Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje za starše fantov 16-18let

Vprašanje za starše fantov 16-18let

Hej,

letos sem se odlocila, da bom bozicek za en dan, in si izbrala fanta, ki je star 17 let. Zanima me, ce mi lahko svetujete kaj bi kupila, da bi bil le ta zadovoljen? Gre se pa za socialno sibkejse, kjer se daruje vec stvari v okraseni skatli za cevlje (cisti seveda).. nekaj za osebno higieno, nekaj za prosti cas, nekaj za hobi (vem samo, da ima rad sporte na prostem in starost, ter ime), nekaj za oblect/obut, …

Ce ima kater izmed vas cas, bi zelo cenila, ce bi svoje najstnike povprasali po mnenju…

najlepsa hvala vsem vnaprej!

lp,

nnnnnnnnn

Nahrbtnik, nogavice…

Prenosnik! Seveda, če ga še nima.

Nahrbtnik, bidon, brisača (tista tanka, za šport), kakšen komplet tuš gel + sprej (adidas, axe..), kapa in rokavice, nizke športne nogavice, mogoče denarnica.

Odgovor na objavo uporabnika
blabla 222, 23.11.2021 ob 07:36

Nahrbtnik, bidon, brisača (tista tanka, za šport), kakšen komplet tuš gel + sprej (adidas, axe..), kapa in rokavice, nizke športne nogavice, mogoče denarnica.

To so najslabša možna darila za 17 letnika.

Pri tej starosti bo fantom všeč samo tisto, kar si bodo sami zbrali. Ostalo so generične ideje v katerih ne vidijo smisla. To pa vem, ker sem taka darila dobival od svojega 14. leta naprej.

samo denar

A poleg starosti dobiš tudi podatke o velikosti in št.noge, ali kako za boga veš kakšno velikost kupit?

Jaz bi kupila:

kakšno miselno igro npr. https://www.tojeto.info/artikel/cast-coaster/

ali denimo bumerang https://www.tojeto.info/artikel/bumerang-aboriginal/

Kakšen fajn hoodie, jopo s kapuco.

Za kozmetiko v teh letih ne porajtajo kaj veliko.

Pri nas je trenutno aktualen motor in avto oz. izpit za oboje. Ure vožnje so drage, našemu je nekaj žlahtnikov za rd kupilo kakšno uro vožnje.

Jaz bi pa obdarovala kakšnega starostnika, ampak ne najdem seznama na Božičku za en dan. Samo otroke mi ponuja…mi zna kdo pomagat?

Jopica s kapuco, darilni bon za kako Supernovo ali Big Bang ali trgovino z obutvijo.

Vidim zdaj, da darilni boni ne smejo bit, pa strogo je določeno kaj mora bit not.

Kaj sodi v škatlo

igrača: brezžične slušalke za telefon

oblačilo: hudi

za šolo: pisalo flomaster (naš uporablja samo te, črne in malo debelejšega za markirat – rumen, oranženhttps://www.ceneje.si/Izdelek/4414873/pisarna-in-sola/pisala/markerji-flomastri/stabilo-flomaster-point-88-0446-crn )

sladkarija: m&ms – s tem ne boš falila.

Verjamem, da so to generična darila, ampak pri tem Božičku za en dan je tako, da ne veš niti velikosti otroka, niti kaj točno ga zanima, ne moreš dati ne denarja in ne darilnih bonov. Tako da si res omejen glede izbire.

Sicer pa tisti flomastri, ki jih je ena dodala, tiste res zelo radi uporabljajo najstniki.

Evo ti, 23.11.2021 ob 12:22

igrača: brezžične slušalke za telefon

oblačilo: hudi

za šolo: pisalo flomaster (naš uporablja samo te, črne in malo debelejšega za markirat – rumen, oranženhttps://www.ceneje.si/Izdelek/4414873/pisarna-in-sola/pisala/markerji-flomastri/stabilo-flomaster-point-88-0446-crn )

sladkarija: m&ms – s tem ne boš falila.

Brezžične slušalke za telefon…hmmm….pa misliš da ima sploh telefon, glede na to da gre za socialno šibke otroke?

Nič od elektronike, tehnike ne sme bit. razen za šolo imajo naveden kalkulator.

Tukaj imajo predloge, primere daril: https://new.bozicekzaendan.si/informacije/za-bozicke/kaj-sodi-v-skatlo/ideje-za-darila/

moje mnenje, 23.11.2021 ob 12:55

Brezžične slušalke za telefon…hmmm….pa misliš da ima sploh telefon, glede na to da gre za socialno šibke otroke?

Ja, dvomim da ga nima. Telefoni danes niso tako dragi, 17 letnik ga pa rabi tudi za šolo, tko da ja, verjetno ga ima.

Slušalke v osnovi sicer niso neka tehnična zadeva, ampak če tega ne sme dobit, potem bi mu dala kakšen šprtni rekvizit, al pa miselno igro.

Bila dvakrat…in kot ene omenjate enkrat želela več informacij (dodatne informacije ne bi razkrile kdo je), da je potem darilo res uporabno…. a do tega nisem prišla, zato sem odnehala, ker podarit neko kapo in svinčnike in nekaj za higieno – zame za otroka kaj šele za najstnika ni darilo.

Sem se raje povezala z karitasom v domačem okolju, povedala, da želim obdariti in pomagati nekomu, ki je tega potreben in da naj mi pač povejo kaj naj nakupim. Pa sedaj pomagam tako.

Pa še avtorici – naš najstnik razen vse za PC ne rabi nič…

Najboljse je v kuvertico dat 100 eur! Ne kupuj krame.

Si tudi jaz zelim da bi podali kaj vec podatkov. Bi bili tako obdarovanci kot mi bolj zadovoljni.

S tega vidika je boljsa akcija Trije zimski botri, kjer otroci napisejo kaj si zelijo.

Kvalitetnejši bidon 0,75l.

Športna majica kratek rokav. Ali pulover s kapuco, velik, da se vanj skrije.

Nogavic ni nikoli preveč.

Dober kuli – ki “hitro” piše, skratka ne nekih poceni suhih variant.

m%m bi lahko fajn falila če je otrok alergičen na arašide pa teh otrok ni malo

Jbl prenosni zvocnik vedno pali ?

Preverjeno, 23.11.2021 ob 16:14

Najboljse je v kuvertico dat 100 eur! Ne kupuj krame.

Ne smeš dat denarja. Vzamejo ven in kupijo sami.

20€ skriješ v čokolado. Tega smo bili otroci najbolj veseli.

Dodaš pa še kake nogavice, bidonček, da ne zgleda pusto.

Če se že greste, se pojdite tako kot se spodobi: kvaliteten pas za hlače, usnjene rokavice, denarnica, šal in kapa, konkreten brivski pribor od žiletk do brivske pene, aftershave, zobna ščetka in pasta, ščipalke za nohte, tušgel in šampon, slušalke za telefon ali računalnik, univerzalni polnilec za telefon, računalniška miška in odlaga, dobra in velika čokolada, piškoti, bomboni, komplet zvezkov za šolo, polna peresnica, prava košarkaška ali nogometna žoga…so omejitve, pa tudi niso. Če je v škatli za 18.letnika brivski pribor, ga ne bo nihče ven pobral. Povsem drugo je, če so žiletke v darilu za 4.letnika.

Glede denarja je bilo pa včasih tako: denar se je pobral ven iz škatel in se je dal v skupno škatlo – s tem denarjem so organizatorji kupili za ostale otroke, katerih škatle so bile res uboge in napol prazne, in so jih dopolnili, da je bilo darilo tudi zanje tako kot se spodobi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close