Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vrnitev iz raja – Sharm El Sheikh

Vrnitev iz raja – Sharm El Sheikh

Lepo pozdravljeni!

Smo nazaj in zato, čisto na tleh:))) Tako fino smo se imeli, da nismo hoteli nazaj. Zadnji dan so se v recepciji razlegali krikci pomešani z jokom “ne dam sobice”, “ne grem domov”…kar na jok mi je šlo….naš pobalin ni hotel domov. Vso pot je čudovito prenesel. Takoj po prihodu je bil že nared za akcijo. Jedel je vse, spal in se neizmerno zabaval. Egipčani so nori, ampak dobesedno nori na otroke, tako da so ga non-stop zabavali in to od trrgovcev do hotelirjev, še celo cariniki in vojska na letališču si je vzela čas za dvig v naročje in širok nasmeh. Imeli smo 30 stopinj in nobenih prebavnih ali kakršnih koli drugih težav, pa smo v hotelu jedli vse od kraja, le na ulici smo nekoliko pazili. V glavnem pa se vedno držimo pravila, kjer jedo turisti in je gužva, tam je varno jesti. Če kdo potuje tja in ga kaj zanima, kar vprašajte.

Torej tu smo, celi in zdravi in predvsem spočiti.

Lp
A.

Dobrodošla:))))

Kar uživajte še malo v spominčkih!

Tanja

kolk star pa je vaš pobalin? mi razmišljamo o prvomajskem dopustu, pa imam v mislih sharm el sheikh ali kanarske. mulo pa bo takrat star dobrih 14 mesecev. kaj predlagaš? a ste se kaj posebej cepili za to?

m.

me veseli, da ste uživali. zdaj pa hitro slike razvit… pa lep dan, metka

Pozdravljena Analina!

Mene pa samo zanima kako je kaj z kopanjem v morju? Jaz se odpravljam naslednji vikend ampak je napovedano zelo zelo hladno od -2 do 10 stopin:(((((((Sm tako slabe volje da je joj. Lepo da ste se meli fajn in da ste se greli na sončku, kot kaže bom jaz v buni okrog letala joj groza groza.

pa lep pozdravček

Naš je bil star 22 mes…..ne potrebuješ cepljenja…..ej Sharm je ful civiliziran…priporočam pa ti Noria Resort…..super sobe, super hrana, prijazno osebje in bližina trgovinc in lokalčkov…kar pomeni, da otročka daš zvečer v voziček in zaspi in ti greš lahko v miru na kavico in malo po trgovinicah itd…

slike so že razvite in jih kr gledam in gledam….

ej ne verjemi tem stopinjam k ne vem po katerem ključu jih računajo….midva sva bila ful slabe volje ker je bilo napovedanih 18 stopinj, ko pa smo prišli tja jih je bilo prve dni 27, ko smo odhajali pa 31 stopinj…v morju se je za kopati nekje do 15 do 16 ure, potem pa kar zahladi…..zvečer je tam nekje 15 do 18 stopinj, tako da topla dekica za pobalina ali pobalinko je zaželjena, tebi pa kak pulover ne škodi….

kar pogumno…..v raj:))))

V kateri hotel pa greste?

Analina mi gremo pa v ta hotel MOVENPICK JOLLIE VILLE GOLF & RESORT
je mogoče kje blizu tvojega? Drgač pa res upam da se bomo imeli fino in, da bo naša mala pikica uživala stara pa je 16 mesecev upam, da ne bo kakih komplikacij. Kaj pa si vzela s seboj za otročka? A kaj zelo piha?

Mene pa zanima, a s katero agencijo ste šli in koliko vas je približno prišlo? Joj, kar zdele bi šla takoj, tako mamljivo se sliši.

Lep pozdrav.

hm mi smo menjali hotel, ker je bil blizu vašega….problem je v tem, da gre a zelo razkošne hotele, ki ti nudijo vse…morje, plažo in udobje…a nič utripa mesta….gre za to, da so v centru mesta trgovinice in dogajanje… egipčanske družine imajo navado iti zvečer na promenado in to v Namaa bay….saj ni problema, greš z taxijem…a zoprno je voziček v taksi pa tamavčka notr…pa če zaspi spet v taksi itd….mislim bolj si v dogajanju, če vzameš hotel na Namma bayu….aja…hotel v isti verigi moven pick je tudi na Namaa bayu le da ga naše agencije ne ponujajo….saj po mojem se boste imeli noro…..boste pa pač vzeli taksi….čim manj kompliciranja…aja kapco pa le…včasih zna kar malo pihati…..

Tudi mi gremo (upam, čakam še na listek z dopustom) 29.2. v Noria resort. Me kar dviguje na stolu, ko berem tale tvoj mail…
Super, hvala hvala za tale tvoj mail!!!
TJasa

šli smo z Globtourjem in smo leteli s Trsta…imeli smo tudi organiziran transver LJ-Trst…

obstaja en trik…ej zdele me bodo linčale agencije hehe…mi trika sicer nismo uporabili (so ga pa naši prijatelji in se jim je izplačalo), ker smo želeli vedeti v naprej v katerem hotelu bomo…a trikec se izplača, ko malo bolje premisliš, kljub otroku…..glej globtur ponuja fortuno za okoli 70 tisočakov za en teden….kar pomeni, da oni izberejo hotel in ti le-tega izveš šele v Egiptu…a v čemu je trik…oni ponujajo hotele s petimi zvezdicami in le dva s štirimi, kar pomeni, da v najslabšem primeru pristaneš v hotelu s štirimi zvezdicami in to v Egiptu pomeni razkošno…..za 70 tisočakov!!!!!!…lahko pa se ti zgodi, da si za isti denar v hotelu s petimi zvezdicami….

Tjaša kok ti zavidam hehehe…..ej pozdravi vse v našem imenu…res so bili super….. aja pa mirno prosi v kuhinji za karkoli za otroka…meni so greli argo juhice in mleko in posebej kuhali jajčka kadar sem hotela…res….če imate pa voziček, pa prosi za sobo s čim lažjim dostopom…ti bodo z veseljem ustregli…hej super se boste imeli!!!!! aja pa za mamice imajo aerobiko in vodno gimnastiko na plaži ….

PS: S seboj vzemi argo juhice, ker v primeru (res za vsak slučaj) driske odlično nadomeščajo soli in tekočino.

Pa le pogumno pojdita na izlet z ladjo in potapljanjem….naš fantalin je bil cel dan na ladji (je velika in otroku omogoča gibanje in posadka je bila čisto navdušena nad njim) z možem sva se pa izmenično potapljala, ker korale in ribice so res fenomenalne….

meni se zdi v Egiptu razlika med**** in ***** ogromna. Oboje sem že večkrat preizkusila, tako da verejmite, z otrokm morda najbolje v 5*. Za 1 teden s poletom na osebo sem odštela 135.000 sit. Ta cena se mi zdi sprejemljiva.

Res saši, ne vem no….jaz sem probala obe štiri in pet…..tako da ti lahko povem, da je ni prav velike kar se tiče sob in postrežbe……aja v pet imaš še savno, jakuzzi in fitnes, ki jih ful uporabljaš hehe……..v obeh je naš fantalin jedel vse še celo salamo in mu ni bilo nič….sicer je pa to stvar okusa…za ta denar jaz potujem z dvema osebama in se imam super…

a ti si dala 70.ooo z poletom vred? Se bom požrla!

noup ne jaz…kolegi ki so potovali z nami…mi smo dali čez sto jurjov za enega okoli 112 tisoč in smo bili tokrat v 4 zvezicah …tisti pa ki so vzeli fortuna paket in niso vedeli kam jih bodo dali…so dali 70 tisočakov (s poletom vred) in so bili v istem hotelu kot mi…..torej za 40 tisoč manj za isto stvar…hehe…ja obe se lahko požreva….

Analina še nekaj bi te vprašala! A ste vi imeli posebej posteljico za vašega fantiča? Naša mala je namreč stara leto in pol in je zanjo še brezplačno…
Pa me zanima če imajo v hotelu otroške posteljice? Sicer se bomo pa malo pocrkljali!
S katerim dive centrom ste pa šli na ladjo? Saj je to tudi eden od razlogov za naš obisk Sharma!?
Hvala, Analina, se kaj javim da poročam! Lep dan TJasa

Ali lahko poveš koliko si dala v agenciji za aranžma – z vsemi dodatki vred?
Polpenzion ali samo zajtrk ?

Kakšne pa so cene izletov?

Rada bi približno preračunala koliko bi prišlo za 2 osebi konec meseca.

Majči pojdi na njihovo stran (globtour) in si izberi hotel in preračunaj…boš dobila najbolj natančno…v vsemi doplačili me je pa prišlo okoli …hja toliko kot je napisala Saši okoli 140 jurčkov…+ takse in viza….

šli smo z globtorjom in dali za tri potope, vožnjo z ladjo in kosilom 40 USD po osebi…gre tudi ceneje za okoli 25 USD, če greš z lokalnimi agencijami…a mi z otrokom raje nismo tvegali….

Glede posteljice je pa tako….prijavljene ste tri osebe …tudi naš je imel še brezplačno…..in smo imeli ogromno dodatno ležišče, ki se je držalo moje postelje, tako da je ponoči lahko prilezel k meni hehe…

aja še to….otrok ima svojo vizo in ob vstopu in izstopu moraš izpolniti obrazce in egipčani ti bodo konstantno dajali dva obrazca, ker mislijo, da je otrok vpisan v tvojem potnem listu, a ker ima svoj potni list mora imeti svoj obrazec….čukasto te bodo gledali, a bodo vseeno dali hehe….aja pa ob vstopu v Egipt mora biti potni list veljaven vsaj 6 mesecev….

Sem pogledala na hitro, je kar drago. Fortuna je pa 89900 + 15-20000 doplačila – se pravi tam okoli 110.000 na glavo – samo nočitev z zajtrkom.
Koliko ste potem plačevali še za vso hrano v hotelu?

me kar razganja! samo naš ima šele 6 mesecev, mogoče drugo leto…komaj čakam, da se odpravimo kam! kakšne pa so cene dol, koliko ste zapravili, približno?

lp

o.k to bom še preživela. V glavnem jaz sem tokrat (grem pojutrišnjem) dala 560 Eurotov, letim iz Avstrije. Ko pridem nazaj poročam kako je bilo:-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close