Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Vprašanje za lektorje

Vprašanje za lektorje

Živijo 🙂

Lektoriral sem diplomsko nalogo, zdaj pa avtor pravi, da mu moram poleg podpisane izjave o lektoriranju dati kopijo moje diplome (potrdila). Nisem ga še vprašal, zakaj to potrebuje.
A ima kdo od vas tako izkušnjo? Obstaja kak predpis, da je treba priložiti diplomo lektorja? Kaj če nalogo lektorira študent, absolvent …?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Za predpise ne vem, vem pa, da nekatere fakultete (baje predvsem ljubljanske, tako mi je povedala kolegica, sama še nisem imela te izkušnje) zahtevajo fotokopijo diplome.

K.

Za to še sicer nisem slišala, da bi moral kdo dati fotokopijo potrdila diplome, je pa tako, da se študent ali absolvent pod opravljeno delo ne moreta podpisati kot lektor, ker (še) nimata formalnih pogojev.

Če fakulteta zahteva, da mora lektorirati poštempljan lektor, bi ti moral diplomiranec to prej povedati. Predvidevam, da je problem v tem, da ti nimaš slovenistične diplome – eh, ne se sekirati, tudi jaz je nimam, pa kar preživim.

Največja ironija pa je, da diploma še zdaleč ni zagotovilo, da bo diplomska naloga kakovostno lektorirana :((.

K.

Vem, da fakulteta v Novem mestu zahteva fotokopijo diplome. Prav alergična sem na njih, ker se po mojih izkušnjah punce raje odločijo it študirat tja, ker je baje lažje priti do diplome. Tudi njihove diplomske naloge se mi ne zdijo težke. Pa kako samozavestno te znajo postaviti pred dejstvo, da popravi v dveh, treh dneh, ker se jim baje mudi!!! Očitno se ljudje znajdejo.

Khm … in ti jim lektoriraš??

New Report

Close