Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vraščen noht izkušnje

Vraščen noht izkušnje

Orok ima že drugič probleme z vraščenim nohtom na palcu noge. Antibiotik in antibiotično mazilo.

Ima kdo izkušnje s posegom, da se to odpravi? Se je komu kljub posegu ponovilo? Koliko časa je okrevanje, nezmožnost iti v šolo?

Od lke ideja za antib mazilo in antibiotik?

Odgovor na objavo uporabnika
Jaztudi, 18.11.2021 ob 08:51

Od lke ideja za antib mazilo in antibiotik?

Od zdravnice. Zaradi vnetja.

Splošni kirurg v lokalni anasteziji odreže krajček nohta s korenino, potem problemov ni več.

Dolčegusto, 18.11.2021 ob 09:34

Splošni kirurg v lokalni anasteziji odreže krajček nohta s korenino, potem problemov ni več.

Kot otrok sem imela vraščen noht in so mi tako naredili, nikdar več se mi ni ponovilo. Še najbolje je bilo, da mi niso potegnili dol cel noht, ampak samo ob strani.

Poznam pa sto ljudi, ki se jim noht kar naprej vrašča, zakaj jim tako ne odrežejo, nimam pojma.

Hvala obema. Sta me pomirili.

Ve katera kako dolgo traja okrevanje? Od dneva posega do dneva, ko lahko gre nazaj v šolo?

Glede na to da se ukvarjam z med pedikuro, se mi zdi precej divje dajati otroku atb zaradi vrascenega nohta, pidobna zgodba z atb mazilom. Noht je treba odstraniti v delu kjer se vraaca in problem resen. Skrb in disciplina v nadaljevanju in predvsem se je treba posvetiti temu, da se najde vzrok vrascanja. V kolikor vse to ne obrodi sadov pa kirurgija, ki pa tudi ni vedno zgpdba o uapehu

Poseg se ne more opravit dokler je vneto in gnoj izteka. Najprej je treba pozdravit vnetje. Žal.

noht846, 18.11.2021 ob 08:27

Orok ima že drugič probleme z vraščenim nohtom na palcu noge. Antibiotik in antibiotično mazilo.

Ima kdo izkušnje s posegom, da se to odpravi? Se je komu kljub posegu ponovilo? Koliko časa je okrevanje, nezmožnost iti v šolo?

POjdi h kozmetičarki in naj uredi, kakšno mazilo, tablete? Pa naj se pravilno nauči strižt nohte.

Meni je rešila oba nohta na palcu. Ker tudi če greš na operacijo

Operacija ne reši ničesar, samo še slabše je.

Mojemu mulcu se to kar naprej ponavlja. 2 x so mu kirurško potegnili noht dol oz. ga odrezali. Prvi teden je bilo treba hodit na prevezovanje na 2 dni. Nato še nekaj časa težave z obvezovanjem in hojo, da se je vse zacelilo. Skratka zoprno.

Nato sem izvedela za medicinsko pedikuro. Vrhunsko! Sicer je res, da sem ga peljala na 3 – 4 seanse, ampak nobenih bolečin, nobenega prevezovanja, hodil brez problema.

Če se mu bo še kdaj ponovilo, bo šel na pedikuro. Ampak tudi, ko je bil pod “zdravniškim nadzorom” nikoli ni dobil antibiotikov.

Ko so mi tretjič rezali noht, mi je kirurg povedal najboljši nasvet ever. Po tuširanju stopala osušit s fenom, nato pa za nohte nastrgat suho trdo milo, saj je izjemno dober antiseptik. Noht naj raste čez obnohtni kanal in naj bo rezan ravno. Ko je noht take dolžine, najlažje nastrgaš milo kar s potegi ob noht, da se okruški zarijejo pod njega. Že trideset let s tem načinom preprečim zagnojbo, čim začutim prvi znak. Milo uporabljam suho nastrgano tudi za vse druge vrste površinskih ran, pomaga tudi, ko ogrebe muca s kremplji, da se ne ognoji.

8x so mi rezali, takrat še vlekli dol noht, okrevanje grozljivo boli, čevlja ne moreš še lep čas obut.

Dokončno mi je stvar rešila pedikerka, ni se več ponovilo.

Otroku kupi boljšo obutev in malo preveri psihične razloge, zakaj se noht vrašča(Luise L.Hay- Življenje je tvoje)- pri meni je držalo. Delaj na tem.

Pri otroku je videti tako kot tukaj na sredinski sliki, le da je bolj oteoečeno.

https://www.smrekovo-mazilo.net/uporaba/uporaba/vrascen-noht

Torej mi bolj priporočate pedikerko? Pa to težava trajno reši?

Po vašem pisanju sodeč vsakemu odgovarja kaj drugega. Težko bom v prvo zadela pravo.

v vsakem primeru se bo treba po operaciji naučit pravilno obrezovat nohte.

To že dela. Po tem ko je prvič prišlo do te težave. Zdi se kot da se nekje na sredini vrašča not potem pa raste normalno ravno gor.

Ima kdo izkušnje s sponkami?

Ja, mojemu sinu zdravimo noht s sponkami in je že skoraj ok. So pa te storitve drage, ker je potrebno vsak mesec hodit tja.

Pedikerka odreže del, ki je nad korenino. Ko noht spet dovolj zraste iz korenine, se spet ukrivi in ponovi. (Na nogah rastejo počasneje, mesece). Če ti kirurg odreže dol obrobni konec korenine, pa potem ta noht tam več ne raste, ker ni zasnove in bo imel sin mir konca življenja.

Tako sem jaz razumela na predavanjih, ne vlečejo pa celega nohta dol, lol.  Ima pa fant s tem težave in pač vedno znova zapravlja za pedikerko, nad sponko je obupal. Boli pa v obeh primerih.

Jaz sem imela 2x operacijo vraščenega nohta, obakrat so mi rezali samo stranski del ob nohtu. Najbolj zoprno je, ker moraš imet po operaciji cca. dan, dva nogo ves čas gor, ker ti drugače kri lije čez prevezo. Pa kar fino boli in kljuva, ko popusti lokalna anestezija. Par dni sem bila doma, ker si slabo mobilen in ničesar ne moreš obut, ker so vsi čevlji preozki pa na preveze je treba hodit. V drugo mi je kirurg rekel, da če se bo zadeva še ponovila, bo moral cel noht dol. Žal sem sčasoma ugotovila, da mi je noht odrezal tako, da mi ob nohtu zdaj raste še ena špička (očitno je ostal del zasnove), ki mi občasno povzroči, da se mi ob strani prst spet nakuha, ampak sem se zverzirala in ko začutim, da bo spet sitnost s to špičko, s škarjicami uspem zbezat ven in odstriči ta del nohta stran. Ker niti slučajno ne bi šla več na operacijo.
Zato ti jaz predlagam, da preizkusiš katero od drugih opcij, ki so ti jih predlagali in naj bo operacija zadnja možnost.

Mamička, 18.11.2021 ob 16:44

Ja, mojemu sinu zdravimo noht s sponkami in je že skoraj ok. So pa te storitve drage, ker je potrebno vsak mesec hodit tja.

Mi lahko zaupaš koliko to nanese mesečno?

iz izkušenj, 18.11.2021 ob 17:43

Jaz sem imela 2x operacijo vraščenega nohta, obakrat so mi rezali samo stranski del ob nohtu. Najbolj zoprno je, ker moraš imet po operaciji cca. dan, dva nogo ves čas gor, ker ti drugače kri lije čez prevezo. Pa kar fino boli in kljuva, ko popusti lokalna anestezija. Par dni sem bila doma, ker si slabo mobilen in ničesar ne moreš obut, ker so vsi čevlji preozki pa na preveze je treba hodit. V drugo mi je kirurg rekel, da če se bo zadeva še ponovila, bo moral cel noht dol. Žal sem sčasoma ugotovila, da mi je noht odrezal tako, da mi ob nohtu zdaj raste še ena špička (očitno je ostal del zasnove), ki mi občasno povzroči, da se mi ob strani prst spet nakuha, ampak sem se zverzirala in ko začutim, da bo spet sitnost s to špičko, s škarjicami uspem zbezat ven in odstriči ta del nohta stran. Ker niti slučajno ne bi šla več na operacijo.
Zato ti jaz predlagam, da preizkusiš katero od drugih opcij, ki so ti jih predlagali in naj bo operacija zadnja možnost.

Hvala ti. Želim ti čim manj težav.

Dolčegusto, 18.11.2021 ob 17:17

Pedikerka odreže del, ki je nad korenino. Ko noht spet dovolj zraste iz korenine, se spet ukrivi in ponovi. (Na nogah rastejo počasneje, mesece). Če ti kirurg odreže dol obrobni konec korenine, pa potem ta noht tam več ne raste, ker ni zasnove in bo imel sin mir konca življenja.

Tako sem jaz razumela na predavanjih, ne vlečejo pa celega nohta dol, lol.  Ima pa fant s tem težave in pač vedno znova zapravlja za pedikerko, nad sponko je obupal. Boli pa v obeh primerih.

Žal veliko berem in slišim o tem, da kirurški poseg ne odstrani težave dolgotrajno. Pa naj gre za del nohta ali celoten noht. 🙁

Kirurški poseg v celoti odpravi nastali problem z vraščenim nohtom, samo k pravemu kirurgu je potrebno it. Iz lastnih izkušenj govorim, da teh “pravih” kirurgov v UKC ni, ker tam odrežejo samo del vraščenega nohta, oz celega zvlečejo dol, če je to potrebno, ne izrežejo pa tudi nohtne korenine. Zato se problem pojavi znova in znova, ker tisti del nohta zraste nazaj, ponavadi še slabše oblike kot prvotni.

Z otrokom pojdite k zdravniku, naj mu napiše napotnico, v Slovenj Gradcu je en kirurg, pri katerem ta poseg delajo na napotnico. Del vraščenega nohta odstranijo s KORENINO VRED, potem pa rano zašijejo. Tako ta del nohta NIKOLI več ne zraste nazaj.

Druga opcija pa je, da to opravite samoplačniško. V Ljubljani je ena gospa, ki to dela. Pri njej je najprej pregled cca 50, 60€, potem pa, če se odločite za operacije je cena enega nohta 180€, če operirate oba hkrati pa 250€. Cena pregleda je potem všteta v ceno. Gospa dela po istem principu, da odstrani noht s korenino vred. Sem bila pri njej, operirala oba nohta, od takrat nimam vec problemov, prej pa sem bila na mesec in pol pri pedikerki, kamor sem hodila na sponke.

Ta gospa pa dela v centru Iatros na Parmovi v Ljubljani, če koga zanima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close