Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vprasanje za Mitkoin se za koga

Vprasanje za Mitkoin se za koga

Hej, zdaj pa tudi sama sprasujem v zvezi s pitulicami:)))

Mitka, ce me spomin ne vara, si enkrat omenila, da naredis pitulice tudi z listnatim testom in da je dobro. Zanima me, ali zavijes samo eno plast testa ali vec. Glede na to, da je nekoliko debelejse, bi sam zavila samo eno plast.
Tako bi dobila dva zvitka.
Danes mislim narediti in imam v zamrzovalniku samo listnato testo.
Ker je zelo vroce, ne bi rada zamujala casa po trggovinah. Lepse je plavati v ze 26 stopinjah topli vodi. Bo kmalu pretopla.

Hvala in vsem prav lep dan Babi

Obe plošči razvaljam dokaj tenko v pravokotnika, nadev, zvijem v dve rolci. So dobre pitulice tudi iz listnatega testa. A danes ne bi ogrevala kuhinje s pečico… Niti za pitulice niti za pizzo. Bi se bolj prileglo malo čofotat po ravno prav topli vodi. Še zame se enkrat potunkaj, Babi! Lep dan vsem!

Hej, Bina!

Hvala za dogovor. Bom naredila tako. Zvecer imam obisk in na sreco klima krasno deluje.Pecica bo grela samo 30 minut.
Sem se pa naplavala tudi za vas.

Sem sicer mislila ze sinoci delati; naredila sem raje rulado, da se je cez noc lepo prepojila. O tem napisem nov post. Lep pozdrav Babi

Draga Babi! Pomisli, da sem šele danes spet prijadrala na forum Prehrana, ker smo imeli ta teden veliko zadrego pa sem četrtek “spustila” in sem žal prepozna , da bi ti lahko pomagala za tvoj obisk. Verjetno se danes z menoj ne boš dosti opomogla, vendar ti vseeno naknadno odgovarjam. Jaz razvaljam Merkatorjevo listnato testo na tanko in mi uspe dobiti tri dele iz ene polovice, ki je v zavitku (Gorenjka pač!!). Listnato testo bolj lepo naraste kot vlečeno in so pitulice vedno krasne. Prav danes sem premišljevala, da jih moram spet narediti, verjetno jih bom drugi teden, ko pride na obisk moj najljubši nečak, ki je zaprisežen vegetarijanec in so pitulice kot nalašč zanj, ga bom presenetila.
Mimogrede naj še izkoristim priliko in naj te povprašam, kot Primorko, ki je navajena na tako vročino, ki nas pesti zadnje dni – s kom si potolažite lakoto, s kakšno ne pretežko hrano? Pri nas smo vsi ob apetit in kar skuham nam ne paše, razen kakšne solate. Nalašč kuham govejo juho, ki je ravno prav slana, seveda ne preveč, da se človek ne poti in ne izgublja vode. Prosim te za kakšen nasvet.
Pri nas smo danes pokosili naše bregove, jutri pa je sobota in si bomo privoščili malo daljše počivanje, kar se za upokojence pravzaprav spodobi.
Želim ti prijeten (plavajoč) konec tedna in ti pošiljam lep pozdrav z Gorenjske! Mitka

Hej, Mitka!

Nic hudega; pri svojih letih se bom pa ja znasla!:))) in se Bina me je vzpodbudila.

Ker sem imela doma tisto ze razvaljano( zrolano) listnato testo, sem se malo sla z valjarjem cez in uspela dobiti 2 plasti za vsak zvitek.Primorci – manj skrti? Bilo je zelo okusno in bom se kdaj naredila.Sicer ga pa za klasicni sladek sirov zavitek tudi rada uporabljam.

Pa se en lustkan vic; mogoce ga poznas:
Kaj so Skoti? Tisti Gorenjci, ki niso bili dovolj skrti in so jih v davnini pregnali preko luze.

Kaj v teh dneh jemo? Zelo preprosto: vsak dan presno in duseno zalenjavo, testenine, zelenjavne juhe, moz ima rad tudi na hitro narejen zrezek, veliko sadja in sladoled. Na ribe ne smem pozabiti. Vceraj je svak prinesel 4 krasne ribone( lovi sam) in danes so nam na zaru teknili. Poleg se krompir z blitvo. vse skoraj brez mascobe.Paradiznik mene zelo pozivi. Sicer imamo klimo in to pomaga. Zunaj je pa res ubijalsko.

Najbolj pomaga, ce ne grem ven,razen v morje in senco. Nase kopalisce
je na takem kraju, da vedno pihlja. Ne bos verjela, toda v torek sem
po plavanju se malo posedela v senci – oblecena.Pred kopaliscem me pa je skoraj zvilo, tako vroce je bilo.To je dopoldne, popoldne pa ne grem.
Imam res sreco, da je morje samo cez cesto in tako grem potem se po sedmi uri malo plavat.

Joj, kosnja v tej vrocini pa je kar hudo. Ampak disi pa takoooo lepo:)))

Hvala za cestitke in enako zelim vama. Pesmi se pa vseh se zivo spomnim.
Moja je Pegasto dekle, ki jo je takrat pel Arsen Dedic. Imam pegice in tudi belo oblekco z modrimi pikami sem imela, ko sem spoznala moza.

Jutri imej prijeten pocitek,kot se za upokojence spodobi:))) Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close