Vrazov trg covid odd.pomoč prosim
Na obisku bila pri mami.Šla bi na wc, ne sme, mora bit v postelji cel dan s plenico.Pokrita s tanko odejco. Okno odprto…Sestre na kupu, nikogar nisem videla po oddelku. Ali lahko kaj storim? Mama je že nekaj dni neg. ,a so jo iz ukc poslali na Vrazov trg.Stara 80+, drugače samostojna povsem, doma vse delala. Če bo še na tem oddelku, bo postala nepokretna, prosim zelo hvaležna bom za vaše mnenje.HELP!!!
Kolikor vem, so na Vrazovem pacienti na okrevanju, taki, ki so bili hudo bolni in niso se za domov ali fizioterapijo ali toplice, tam naj bi prisli vsaj toliko k moci, da lahko vstanejo sami in so sposobni za v Soco, toplice ali pa domov.
Meni po eni lahki operaciji tudi niso pustili na stranisce, pa je bila operacija res cist izi, se isti dan sem sla domov.
Gre za varnost, da pacient ne pade.
avtorica – jaz bi svojca lepo odpeljala na wc, ko si tam…
ti @fjj jaz ne dobim občutka da je komu kaj dosti hudo mar – znanca izgubili v bolnici informacije o njegovem zdravstvenem stanju svojcem so bile ima bakterijo – katero pa ne vemo in jih ni kaj dosti brigalo tudi ne, da bi ugotovili za kakšno okužbo gre in da bi dobil pravi čas ab… umrl ni zaradi covida – ampak zaradi bakterijskih okužb, ki so se mu zgodile v bolnici. To kar se je v bolnicah zgodilo s tem covidom je grozljivo – na splošno za paciente vse veliko bolj nonšalantno skrbijo… svetle redke izjeme tudi so in te so izvzete, a kaj ko so žal redke…
Fjjj, 20.05.2021 ob 10:10
Kje pa so dovoljeni obiski? Še paket pri varnostniku pustiš za svojce.
Mal grdo se mi zdi, da se takole piše o požrtvovalnih sestrah in bratih, katere trenutno sama spremljam in ni da ni, za vsako stvar pomagajo takoj in brez besed. Pa ce je treba, vsakih deset minut s tabo do wcja.
Strinjam se.
Pred par dnevi sem bil tam, pa ni bilo nobenih obiskov. Kje točno imaš torej svojo mamo in kako si prišla do nje?
Mama je kao negov.enota,dogovor za obisk je bil z zdravnico.Ko pridem, vidim, da je to covid odd. Mama je bila že 12.5.neg.na covid. Oblekli so ne zaščitno obleko, oćala, rokavice….tud sama nisem vedla, da je še na covid oddelku. Na wc ne sme, ker je wc čez hodnik. Iz sobe pa ne smejo, pri sobi pa ni wc.Tako, da vam povem, tista gospa, ki je pred časom pisala o Vrazovem trgu,kjer so ji
očeta uničli, vse je res.
Ne vem kaj narediti, ne moreš se kregati, saj lahko takoj dobi kakšno čudno inj….. Popolnoma sem brez moči, mamo mi bodo čisto nepokretno naredili.
Dragi moji, pustijo jih shirati tam. Isto se je zgodilo s sorodnico.
Zato res, glede na to, da kovida nima več, če je drugače pokretna, čim prej jo vzemite ven od tam, imejte jo doma par dni, pa magari če nekaj dni plačate pomoč, če ste v službi. Ker točno to se bo v nasprotnem primeru zgodilo- ne bo več vstala. Za katerega boga jo imajo v covid oddelku, če je že več kot teden negativna???
avtorica – jaz ti popolnoma verjamem.
če bi bila to moja mama – če veš,da je negativna in pri moči, zdravju, podpiši in jo na lastno odgovornost vzemi domov. tako bi jaz naredila v primeru,da bi vedela,da je dobrega počutja in negativna… oni tam se ne ukvarjajo z njimi in sploh za starejše je takšno nepotrebno hiranje in zaležanost lahko usodnega pomena za zdravstveno stanje.
@ja seveda morebiti za to,da nabijajo statistiko covid bolnikov v bolnicah… jaz se ne bi popolnoma nič čudila, če bi bilo res tako…
res je grozno@
Ne zastopim, zakaj kdo ne bi verjel. Pa saj je v novembru tisti zdravnik sam povedal, da ljudje čakajo na obravnavo na hodnikih in če prej ne umrejo, dobijo obravnavo. Ogromno jih je pomrlo, medtem ko so čakali na hodniku, svojcev itak ni bilo zraven, bog vedi, kaj se je dogajalo. Sorodnica, drugače zelo pokretna, brez bergel in vsega, je morala na nek poseg v bolnico, rutinska operacija, drugi dan je že hodila okoli in čakala, da jo odpustijo, se pogovarjala s svojci po telefonu. Tretji dan so ji naredili test covid (so ji ga tudi ob vstopu, je bil negativen takrat), je bila pozitivna, brez simptomov, nalezla se je očitno v bolnici. Takoj so jo premestili na kovid oddelek, tam pa kot pravite, ni smela hoditi, ograjico gor, nabili so ji plenico. Ves čas ni imela niti enega simptoma, a premikat se ni smela. Sestrična je ni smela obiskati, odvzeli so ji telefon, tako da niti klicat ni smela, ko jo je čez 14 dni prišla iskat za domov, je naletela na nepokretno mamo. So se trudili, da bi jo spet spravili na noge doma, pa je tako opešala, da ni bilo možno. Je morala v dom, prej pa je normalno sama zase skrbela v svojem stanovanju. Nikoli ne bomo vedeli, kaj vse se je dogajalo, koliko ljudi je zaradi njihovega odnosa umrlo, shiralo…. In očitno se še vedno nadaljuje.
Že prej pred Covidom so se tam dogajale stvari , ki jih opisuje avtorica . Ker kje starejši znanec po operaciji dobro okreval v bolnišnici so ga potem premestili na Vrazov trg v Lj. Po cca. 10 dneh je tam umrl, dobil pljučnico …… tudi odprta okna (ne 5 minut)pozimi, prepih,ležanje , itd.
Če lahko mamo vzemi ven od tam ali napiši pritožbo na UKC Lj….. Srečno
Forum je zaprt za komentiranje.