Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje za vse tiste, ki imate vikende (stanovanja ali hiše) na hrvaški obali

Vprašanje za vse tiste, ki imate vikende (stanovanja ali hiše) na hrvaški obali

Stanivanje v novogradnji po tako ugodni ceni? To je pa res super! Bom malo preverila na spletnih straneh. Hvala!
[/quote]

Evo neki sm zdej na hitr našla, v enm izmed teh nizkih blokov
https://www.njuskalo.hr/nekretnine/medulin-55.00-m2-kod-plodina-2ss-db-oglas-32488783
Pa tam se itak še gradi.

Le glej, da ne bosta preplačala po nepotrebnem. Realizirane cene so tudi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali še več nižje od oglaševane cene. Naj se vama ne mudi, preglejta ponudbo, raziskujte…

V naslednjem letu, letu in pol bosta lahko že precej ugodneje kupila. Tudi sam imam v planu…glede na informacije dveh sorodnikov v nepremičninskih poslih bom kar lepo v miru počakal.

Dokaj nesmiselno je spraševati, kaj je drugim všeč.. a ste oblečeni tako, kot so vam strokovnjaki z MONa svetovali?

Bolj smiselno je vprašanje o stroških.. a tudi ti ne morejo biti premočrtni, ker je vse odvisno od tega katere stvari imaš naročene, kaj se plačuje non-stop oz. se potencialno odjavlja.
Razlika bo pa seveda tudi v tem, o kakšni nepremičnini je govora?
Stanovanje, hiška, vila..

Povezanost z lokalnim prebivalstvom je “must-have”. Če jih poznaš že desetletja, to bolj poteka na osnovi menjave dobrin (prineseš kaj iz tujine, posebej zdravila ipd.).. drugače bolj finančni najem pomoči (prezračiti, pospraviti, pokositi – odvisno od nepremičnine).

Ali ves čas hodiš potem zgolj na ta vikend?
Je sicer navidez zanimivo vprašanje, dejansko je pa povezano z denarjem. Če denar imaš, potem nisi prisiljen hoditi zgolj na vikend.
Podobno kot pri avtodomih.. da se ti finančno splača, ga moraš uporabljati vse proste vikende in ves dopust. Če denar imaš, si ga lahko privoščiš (avtodom, vikend).. potem ga pač imaš.

Znotraj pandemije pa predstavlja prednost pred drugimi najemniškimi dopustnimi lokacijami. Torej vsaj še 3 leta.

Cena avtodomov se je posledično vzdignila (pomladi in poleti).. da padajo cene vikendom, dvomim.. če pa bodo, se bodo zaradi drugih razlogov: izgube zaposlitve, zmanjšani dohodki, neprodane novogradnje..

De omnibus disputandum..

Tistim, ki niso na pol ukradli nepremičnine še v Jugi ali potem v tranziciji (takih je velika večina), se ne splača. Razen če imaš viška denarja. Če drugega ne, ni dovolj dopusta, da bi ga koristil.

Moja goreča želja je imeti stanovanje na obali Istre. Samo ne grem dalj od Novigrada in prvi pogoj je bližina plaže. Že iščemo in od nekaj izbranih ponudb, so cene že padle. Ena celo za 22.000 €.

Imamo apartma na otoku Pagu- 200m od obale. Morje čudovito, ljudje in vsi domačini prijazni, počutimo se kot doma. Ne bi menjali za drugje. Morje, vreme, obala – vse lepo. Včasih smo oddali sorodnikom, sedaj nobenemu več, ker je s tem preveč sitnosti. Pa tudi daleč ni. Iz Lj je 240km. Prej smo hodili tudi drugam, sedaj pa midva z možem uzivava veliko tam, otroci pa itak -enkrat potovanja, enkrat lenarjenje na otoku. Ne menjam in ne prodamo. Stroški z davkom vred so pa minimalni in imam vse na trajniku.

Nam ne odgovarja toliko na enem mestu, mogoče v penzijo ko bom tam 4-5mesecev (raje sicer v Španijo).

Et, mal prej pršli na plažo, fantje pecajo ribe, jst s tamalim pa frendice lepo zravn, pa mal sprehod, dihanje morskega zraka…kaj čš boljšga, kakšna korona 😛
[/quote]

Super, jst tud že komaj čakam morje, pa bomo mogli še malo počakat, da se zadeve umirijo. Imamo tudi vikend v Istri in če ne bi imela službe, če bi bila v penziji, bi popokala otroke in moža in se preselila tja. Ker tukaj imamo že polno glavo teh idiotskih ukrepov proti fake virusu, me prav zanima kaj bodo naši izumili za naslednji teden glede šole.
Uživajte lepo na sončku ob morju, to je najboljše za naravno obrambo pred virusi, pa naj bodo resnični ali pa fake.

To je šele začetek…

Super, jst tud že komaj čakam morje, pa bomo mogli še malo počakat, da se zadeve umirijo. Imamo tudi vikend v Istri in če ne bi imela službe, če bi bila v penziji, bi popokala otroke in moža in se preselila tja. Ker tukaj imamo že polno glavo teh idiotskih ukrepov proti fake virusu, me prav zanima kaj bodo naši izumili za naslednji teden glede šole.
Uživajte lepo na sončku ob morju, to je najboljše za naravno obrambo pred virusi, pa naj bodo resnični ali pa fake.
[/quote]

Ti vrjamem. Sva misla v nedeljo it mal spet v Slo za par dni, pa naju je takoj minil ko sva vidla kakšni so ukrepi tam. Bomo šli, ko ukrepi minejo 🙂 tuki je čist luštn, tud ni takih glupih ukrepov in kot je slišat, jih tud ne bo, upam da res ne.
Skratka nobenga dolgcajta al pa domotožja.

To je šele začetek…
[/quote]

Tudi jaz mislim tako.

Zdravo. Mi apartma na Krku. Hodimo tudi za vikende, zaenkrat smo kar dobro koristili. Svetujem pa, da dobro premislite in pregledate kje kupujete stanovanje. V bloku jih velijo oddaja, nimajo urejenega lastništva, težko se dogovarja glede skupnih zadev in popravil. Te zadeve so meni ful moteče, žal pa so hiše drage in meni nedostopne.

Tudi jaz mislim tako.
[/quote]

Včasih je treba samo počakat in izkoristiti priložnost.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena južna, 30.10.2020 ob 17:15

A prav v mestu Pula ali malo izven? Kaj pa Medulin? Ti je všeč? Greste kdaj?
[/quote]

Ni glih center, spadamo pa prav pod Pulo. Tud naslov je Pula.
Skratka hiša ni kje ob morju, to mi je tud bolj všeč. Tko gremo en dan nekam, drug dan drugam…če bi imela hišo ob morju, bi pa vrjetn sam tam bla.

Itak da gremo tud v Medulin. Cca 7 km imam od hiše do Medulina 😉 eto, frendicaiz Lj si je kupla stanovanje v Medulinu takoj zravn Plodina.

Zdravo!

Imate mogoče kakšen kontakt z osebo katera je kupila nepremičnino v medulinu? Tudi sam se zanimam za novogradnjo. Rad bi se z nekom slikaš, za lažje odločanje pri nakupu.

V kolikor je mogoče bi vam bil zelo hvaležen..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close