Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje za Ljubljančane

Vprašanje za Ljubljančane

Živjo. Mene pa zanima kdaj (pri kateri starosti) so začeli vaši otroci prvič samostojno uporabljat mestni avtobus.

Priznam da me skrbi, ker povezava ni najbolj direktna in je potrebno še par ulic peš prehodit.

Hvala.

ko so začeli fafat na želežniški postaji, torej 19-20 let…

Ne vem za druge, ampak jaz pri sedmih, na treninge plavanja v Tivoliju. Takrat je bil ob cesti en kiosk, kupit slikce za v album, potem pa v avtobus in nazaj domov.

Mi smo naše vozili, ker so bile šole na poti v službo, domov so šli peš skupaj s prijatelji.
na treninge smo jih vozili, ker je bila vožnja 10min, če bi šli z busom in prestopali, bi morali od doma več kot uro prej. V SŠ so hodili s kolesi, kasneje skuterji, v dežju smo jih peljali. Ko so naredili izpit za avto so se dostavljali sami. Bus povezav skoraj ne poznamo.

Pri 12. letih. Je sla hci v center na tecaj nemskega jezika.

Zato pa je taka gneča s plehom v mestih, ker starši vozijo otroke vsepovsod, namesto da bi jih navadili na samostojnost in javni prevoz. Potem pa še dodatna gneča, ker mu je treba pri osemnajstih avto kupit, da se vključi v še daljšo kolono, narod pa piz.di, da se bomo zadušili v stoječem prometu.

Naša je začela pri 10 letih. Pa me še sedaj noro skrbi, dokler ne javi da je prišla na cilj (čisto drugi konec Ljubljana) ali ko pride domov.S kolesom ali skirojem je pa res še ne upam pustit.

Mene tudi noro skrbi, ko gre naša na drugi konec vasi, da je ne bi po poti kakšni cigani odnesli. To, da je stara 28 let, ne igra nobene vloge. Materinski čut z leti ne pojenja.

Torej pri 10. letih. V petem jim ne pripada več šolski avtobus, zato morajo iti že z mestnim. Dobili so urbano (brezplačno) in ta jim velja do konca OŠ.

Dokler bo vožnja z busom trajala 40min več kot z avtom, busov ne bomo uporabljali.
Vi svoje na bus, da bomo imeli manj gužve mi v avtih???

Naše so začele same hodit v tretjem razredu, v starosti 9-10 let, ni pa jim bilo treba prestopat, kar je kar velik plus.

Treba se je znat zorganizirat. Na avtobusu se lahko učiš za šolo, ni treba samo skozi okno zijala past in se dolgočasit. Inteligentni ljudje znajo koristno izkoristit vsak trenutek, neumni se pa v kolonah z osebnimi avti gomilajo in preklinjajo.

jaz sem živela pri končni postaji, tako da sem vedno dobila sedež. Na busu sem se učila, delala naloge, brala karla Maya, čvekala s sošolkami, ki so kapljale gor, spoznala 1.fanta… Bi bilo res škoda, da bi vse to zamudila, ker bi me starši vozili.

Kakšne proge in avtobuse pa ste to imeli, da ste lahko delali naloge? Ker ne, si ne predstavljam, da bi lahko delal nalogo gor, ker je gneča, ker je polno ovinkov in lukenj na cesti. Ni šans, da bi lahko pisal na busu.

V tretjem razredu, brez prestopanja. Pa so bile kolobocije… napačen bus, prepozno dol na postaji, pravi bus pa napačna smer… ampak vzameš v zakup da tako bo na začetku…

Dobrih 10 let – če se prav spomnim.

V tretjem razredu. Se je pa včasih tudi hote ali nehote peljal kakšno postajo preveč v šolo ali iz šole.

Zgoraj nick nebihvala omenja pisanje nalog na busu. Se spomnim, da smo jih mi večkrat pisali (kakšnih 40 let nazaj), čeprav meni danes tudi ni jasno, kako.

V tretjem razredu se je sam z mestnim avtobusom peljal v šolo in domov. Je pa bus blizu našega bloka in šole. Pri 12ih se vozi po celi Ljubljani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close