vreme bo : toplo in nič snega !
Kar najbolj skrbi ni vreme , temveč skrivanje vremenskih informacij našega arpo , afencije za okolje kjer so tudi vremenarji. Spletnim portalom sicer dajejo informacije za več dni naprej , na njihovi strani pa za danes in jutri / besedno in slikovno /
Kar najbolj moti so netočne informacije v okvirčkih na portalih saj recimo za jutri navajajo največ 1/ brez primorske / , v napovedi pa 3 !
Da je tukaj v ozadju komercialna številka arpo je jasno , saj tudi če kličeš po telefonu je odgovor komercialna številka.
Kako imajo to urejeno v avstriji si poglejte na naslovu :
http://ris.gemserver.at/gemeinde/arnoldstein
in že v okvirčki / do četrtka /
boste ugotovili da bodo temperature v sredo in četrtek zelo visoke , v petek pa še višje.
7 in 10 napoved ki ni od arpo sicer napoveduje polovične tempreature kot na avstrijskem koroškem ,
a dragi moji snega ne bo!
Smučke lahko pospravite v kot če ne bsote šli na kanin , krvavec ali golte , povsod drugje je umeten sneg in ledena drsalnica za pregrešno drage karte.
zelena zima – izkoristite jo za pohodništvo , ne kličite arpo ker vam bodo svetovali samo komercialno šetvilko , drugače so njihove napovedi točne , še bolj točno pa je da bo katastrofa za slovenske žičničarje. Zelena zima !
Občina arnolštain izdaja tudi občinsko glasilo , kljub najboljši volji jim reportaže o prečenju tradicionalne srednjeveške poti rateče tromeja podklošter ne bo poslal ker se bojim d ajih moja slovenščina ne bo preveč razvselila , reportaže pa ne bo nihče prevajal v nemščino jer podklošter ni več dvojezično obnmočje. ja dragi moji 3 kilometre od radnje vasi , čave in ričarje vasi kjer skoraj vsi govore slovensko je v podkloštru slovence zelo težko najti.
VABILO LORDA WALSA :
IŠČEM KANDIDATE ZA PONOVNO PREČENJE :
RATEČE TROMEJA PODKLOŠTER
ČE JE MENI USPELO V 4 URAH BREZ POČITKOV BO TUDI VAM V 8
če se prav spomnim sem 5 novembra 1005 štartam ob 10 z 20 evri , bil na vrhu tromeje ob 11.40 približno ob 12.15 štartal v podkloštek in bil v podkloštru malo čez 2 uro. na tabli9 je pisalo 2 pa pol a kdo gleda table , potem sem kupil mandarine in mineralno vodo , in imel še kako uro časa do vlaka ob 3 in pol. o nekajdnevnem muskelfibru raje ne bi , a iziv je tukaj in vabljeni k sodelovanju !
je pa 1500 metrov višinske razlike , a kaj bo to saj ko sem pred leti hidl na zimske pohode me niti 2 jurja na stol in toliko nazaj ni preveč zmatralo.
zato pišite :
tko imam občutek že veliko časa da če prehodim 20 km dnevno / ne vsak dan / da se sprehajam in
da nisem ne vem kaj hodil. prehodil sem že 40 km v enem dnevu brez posledic ,
zato iziv je tukaj !
Forum je zaprt za komentiranje.