugače nič ne pije tekočine.
Kaj mi svetujete?

natalija stančin

Zaenkrat vam ni treba storiti nič. Imate sklenjeno pogodbo za to določeno delovno mesto in nanj se boste po končani porodniški tudi vrnili. Če ima delodajalec kakšne drugačne načrte z vami oz. z vašo poslovalnico, bo to moral pač on urediti in ne vi. Možno bo, da se boste dogovorili za novo pogodbo in za novo delovno mesto. Ampak kot rečeno, do bo moral urediti delodajalec po vaši vrnitvi na delo.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close