Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev VPRAŠANJE

VPRAŠANJE

Spoštovani!

V svoji službi imam 174-urni delavnik in moram po planu vsak mesec oddelati tudi kakšno soboto in nedeljo. Zadnjič se je primerilo, da sem zbolela v petek, ko sem imela prost dan, predvidena pa sem bila za delo v soboto in nedeljo. Zdravnica mi je napisala bolniško za tri dni, petek, soboto in nedeljo, ker sicer ne bi imela nikakršnega dokazila, da nisem delala zaradi bolezni. Ali sem upravičena do izplačila nadomestila za bolniško odsotnost v soboto in nedeljo oz. kako je sploh urejeno izplačevanje bolniških nadomestil za sobotno in nedeljsko delo? Ali je to odvisno od kolektivne pogodbe?

Delodajalec je delavcu dolžan izplačati nadomestilo plače za tiste dneve in za toliko ur, kolikor znaša delovna obveznost delavca na dan, ko zaradi opravičenih razlogov ne dela. Ni torej pomembno, ali je to torek ali sobota; če bi tisti dan morali delati, pa zaradi bolezni niste, vam pripada nadomestilo plače.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close