vračilo štipendije – pritožba na molk
Pozdravljeni!
Od drugega letnika faksa sem prejemala državno štipendijo. Ker se je spremenilo zaposlitveno stanje mojega moža med trajanjem mojega absolventskega staža, sem to spremembo javila pristojnemu CSDju. Gre za samozaposlitev.
Ker je vmes prišel v veljavo nov zakon, je CSD o zadevi ponovno odločal, kot če bi s spremebno vložila novo vlogo in mi štipendijo zavrnil, čeprav sem izpolnjevala pogoje zanjo. V obrazložitvi v vsakem členu je prišlo do napake (bodisi v letniku vpisa, ponovnem prejemanju štipendije za isti letnik in podobno). Seveda, štipendijo sem vrnila in oddala pritožbo na novo odločbo.
Počasi bo eno koledarsko leto okoli, odgovora na mojo protožbo od nikoder. Na CSDju pravijo, da so pritožbo predali ministrstvu, tam pa ne vedo povedati, do kdaj naj bi odgovarjali na pritožbe, saj imajo veliko zaostankov. Njihova pravna služba mi je rekla, naj napišem pritožbo na molk.
Kako naj izgleda? Kaj naj vsebuje? Na koga jo naslovim? V kolikšem času naj bi prejela odgovor nanjo in na siceršnjo pritožbo.
Zahvaljujem se vam za odgovor in lepo pozdravljam!
Spoštovani!
Molk organa se šteje kot fikcija negativne odločitve. Glede na dejstvo, da od take pritožbe tečejo tudi vsi ostali roki, ki so pomembni za dokončno rešitev vaše zadeve, vam svetujem, da si poiščete odvetnika po vaši izbiri, ki bo za vas izpeljal predmetni upravni postopek.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.