vračilo cestne takse?
Pozdravljeni,
zanima me, če sem upravčena do vračila cestne takse v sledeči situaciji: svoj stari avto sem registrirala februarja in takrat plačala tudi cestno takso (cca 17.000,00 sit), prodala sem ga marca. Takrat sem kupila drug rabljen avto in ga prepisala nase in registrirala. Zopet sem plačala 17.000,00 sit cestne takse. Ali sem upravičena do vračila takse za stari avto (za 11 mesecev)? Pri zavarovanju sem upravičena do vračila, kako je to pri cestni taksi in na koga se lahko obrnem?
Hvala za odgovor. LP, Nataša.
Ja jaz sem imel podoben primer -mislim da če si dala tisti listekod plačane cestnine novemu lastniku potem ne bo nič,če pa ga še imaš moraš iti na občino in mislim da moraš izpolniti en obrazec in bi ti morali vrniti doberšen del vsote-jaz osebno nisem šel ker bi dobil nazaj samo še za 2 meseca.Mislim da je najboljše da greš na občino in se pozanimaš
bye bye
pa veliko sreče
Če si star avto odjavila iz prometa in ga prodala neregistriranega, potem ti pripada vrnjen sorazmeren delež (po mesecih) cestne taxe. Za vračilo rabiš vlogo (dobiš na tehničnih pregledih ali upravni enoti), fotokopijo odjavljenega prometnega dovoljenja (starega vozila) in original potrdilo o plačilu cestne taxe (od starega vozila – dobila si ga februarja ob registraciji).
Če pa si vozilo prodala registrirano ti pa vračilo ne pripada (novi lastnik koristi tvoje vplačilo do poteka registracije – februar 07).
Lp