Vprašanje za šefe
Sem vodja oddelka že kar nekaj let. Močno me moti, da moji podrejeni, zjutraj, ko pridejo v službo ne pozdravijo v tem smislu, da bi mi potrkali in izrekli tisti “dobro jutro ali živijo”.
Vidimo se šele sredi dopoldneva, ko se kakšna stvar rešuje in se šele takrat pozdravimo z dobro jutro ali dober dan.
Kako je pa pri vas glede na to, da so naše pisarne ena poleg druge?
Se vaši podrejeni zjutraj pojavijo na vratih in vam zaželijo dobro jutro?
Sem tud jaz sef oddelka.
Ce pridem zadnja se sprehodim do svoje pisarne in mimogrede vse sodelavce sproti pozdravim.
ce sem prva, ob osmih stopim iz svoje pisarne, si grem po kavico in vse svoje sodelavce pozdravim.
nikakor pa ne pricakujem, da bo vsak posebej od njih stopil v mojo pisarno, da bi mi zazelel dobro jutro. Sej bi se mi zmesal, ce bi vsakih 2 min vstopal in motili moje delo. Pri nas se ve kdaj je kaffe pavza in s tem cvek in kdaj se dela.
Pozdrav je vedno na sefu.
drugace pa – od kje imas to potrebo?
Zinka470, 10.07.2021 ob 07:24
Sem vodja oddelka že kar nekaj let. Močno me moti, da moji podrejeni, zjutraj, ko pridejo v službo ne pozdravijo v tem smislu, da bi mi potrkali in izrekli tisti “dobro jutro ali živijo”.
Vidimo se šele sredi dopoldneva, ko se kakšna stvar rešuje in se šele takrat pozdravimo z dobro jutro ali dober dan.
Kako je pa pri vas glede na to, da so naše pisarne ena poleg druge?
Se vaši podrejeni zjutraj pojavijo na vratih in vam zaželijo dobro jutro?
Ne ne hodimo po firmi in pozdravljamo šefe če so v svojih pisarnah. Jaz imam tri nad sabo, na različnih štukih. Kaj naj se prvo sprehodim po celi firmi in vse “ki so nad mano” pozdravim? Pozdravim ljudi, ki jih srečam na hodniku in sodelavce v pisarni kjer delam. Ostale pozdravim ko jih srečam. Zakaj pa ti takoj zjutraj ko pridejo ne greš v njihovo pisarno jih pozdravit če ti to že toliko pomeni?
Pa kot vodja svoje skupine ti bom en nasvet dala čeprav vem da ga ne boš sprejel. Preboli sam sebe. Ker imaš ego kot slon. Tvoji zaposleni niso tam zato da tebe častijo. So tam zato da jih vodiš in delate kot tim za podjetje v katerem ste zaposleni. Niso oni tam zate, ti si tam za njih. Predstavljaj se kaj bi bilo za podjetje težje….da tebe ni, ali da cele tvoje skupine ni? Resno….preboli se.
Oprosti, pri nas je pa šef tisti, ki vse pozdravi.
Ga zelo spoštujemo in cenimo, ker je profesionalec in v redu kot človek. Če je pred mano v službi, ga ne grem posebej pozdravit. Vse skupaj pozdravim in pošljem v bozjo mater ze takoj zjutraj, da je čez dan mir ?.
Se mi preveč mudi it takoj delat kot pa se špancirat za pozdravljat, pit kavico, se smehljat glupim foram ipd.
Eni prihajamo v službo delat, ne pa na družabna srečanja. Res je, da olika mora biti in prav je pozdraviti. Ampak na oliko posameznika težko vplivaš, če to nima neposrednega vpliva na samo delo. Vedno manj bo tega, ker je vedno več opravka z računalniki, se ljudje na splošno spozabljajo.
Ti nisi kader za šefa.
Kot prvo, dolžnost delavca je da se pobriga za delo ne pa da bo hodil od pisarne do pisarne drugim lizat rinčke.
Šef je tisti ki mora prit do delavcev in se pokazat dol da jih pozdravi, po potrebi se naredi briefing (predstavi dnevni plan) in določi cilje.
Pozicija nadrejenega oz. vodje ni fikus kateremu morajo drugi vse znosit k riti ampak učinkovita koordinacija dela in nadzor. Če se ti nisi pripravljen dol zmigat pogledat kaj se dela in bit v kontaktu z drugimi kaj te pol firma sploh rabi ? Oprosti, ampak ne razumem kaj potem sploh počneš tam. Vlečeš plačo in mešaš jaja ?
To ste neki managerji k mislte da vam nikol ne bo treba nič delat. Ker sploh niste kompetentni za vodenje ker ne razumete svoje vloge.
Ni potrebno, 10.07.2021 ob 07:36
Sem tud jaz sef oddelka.
Ce pridem zadnja se sprehodim do svoje pisarne in mimogrede vse sodelavce sproti pozdravim.
ce sem prva, ob osmih stopim iz svoje pisarne, si grem po kavico in vse svoje sodelavce pozdravim.
nikakor pa ne pricakujem, da bo vsak posebej od njih stopil v mojo pisarno, da bi mi zazelel dobro jutro. Sej bi se mi zmesal, ce bi vsakih 2 min vstopal in motili moje delo. Pri nas se ve kdaj je kaffe pavza in s tem cvek in kdaj se dela.
Pozdrav je vedno na sefu.
drugace pa – od kje imas to potrebo?
T o je potreba, ki jo ustvari z leti ego položajne umeščenosti in določena motnja – ker se počutijo tako pomembni, ko se vzpenjajo k vrhuncu svoje kariere, ko so umeščeni na višjem stolčku d večine v podjetju in da morajo drugi imeti do njega celo strahospoštovanje. Nekateri se pričnejo celo obnašati tako, kot so se svetovni voditelji nekoč do svojega naroda.
Problem je pri tistih, ki se niso karierno vzpenjali preko lastnega truda, znanja, dosežkov – taki s tem nimajo probema in tega ne pokažejo, kako gospodovalno oblastniški so kot nadrejeni – problem je pri tistih, ki pridejo na tako delovno mesto nastavljeno. Taki sploh ne znajo funkcionirati velikokrat s podrejenimi v skladu z moralnimi vrednotami.
Forum je zaprt za komentiranje.