Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis vprašanje

vprašanje

Spoštovani,

nisem slavistka, zato vas prosim za pomoč.

Sin (4. razred) v spisu zapisal:” …ko sem odprl zvezek za angleščino….” kar mu je učiteljica popravila v “…ko sem odprl angleški zvezek…..”

Itak menim, da za 9. letnika takšna pravopisna niso niti primerna njegovi starosti, me pa moti, če učitelji popravljajo pravilne zapise.

Po mojem je namreč besedna zveza zvezek za angleščino ali zvezek za angleški jezik primernejša, saj si pod izrazom angleški zvezek predstavljam zvezek, ki ima svoj izvor v Angliji, ki je torej angleški in ne zvezek, ki ga uporabljamo pri pouku angleškega jezika.

Tudi na naslovnici delovnega zvezka ne piše slovenski delovni zvezek, temveč piše delovni zvezek za slovenski jezik.

Kaj je torej po vaše bolj pravilno.

Hvala in lep pozdrav, Hana

Jaz se strinjam s tabo in torej tudi s tvojim sinom.
Ampak naj se tvoj sin ne obremenjuje preveč. Celo poklicni lektorji včasih povsem pravilne stavke ali besedne zveze popravljajo v nesmisle.

Spela, hvala za tvojo potrditev.

Kot sem napisala je za 4. razred dovolj dobro oboje, ima pa njegova učiteljica po mojem že toliko “cvetk” tako pri jeziku, kot pri ostalih predmetih, da mi dviguje pritisk. Pa nisem taka mama, ki otroka zagovarja za vsako figo.

New Report

Close