Vračilo čevljev – je možno?
Zanima me, če je kdo že imel tak primer. Pred dnevi sem si kupila pohodne čevlje. Drage ko žafran, 250 eur.
In kaj se zgodi? Pečejo me podplati. Prvič v življenju je prišlo do tega, nikoli prej. Kaj sploh lahko naredim? Klicala sem v trgovino ampak so rekli, da so nošeni in da ne morem nič. Je to res? Ali sploh lahko kaj naredim? Škatlo sem vrgla v smeti… za zjokat, res. Varčujem pol leta, potem pa takole….
pekoči podplati, 07.11.2023 ob 12:22
Zanima me, če je kdo že imel tak primer. Pred dnevi sem si kupila pohodne čevlje. Drage ko žafran, 250 eur.
In kaj se zgodi? Pečejo me podplati. Prvič v življenju je prišlo do tega, nikoli prej. Kaj sploh lahko naredim? Klicala sem v trgovino ampak so rekli, da so nošeni in da ne morem nič. Je to res? Ali sploh lahko kaj naredim? Škatlo sem vrgla v smeti… za zjokat, res. Varčujem pol leta, potem pa takole….
Včasih so ceneni čevlji oz. superge obdelani s preveč kemikalij, ki dražijo stopala. Vem, ker sem delala v trgovini ki je vsake toliko časa dajala iz prometa cele serije superg. Ampak to so bile tiste poceni superge za nekaj deset eurov.
Obuj čevlje in si nato poslikaj podplate. Če je res razlog kemikalija, se bo na koži podplatov pokazala rdečina, pa tudi med prsti. Slike so dokaz. Potem nesi nazaj in reklamiraj. Zahtevaj sodnega izvedenca.
Če pa gre samo občutek da te noge pečejo pa žal ne boš dosegla nič.
Anonimno749, 07.11.2023 ob 15:06
če imaš račun in škatlo in so nepoškodovani ti jih v 8 dneh MORAJO vzeti nazaj. zakonsko. seveda vsaka prodajalka reče, da ne, a to je tvoja PRAVICA. zahtevaj šefico, drugače se obrni na zavod potrošnikov slovenije.
daj citiraj tvoj famozen zakon, najdi ga v uradnem listu, če ga moreš.
ga ne boš našla, ker takega zakona ni.
Potrošnik ima pravico vračila brez razloga (ampak ne sme biti rabljeno) samo v primeru, če stvari niso bile kupljene v fizični trgovini. Npr. po internetu, prek kataloga ipd.
Sicer imaš pravico vračila v primeru utemeljenega razloga (stvarne napake). Pomeni, da artikel ni imel deklariranih lastnosti.
Če ste izdelek reklamirali v prvih šestih mesecih od prevzema, je prodajalec tisti, ki mora dokazovati, da je vaša reklamacija neupravičena, torej da izdelek nima napake. Če pa ste reklamacijo vložili po preteku šestih mesecev od prevzema izdelka, morate obstoj napake dokazovati vi.
Stara forumašica, 07.11.2023 ob 16:43
Prilepi mi zakon, kjer to piše!
Namenjeno
Anonimno749
07.11.2023 ob 15:06
če imaš račun in škatlo in so nepoškodovani ti jih v 8 dneh MORAJO vzeti nazaj. zakonsko. seveda vsaka prodajalka reče, da ne, a to je tvoja PRAVICA. zahtevaj šefico, drugače se obrni na zavod potrošnikov slovenije.
Stara forumašica, 07.11.2023 ob 16:46
Namenjeno
Anonimno749
07.11.2023 ob 15:06
Bi ti kupila nosene cevlje v trgovini?
Jaz sem se prav zaradi visoke cene dogovorila, da kupim čevlje z možnostjo, da jih v petih dnevih vrnem, če mi ne odgovarjajo, nosim pa jih lahko le po stanovanju. Tako sem naredila, jih čez dan večkrat obula in poskušala hoditi. Po petih dnevih so mi jih vzeli nazaj, vrnili denar. Sem pa res naredila le nekaj korakov po stanovanju, sem pač rabila več časa, da sem ugotovila, kako se mi noga obnaša.
Predlagam ti, da zamenjaš vložke v čevlju. Poskusi, jaz to naredim skoraj pri vseh čevljih. Pač, eni imamo “taka” stopala.
Nošene čevlje ne moreš reklamirati ker tebi ne ustrezajo. V 8 dneh bi jih lahko vrnila kot nepoškodovane v original embalaži z računom. Ne smeš z njimi ven, samo po stanovanju lahko greš da jih spribas. Oni potem to vzamejo nazaj, dajo dobropis in prodajo naprej drugemu. Denar ne vračajo
Prodaj jih , naredila boš žal izgubo. Lahko pa si kupiš higienske vložke za čevlje v DM drogeriji, mogoče bo bolje
odvisno, 07.11.2023 ob 14:59
Včasih so ceneni čevlji oz. superge obdelani s preveč kemikalij, ki dražijo stopala. Vem, ker sem delala v trgovini ki je vsake toliko časa dajala iz prometa cele serije superg. Ampak to so bile tiste poceni superge za nekaj deset eurov.
Obuj čevlje in si nato poslikaj podplate. Če je res razlog kemikalija, se bo na koži podplatov pokazala rdečina, pa tudi med prsti. Slike so dokaz. Potem nesi nazaj in reklamiraj. Zahtevaj sodnega izvedenca.
Če pa gre samo občutek da te noge pečejo pa žal ne boš dosegla nič.
S sodnim izvedencem ne bo nič. Za obutev je v Sloveniji samo eden, pa še ta je skorumpiran – vse presodi v prid trgovin. Je bilo pred časom v medijih – poguglaj. Tudi sama sem imela z njim slabe izkušnje.
6214..so nosene,bile v uporabi….beri post od avtorice.
Zakonsko se lahko vrnejo stvari,ki niso bile v uporabi.
Nasvet: cevlje doma obujes in preizskusis v stanovanju in ne na terenu. Ce po eni uri zacne bolet noga,pece stopalo lahko vrnes in ne komplicirajo.
Nisce ne vzame cevljev nazaj,ce so blatna…
Pohodne cevlje se vedno kupi za pol stevilke vecje enako tekaske…
Anonimno 9396, 08.11.2023 ob 09:55
6214..so nosene,bile v uporabi….beri post od avtorice.
Zakonsko se lahko vrnejo stvari,ki niso bile v uporabi.
Nasvet: cevlje doma obujes in preizskusis v stanovanju in ne na terenu. Ce po eni uri zacne bolet noga,pece stopalo lahko vrnes in ne komplicirajo.
Nisce ne vzame cevljev nazaj,ce so blatna…
Pohodne cevlje se vedno kupi za pol stevilke vecje enako tekaske…
No jaz sem skoraj uro hodila po trgovini, tam imajo tudi poligon z razlicnimi povrsinami, takimi kot jih najdemo zunaj, tudi klanec. Pa so mi bili ok. Ko sem pa prvic sla v njih v hribe, so me pa noge bolele ze po nekaj urah hoje, kar ni obicajno. Nisem nasla nic pametnega od alpine in sem vzela planiko. Nikoli vec. Gojzar je najtezje kupiti. Dobra varjanta da jih imas doma in ce po 3h urah noga ne boli, morajo bit ok. Bomo vedeli za drugic ?
Forum je zaprt za komentiranje.